Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΙΤΑΘΑΠ: Εκδήλωση στην Αθήνα για επενδύσεις στην Αιτωλ/νία

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
"ΘΩΜΑΣ & ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ"

Σαρδίνια (Θέση Πηγάδι), Ακαρνανία,
Επαρχία Βάλτου, 30500 Αιτωλοακαρνανία
Τηλ.: 210-36.34.210 Φαξ: 210-36.34.209
Email: itap@itap.gr URL: www.itap.gr

Σαρδίνια, 20 Δεκεμβρίου 2013

Το νεοσύστατο Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης "Θωμάς & Αφροδίτη Παπανίκος" (ΙΤΑΘΑΠ), οργάνωσε τη δεύτερή του εκδήλωση, στο ξενοδοχείο St. George Lycabettus, Κλεομένους 2, Κολωνάκι, Αθήνα, την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013, με θέμα:
Προσέλκυση Μκρών και Πολύ Μικρών Επενδύσεων στην Ακαρνανία
Τη συζήτηση συντόνισε ο Δρ. Βασίλειος Φίλιος, Καθηγητής Πανεπιστημίου και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Πανεπιστημιακού Τμήματος του Αγρινίου "Διοίκηση Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων", και μέλος του Δ.Σ. του ΙΤΑΘΑΠ. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι εξής ομιλητές:

  1. Δρ.  Λάμπρος Πυργιώτης, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Περιφερειολόγων (ΣΕΠ).
  2. κ. Ανδρέας Μακρυπίδης, Οικονομολόγος & π. Βουλευτής Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ΠΑΣΟΚ.
  3. κ.  Γεώργιος Β. Βαρεμένος, Βουλευτής Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ΣΥΡΙΖΑ.
  4. κα. Νίκη Ν. Φούντα, Βουλευτής Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ΔΗΜΑΡ. (Διαβάστηκε χαιρετισμός της)
  5. κ.  Δημήτριος Καλουδιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος, Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση (ΕΚΧΑ) Α.Ε.
  6. καΒίκυ ΠέππαΙδιοκτήτρια, A Bit of Greece.
  7. κ. Ευάγγελος Αγγελάτος, Πρόεδρος, Green Aim.

Ο Δρ. Λάμπρος Πυργιώτης έθεσε το γενικότερο πλαίσιο ανάπτυξης χωρών και περιφερειών, δίνοντας έμφαση στην ενδογενή ανάπτυξη. Προσδιόρισε τους παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη μιας περιοχής, τονίζοντας τη σημασία της ποιότητας του ανθρώπινου δυναμικού.

Ο κ. Ανδρέας Μακρυπίδης παρουσίασε μία ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη της Ακαρνανίας, δίνοντας έμφαση στις υποδομές που απαιτούνται, και στην κινητικότητα νέων παραγωγικών μονάδων που παρατηρείται σε όλους τους τομείς της παραγωγής (πρωτογενή, μεταποίηση, τουρισμό).

Ο κ. Γεώργιος Β. Βαρεμένος, ξεκινώντας από τη διαπίστωση ότι η κρίση έχει διώξει από την Ελλάδα τα καλύτερα μυαλά, επεσήμανε την προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί προκειμένου να επιστρέψουν και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των περιοχών της Ελλάδος. Αναφέρθηκε στα πρότυπα αγροκτήματα και στα χρηματοδοτικά εργαλεία που απαιτούνται για μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη, κι έκανε λόγο για τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της Αιτωλοακαρνανίας, όπως το νερό. Κατέληξε λέγοντας ότι κανένας δεν θα μας σώσει, αλλά όλοι μαζί μπορούμε να σωθούμε.

Η κα. Νίκη Ν. Φούντα (διαβάστηκε η ομιλία της από συνεργάτιδά της), αναφέρθηκε στις απόψεις της Δημοκρατικής Αριστεράς για την ανάπτυξη. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανεργία που μαστίζει την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Μέσα από την προσέλκυση επενδύσεων, ελληνικών και ξένων, μικρών, μεσαίων και μεγάλων θα δοθεί ένα καίριο χτύπημα στην ανεργία. Θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, θα αποκτήσουμε επιτέλους αναπτυξιακή χροιά, θα κοιτάξουμε προς το μέλλον με αισιοδοξία.

Ο κ.  Δημήτριος Καλουδιώτης αναφέρθηκε στο κτηματολόγιο της Αιτωλοακαρνανίας, τονίζοντας ότι αυτό θα ολοκληρωθεί, και ότι έχουν γίνει οι σχετικές προκηρύξεις. Η Αιτωλοακαρνανία μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξή της μέσω του δικτύου των μικροπόλεων, διότι πλέον η σχέση πόλης και υπαίθρου έχει αλλάξει, και στηρίζεται σε νέα δεδομένα, που προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες για ανάπτυξη.

Η κα. Βίκυ Πέππα παρουσίασε μία ολοκληρωμένη πρόταση ανάπτυξης "ηλεκτρονικών καταστημάτων", και αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί το διαδίκτυο για την αύξηση των πωλήσεων σε όλο τον κόσμο.

Ο κ. Ευάγγελος Αγγελάτος έδωσε το νεανικό στίγμα στην επιχειρηματική δράση. Αναφέρθηκε στους τομείς όπου θα μπορούσε κάποιος να επενδύσει στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, αξιοποιώντας τους πόρους που διαθέτει η συγκεκριμένη περιοχή.

Αν χρειαστείτε περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ τηλεφωνήστε στη Γενική Γραμματέα του ΙΤΑΘΑΠ, κα Σήλια Σακκά, στο 210 3634210, ή στείλτε ηλεκτρονική επιστολή στο itap@itap.gr. Οι ομιλίες (παρουσιάσεις) θα είναι διαθέσιμες στην ιστοθέση http://www.itap.gr/Ekdilosi-ITAP-02.pdf.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ