Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Το ΣτΕ «παγώνει» προσωρινά την ανάπλαση του πάρκου

Σύμφωνα με πληροφορίες το μεσημέρι το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση του αναστέλλει προσωρινά την εκτέλεση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου με την οποία εγκρίθηκε η μελέτη του έργου της ανάπλασης με την χορήγηση αδειών από από τις Δασικές Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Την προσωρινή διακοπή των εργασιών ανάπλασης είχαν ζητήσει με δεύτερη........ προσφυγή τους στο ΣτΕ οι πολίτες που αντιδρούν στην ανάπλαση, επικαλούμενοι νέες εξελίξεις και ειδικότερα έγγραφο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σύμφωνα με το όποιο γίνονται εργασίες , κοπές δέντρων κλπ για τις οποίες δεν έχει δοθεί σχετική άδεια. Οι προσφεύγοντες επέμειναν στο γεγονός ότι δεν υπήρχε περιβαλλοντική μελέτη για τις εργασίες αυτές, ενώ ο δήμος υποστήριζε πως υπάρχουν όλες οι άδειες εξαίρεσης του έργου από περιβαλλοντική μελέτη, εξαιτίας του ήπιου χαρακτήρα της.

Σχολιάζοντας την νέα εξέλιξη ο κ. Δημ. Λυμπουρίδης, εκ των πρωτεργατών της κίνησης κατά της ανάπλασης του πάρκου, δήλωσε: : «Το ΣτΕ έδωσε νέα εντολή προσωρινής αναστολής των εργασιών μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση και να αποφασιστεί αν η απόφαση θα οριστικοποιηθεί. Προσφύγαμε αυτή τη φορά με νέα στοιχεία που κυρίως αφορούν παράνομες εργασίες του Δήμου Αγρινίου στο Πάρκο. Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας έστειλε στις 5/9 έγγραφο στον Δήμο όπου και λέει ότι εξαπατήθηκε, γιατί στα χαρτιά που της κατατέθηκαν δεν αναφέρονταν η κοπή των δέντρων και των θάμνων και ότι αυτές οι εργασίες συνεπώς είναι πέραν της αδείας που τους έχει χορηγηθεί.
Αν ο Δήμος είχε καταθέσει στη Δ. Περιβάλλοντος τα πραγματικά στοιχεία, ο φάκελος θα έπρεπε να περάσει στο ΥΠΕΧΩΔΕ και από εκεί αποκλείεται να έπαιρνε έγκριση για τέτοιου είδους εργασίες. Το Δασαρχείο με τη σειρά του βασίστηκε στην έγκριση της Περιφέρειας η οποία όμως είχε εκδοθεί όπως είπαμε χωρίς βασικά στοιχεία. Αυτά δηλαδή που είχε φροντίσει να αποκρύψει ο Δήμος.»

Στο μεταξύ το μεσημέρι προκλήθηκε νέα ένταση κατά την διάρκεια των εργασιών στο πάρκο μια μικρή ομάδα πολιτών επιχείρησε να διακόψει τις εργασίες σε τμήμα της μάντρας του πάρκου. Μετά και την σημερινή εξέλιξη πολίτες που τάσσονται κατά της ανάπλασης καλούν σε συνέλευση στο χώρο του πάρκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ