Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ο Γλέζος “φλερτάρει” με… Καμμένο

Ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας ακόμη και με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, άφησε ο Μανώλης Γλέζος, με συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΒΗΜΑ Fm”.
Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, που διατηρεί αυτονομία φωνής και απόψεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, τάχθηκε ακόμη υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.
Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Μανώλη Γλέζου στο ραδιόφωνο “Βήμα Fm”:

Για τη στάση του στην ψηφοφορία για τη Χρυσή Αυγή
«Το θέμα είναι πως γίνεται μια διαβούλευση στην κοινοβουλευτική ομάδα, αρκετά γόνιμη. Υπήρξαν από όλες τις πλευρές προσπάθειες για να λυθεί γρηγορότερα το όποιο θέμα παρουσιάστηκε και δεν συνάδει με την ύπαρξη και υπόσταση ενός αριστερού κόμματος. Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και τελικά θα βρεθεί η σωστή λύση. Το πώς θα γίνει καλύτερα αυτό το πράγμα, ας μην μιλήσω ακόμα, επειδή συνεχίζεται η διαβούλευση. Αλλά δεν πρόκειται να κρύψουμε τίποτα.
Πιστεύω και έχω εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ο ίδιος να παίξει αυτό το ρόλο (σ.σ.: να μετατραπεί σε αρχηγικό κόμμα). Αυτό είναι ένα θέμα που ουσιαστικά δεν έχει λυθεί (σ.σ.: για τη διάλυση των συνιστωσών και τις διαφορετικές απόψεις). Υπάρχει ένα πρόβλημα, το πώς θα λειτουργήσουμε με τις δύο διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν. Πιστεύω, όμως, ότι θα λυθεί. Και ο Μανόλης Γλέζος δεν παίρνει αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Παίρνει αποστάσεις από εκείνους που θέλουν να καταντήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ένα μονολιθικό κόμμα.»
Για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων
«Η άποψή μου που κατέθεσα στην κοινοβουλευτική ομάδα και ελπίζω ότι θα γίνει αποδεκτή, διότι συζητείται ακόμα, είναι καμία φορολόγηση σε ιδιοκατοίκηση και αγροτεμάχια που δεν δημιουργούν εισόδημα. Φορολογία μόνον σε ακίνητα και αγροτεμάχια που έχουν εισόδημα. Αυτός είναι ο γενικός κανόνας που πρέπει να διακηρυχθεί, διότι οι πυλωτές των πολυκατοικιών π.χ. έχουν εισόδημα; Μόνον εκεί που δημιουργείται εισόδημα. Στα καλλιεργήσιμα χωράφια ή στα σπίτια που νοικιάζονται, ας φορολογηθούν. Και υπάρχουν κάποια που είναι εξαιρετέα, όπως χωράφια που έχεις και δεν καλλιεργείς. Ας τα δώσεις να καλλιεργηθούν. Δεν μπορώ να σε υποχρεώσω να το δώσεις, αλλά σου βάζω φόρο να καλλιεργηθεί. Όχι ποινή φόρου, αλλά θα βρω τον τρόπο να σε υποχρεώσω να το κάνεις, όπως και στα σπίτια που έχουν πολλά δωμάτια. Στο Παρίσι το 1963 θυμάμαι ότι υποχρέωναν όσους είχαν σπίτια με πολλά δωμάτια στο κέντρο της πόλης να τα δίνουν και τους φορολογούσαν. Αλλά ο κανόνας είναι να μη φορολογείσαι. Δεν μπορεί να αγωνίστηκες τόσα χρόνια από το μεροκάματό σου και τη ζωή σου και έχτισες ένα σπίτι και να πας να τον φορολογήσεις. Δεν μπορείς. Έχεις εισόδημα; Το φορολογείς το εισόδημα. Ένας πατέρας έφτιαξε με θυσίες ένα σπίτι και το έδωσε στα παιδιά του. Πρέπει να το φορολογείς;
Πρέπει λοιπόν εμείς να πείσουμε τον ελληνικό λαό ότι αν μας δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, θα γίνει αυτό.»
 Για τους λόγους που δεν έχει πείσει την κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ
«Διότι υπάρχουν σημεία που δεν έχουν ξεκαθαριστεί. Και ορρωδώ να πω ότι στον κόσμο που με ρωτάει πού θα βρούμε τα λεφτά, ότι η απάντησή μας δεν είναι πειστική. Δεν είναι. Πρέπει να είναι πιο πειστική. Και έχω κάνει συγκεκριμένες προτάσεις και τώρα γράφω και είναι στο τέλος ένα βιβλίο που θα λέγεται «Η Έξοδος», εννοώ από την κρίση».
 Για τους λόγους που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εκλογές
«Να εξετάσουμε πρώτα γιατί πρέπει να γίνουν εκλογές. Πρώτον, διότι υπάρχει μεγάλη αναντιστοιχία μεταξύ του λαού και των κυβερνώντων. Κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Απόδειξη ότι δεν βγαίνουν στο δρόμο να περπατήσουν. Προκαλώ τον πρωθυπουργό να βγει μαζί μου στο δρόμο να περπατήσουμε, χωρίς αστυνομικούς. Το δεύτερο είναι ότι (η κυβέρνηση) ουσιαστικά δεν έχει τη δεδηλωμένη. Τυπικά την έχει, με βάση αυτόν τον καλπονοθευτικό νόμο που της δίνει τη δυνατότητα να κλέβει 50 έδρες νομότυπα, αλλά ουσιαστικά δεν έχει τη δεδηλωμένη. Εάν αυτό το καταλαβαίνει κάποιος και δεν στέκεται στους τύπους, οφείλει να πάμε σε εκλογές. Αν είμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ σε θέση; Νομίζω ότι μπορούμε να πείσουμε το λαό να κινητοποιηθεί με αίτημα να πέσει η κυβέρνηση. Έχουμε ξεκινήσει καιρό αυτόν τον αγώνα και θα τον συνεχίσουμε και θα τον πετύχουμε. Όχι με τη βία. Πρώτα θα βγει κυβέρνηση να καταγγείλει την κρατική βία και μετά να έρθει να κουβεντιάσουμε. Ασκεί βία κατ’ αρχήν με τους κρατικούς νόμους. Με βάση τη μη δεδηλωμένη;
Εμείς, το έχουμε πει επανειλημμένα και το έχουμε δηλώσει: δεν το θέλουμε το μπόνους των 50 εδρών και αν χρειαστεί, θα κάνουμε αμέσως ψηφοφορία για να έρθει το σύστημα της απλής και άδολης αναλογικής και μετά ας έρθει ο κόσμος να αποφασίσει. Το έχουμε πει από καιρό. Θα πούμε ότι αν η εμπιστοσύνη που μας έδωσε ο λαός στηρίζεται σ’ αυτές τις 50 έδρες, δεν τη δεχόμαστε».
 Για τις συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ
«Με οποιονδήποτε μπορούμε να συνεργαστούμε, αρκεί να είμαστε στις βασικές αρχές που έχουμε χαράξει. Ας είμαστε (σ.σ.: μέρα με τη νύχτα με τους ΑΝΕΛ). Μου βάζετε τώρα ερώτημα αν μπορώ να συνεργαστώ με το διάβολο. Ο ΣΥΡΙΖΑ με οποιονδήποτε μπορεί να συνεργαστεί, εάν συμφωνήσουμε στις βασικές αρχές. Που είναι η ανατροπή όλων των νόμων, των μνημονίων και των σχετικών που έχουν ψηφιστεί και έχουν φέρει το λαό στην τραγική κατάσταση να αυτοκτονεί καθημερινά. Δεύτερον, εναντίον της τρόικα και του συστήματος. Θέλουμε να έρθει ο λαός στην εξουσία. Αν συμφωνήσουν, έχει καλώς. Όποιος θέλει, ας έρθει.»
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ