Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας. Η στέγαση είναι δικαίωμα όλων

Πολύ συζήτηση γίνετε τους τελευταίους μήνες σχετικά με τους πλειστηριασμούς των ακινήτων και της πρώτης κατοικίας. Η Ε.Ε. εκτιμά ότι το ποσοστό κατοίκισης στην Ελλάδα είναι υψηλό. Τα τελευταία χρονιά καταγράφετε πτώση στο 15% το 2013 από το 85% το 2006, με μέσο όρο στην Ε.Ε. το 64%. Την περίοδο 1996-2008 με την παροχή στεγαστικών δανείων ενισχύθηκε σημαντικά με την μορφή αντιπαροχής που αποτέλεσε και την ατμομηχανή της ανάπτυξης. 

Αποτελούσε επίσης για την πλειοψηφία των 4,5 εκατομμυρίων νοικοκυριών της χώρας, πρωτεύοντα επιλογή απόκτησης πρώτης κατοικίας . Το τραπεζικό σύστημα κερδοσκοπούσε σε σύγκριση με τα χαμηλά επιτόκια των καταθέσεων. Η πληθώρα κατασκευή επέφερε πλεόνασμα κατοικιών και μεγάλο ποσοστό απούλητων ......
διαμερισμάτων τα οποία αριθμούνται γύρω στις 400.000. Ειδικά την περίοδο της οικονομικής κρίσης και με την αποχώρηση μεγάλου ποσοστού μεταναστών, η επιχειρηματική δραστηριότητα σχεδόν εκμηδενίστηκε. 
Η μεγάλη φορολογία των κατοικιών αποτελεί πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Με την κρίση μειώθηκε και η τιμή ενοικίασης. Το τραπεζικό σύστημα με της ζημιές που έχει υποστεί από το κούρεμα των ομολόγων, την διαφυγή μεγάλου μέρους των καταθέσεων στο εξωτερικό , τα αγύριστα προς το μεγάλο κεφάλαιο, παρά ότι έχει πάρει μεγάλο πόσο κρατικής ενίσχυσης και χορηγήσεων από την Ε.Κ.Τ., επιδιώκει την απαλλαγή από τα (κόκκινα) δάνεια απειλώντας με πλειστηριασμούς ακινήτων, αναθέτοντας σε διάφορες εταιρίες ντόπιων και διεθνών συμφερόντων .
Η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. επιδιώκουν την αναδιανομή του πλούτου υπέρ των πλουσίων μέσο της αναδιανομής γης και κτηρίων.
Η κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου επιδιώκει να φέρει ή πέρας αυτές τις αναδιαρθρώσεις. Με την άρση του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας από τράπεζες και δημόσιο, υπολογίζετε ότι το 23% , 200.000 περίπου κατοικίες είναι σε καθυστέρηση πληρωμής (κόκκινα δάνεια) κινδυνεύουν να βγουν στο σφυρί, υπολογίζονται στα 27.000 το2014. Ενώ από το 1.000.000 στεγαστικά το 84% των δανειοληπτών δηλώνει ότι δυσκολεύετε να πληρώσει το δάνειο. Στα παρακάτω προστίθεται και οι 93.330 κατασχέσεις σε λογαριασμούς καταθέσεων από την εφορία για χρέη φόρων μέσα στο 2013 σύμφωνα με δημοσιεύματα, τον Οκτώβριο του 2013 έβγαλαν για ωφέλει κάτω των 2000 ευρώ, 155 κατοικίες και οικόπεδα στον πλειστηριασμό .
Οι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι που δεν μπορούν να πληρώσουν εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία θα απειλούνται με κατασχέσεις και διακοπή υγειονομικής και συνταξιοδοτικής κάλυψης. Επίσης έχει απειλήσει με πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας ανέργου από το Πέραμα η Ε.Υ.Δ.Α.Π.
Η ΔΕΗ έχει κάνει διακοπές παροχής ρεύματος για απλήρωτους λογαριασμούς 350.000 ενώ 1.000.000 είναι σε διακανονισμό λόγο αδυναμίας πληρωμής.
Το πλαίσιο αιτημάτων του αγωνιστικού μας προγράμματος πρέπει να συγκρούεται με τα όσα αναφέραμε παραπάνω για να ανατραπούν.
1 ) Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας .Η στέγαση είναι δικαίωμα όλων.
2 )Διαγραφή χρεών προς το δημόσιο και τις τράπεζες των μακροχρόνιων ανέργων χαμηλοσυνταξιούχων και φτωχών στρωμάτων.
3 ) Κούρεμα των δανείων των λαϊκών νοικοκυριών και απαλλαγή τους από το δάνειο όταν έχει εξοφληθεί και το κεφάλαιο.
4 ) Όχι στη κατάσχεση μισθών, συντάξεων, καταθέσεων για τα λαϊκά στρώματα, για χρέη προς το δημόσιο, στις τράπεζες, τις Δέκο, τα ασφαλιστικά ταμεία.
5 ) Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος και νερού. Μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος, νερού, πετρελαίου. Αυτές οι υπηρεσίες στο δημόσιο και όχι σε ιδιώτες.
6 ) Επιδότηση ενοικίου, παραχώρηση δημοσίων κατοικιών σε εργάτες
7 ) Κατάργηση όλων των φόρων της πρώτης κατοικίας μέχρι 140 τμ. και των ακινήτων που δεν δημιουργούν εισόδημα.
8 ) Κατάργηση όλων των μνημονίων, ανατροπή της κυβέρνησης, διαγραφή του χρέους με άμεση στάση πληρωμών. Εκδίωξη της τρόικας Ε.Κ.Τ., Δ.Ν.Τ., Ε.Ε., έξοδο από το ευρώ και την Ε.Ε. Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Καλούμε σε κοινή δράση συλλογικότητες φορείς, πρωτοβάθμια σωματεία με κοινό συντονισμό, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα να ζούμε ελεύθερα. Να ανατρέψουμε αυτά που μας επέβαλαν και αυτά που έρχονται.
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ