Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2013

Αντιδρούν αγρότες – κτηνοτρόφοι για τα βιβλία εσόδων – εξόδων

Αναστάτωση προκαλεί σε γεωργούς και κτηνοτρόφους η υποχρέωση να τηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο υπολογίζονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που θα πρέπει να πάνε στις εφορίες τους, προκειμένου να εκδώσουν βιβλία εσόδων - εξόδων αφού εντάσσονται πλέον στους ελεύθερους επαγγελματίες. 

Ο φόρος θα υπολογίζεται επί των καθαρών εσόδων από το πρώτο ευρώ και συντελεστή....13% και μαζί με αυτόν για αγροτεμάχια και βοσκοτόπια, έρχεται να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα φτωχά στρώματα της υπαίθρου.

Οι εξαιρέσεις αγροτών από το νέο σύστημα θα είναι λίγες και σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θα αφορούν μόνο τις περιπτώσεις που τα εισοδήματα από γεωργική ασχολία, δεν ξεπερνούν τα 1500 με 3000 ευρώ ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ