Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

“Τρομοκρατικό χτύπημα” στα ακίνητα - Τι προβλέπεται στο νέο νόμο

5,5 εκατομμύρια πολίτες καλούνται να πληρώσουν ακόμα και για τα μισοτελειωμένα ακίνητα και τα μαντριά από 2,3 ως 17 ευρώ το τετραγωνικό!
- Δεν υπάρχει πλέον κανένα αφορολόγητο όριο 
- Διπλάσιο φόρο θα πληρώσουν πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων
- Άλλος φόρος για ίδια σπίτια στην ίδια πολυκατοικία ανάλογα με τον... όροφο και το που “βλέπουν”
- Φορολογούνται ακόμη και οι θέσεις πάρκινγκ σε πυλωτή 
- Αποθήκες και μαντριά σε χωράφια δεν γλιτώνουν τον φόρο 
- Δείτε τι επηρεάζει το φόρο ανά ακίνητο
ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ:
Όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι. Ακόμη και οι ιδιοκτήτες... μαντριών θα βρεθούν στο στόχαστρο της εφορίας που φορολογεί πλέον τα πάντα και ουσιαστικά έρχεται να γίνει... συνιδιοκτήτης στο ακίνητο του καθενός.


Θα φορολογηθούν όλα τα κτίσματα, τα οικόπεδα εντός σχεδίου πόλεως και οικισμού καθώς και για πρώτη φορά τα αγροτεμάχια, τα κτίσματα που χρησιμοποιούνται για γεωργικούς και κτηνοτροφικούς σκοπούς (τα μαντριά δηλαδή) αλλά και τα ημιτελή κτίσματα.

Παράλληλα θα φορολογηθούν οι θέσεις στάθμευσης, οι βοηθητικοί χώροι και οι πισίνες που βρίσκονται στους κοινόχρηστους χώρους των πολυκατοικιών.

Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα επιβληθεί όχι με βάση τη συνολική ακίνητη περιουσία κάθε φορολογούμενου αλλά ανά ακίνητο. Παράλληλα θα επιμερίζεται ως ποσοστό συνιδιοκτησίας κάθε φορολογούμενου στο ακίνητο.

Για να “χρυσώσει” το χάπι το υπουργείο λέει ότι ο φόρος θα καταβληθεί σε δόσεις, αν και δεν έχει διαρρεύσει ακόμη το πόσες, ενώ όπως πάντα όσοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν εφάπαξ θα έχουν έκπτωση 1,5%.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η βεβαίωση φόρων ύψους 3,5 δισ. ευρώ και η είσπραξη εσόδων 2,9 δισ. ευρώ ετησίως.

Ο νέος φόρος θα επιβάλλεται χωρίς αφορολόγητο όριο με ελάχιστες απαλλαγές που θα χορηγούνται όμως υπό αυστηρές προϋποθέσεις για άτομα τα οποία βρίσκονται σε οικονομική δυσπραγία και αδυνατούν να πληρώσουν το φόρο, ιδιαίτερα αν έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά, οπότε υπό προϋποθέσεις απαλλάσσονται ολοσχερώς του φόρου.
Τι προβλέπεται στο νέο νόμο για τα ακίνητα 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ