Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

KKE: Ερώτηση για τα προγράμματα άθλησης

Ερώτηση για τα προγράμματα άθλησης κατέθεσαν προς τους υπουργούς Πολιτισμού, Αθλητισμού και Εσωτερικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Χρήστος Κατσώτης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Γιώργος Λαμπρούλης, Νίκος Μωραΐτης και Διαμάντω Μανωλάκου.
Αναλυτικά η Ερώτηση:

«Θέμα: Προγράμματα Άθλησης 
H απόφαση της κυβέρνησης (ΦΕΚ Β2613), που αφορά την πρόσληψη 1.364 πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής στους δήμους για το διάστημα μόνο 8 μηνών, αποτελεί εμπαιγμό για το λαό και τη νεολαία της χώρας μας. Ουσιαστικά.......
πρόκειται για "παρηγοριά στον άρρωστο", για ψίχουλα, μπροστά στις τεράστιες ανάγκες για σωματική άσκηση που έχουν ανάγκη οι λαϊκές οικογένειες παίρνοντας υπόψη και τις περικοπές που έχει υποστεί ο τομέας της Φυσικής Αγωγής τόσο στην εκπαίδευση όσο και στους δήμους και τα σωματεία τα τελευταία χρόνια.
Αποτελεί πρόκληση ο ανταποδοτικός χαρακτήρας των προγραμμάτων "Άθληση για Όλους" της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού την ίδια ώρα που η πολιτική της κυβέρνησης έχει γονατίσει στην κυριολεξία τη λαϊκή οικογένεια. Ο πιο σωστός τίτλος θα ήταν "Άθληση για αυτούς που έχουν…". Παράλληλα στο απυρόβλητο βρίσκονται τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα αφού δεν διασφαλίζεται ούτε σταθερός μισθός ούτε η ασφάλιση των εργαζομένων καθηγητών Φυσικής Αγωγής.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει ώστε:
Να προσληφθούν καθηγητές Φυσικής Αγωγής με βάση τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας σε κάθε δήμο καλύπτοντας όλες τις ηλικιακές ομάδες.
Να είναι εργαζόμενοι με μόνιμη και σταθερή εργασία.
Να σταματήσει ο ανταποδοτικός χαρακτήρας των προγραμμάτων και οι εργαζόμενοι να πληρώνονται από την ΓΓΑ με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ