Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Αυτοί που μας χρωστάνε, θέλουν και το βόδι»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
20 Οκτωβρίου 2013
ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ και Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ σ’ αυτό ΒΑΣΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
Σε μια περίοδο, που τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας, καθώς και οι οικονομικοί μετανάστες, που ζουν και εργάζονται σ’ αυτή, μαστίζονται από την μεγαλύτερη οικονομική εξαθλίωση, που έχουν επιβάλλει με τις αποφάσεις τους τα διεθνή καπιταλιστικά κέντρα και οι εγχώριοι πολιτικοί και οικονομικοί συνεργάτες τους, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Αγρινίου, λειτουργώντας ως κερδοσκοπική ιδιωτική επιχείρηση, όπως εκ των αποφάσεων της, αλλά εκ της συνολικής πρακτικής της αποδεικνύεται, και όχι ως κοινωφελής επιχείρηση Ο.Τ.Α. ανταποδοτικού χαρακτήρα και σκοπού, όπως εκ του ιδρυτικού της νόμου οφείλει να είναι, προχώρησε στις 2 Οκτωβρίου του 2013 στην απόφαση με αρ. 55/2013 (Α.Δ.Α. ΒΛΛ1ΟΡΜ9-Π27)* την οποία επισυνάπτουμε.
Πανικόβλητα τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Αγρινίου, αφού πήραν υπόψη τους την μη εκτελεστή Τιμολογιακή πολιτική, που εφαρμόζει η ΔΕΥΑ Αγρινίου ολόκληρο το 2013, την............
γνωμάτευση του Νομικού Συμβούλου της επιχείρησης, καθώς και τα με αρ. 66081/3505/1.7.2013 και 104419/5288/13.9.2013 έγγραφα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προχώρησαν σε νέο «μαγείρεμα» των στοιχείων του Προϋπολογισμού του 2013, προκειμένου να καλύψουν «τα ακάλυπτα νώτα» τους.
Η επίκληση του αρ. 25 & 2 του ν. 1069/80 σε τίποτα δεν δικαιολογεί την διόρθωση που επιχειρείται, αφού τα συγκεκριμένα άρθρα ίσχυαν και πέρυσι, που αποφασίστηκε ο προϋπολογισμός του 2013 και πάρθηκε η απόφαση 69/2012, αλλά και πρόπερσι, και παρά πρόπερσι, και ούτω καθ’ εξής. Μήπως λοιπόν, μπορούν να μας πουν, με ποιο παράνομο τρόπο πέρυσι και πρόπερσι και παρά πρόπερσι και ούτω καθεξής, κάλυψαν την αντίστοιχη διαφορά; Η μήπως όλα τα προηγούμενα χρόνια αντίστοιχη διαφορά δεν υπήρχε;
Πρέπει επίσης, αν θέλουν να είναι εντάξει με τις «ανάλγητες αλχημείες» τους, να βγουν και να μας πουν ξεκάθαρα, πως, αν ισχύσουν αυτά που λέει η τωρινή τους απόφαση, τότε τα έσοδα τους δεν θα είναι, 3.023.000 ευρώ, αλλά 4.560.000 ευρώ.
Αντί λοιπόν, να μας πουν αυτό, που είναι η αλήθεια, μας λένε, ότι θέλουν το «πακέτο» των 750.000 ευρώ, τώρα που το 2013 τελειώνει, για να κάνουν έργα.
Ποια έργα;
Εκείνα τα έργα που τα σέρνουν από προϋπολογισμό σε προϋπολογισμό, όχι για να τα φτιάξουν κάποτε, αλλά για να φουσκώσουν τα μεγέθη τους και να χαρατσώσουν με αυτούς τους λάθος προϋπολογισμούς, όπως αποδεικνύεται σήμερα, τους δημότες καταναλωτές νερού του Αγρινίου.
Πόσες φορές ακόμα, στην αρχή της κάθε επόμενης χρονιάς, θα μας πουν ότι θα κατασκευάσουν το Αντλιοστάσιο του Αγίου Κωνσταντίνου.
Μας το έταξαν πρόπερσι. Μας είπαν μάλιστα ότι θα τους κοστίσει 80.000 ευρώ.
Το φτιάξανε; ΟΧΙ! Το ξεκίνησαν, αλλά δεν το τελείωσαν; ΟΧΙ! Ένα ολοστρόγγυλο, μεγάλο και γενναίο ΜΗΔΕΝ υπάρχει στο αντίστοιχο «κουτάκι» του προϋπολογισμού το 2012 [1].
Μας το τάξανε πέρυσι. Βρήκαν μάλιστα και φτηνότερη «εργολαβία», αφού ο προϋπολογισμός μειώθηκε κατά 20.000€.
Το φτιάξανε; ΟΧΙ! Το ξεκίνησαν και δεν «πρόκαναν» να το ολοκληρώσουν; ΟΧΙ!
Μηδέν εις το «κουτάκι».
Μας το τάξανε και στην αρχή φετινής της χρονιάς.
Μπορούν μήπως να μας πουν πόσο τμήμα του έργου υλοποίησαν μέχρι σήμερα, που μας ζητάνε το «πακέτο». Δείτε τους προϋπολογισμούς του 2012 και του 2013, (Α.Δ.Α. ΒΟΝΗΟΡΜ9-ΧΑΛ και ΒΕΦΦΟΡΜ9-Ν54) που σας επισυνάπτουμε, (σελ. 12 και 10 αντίστοιχα, Κωδικός 15-01)
Το ίδιο συνέβη και με τα «Διάφορα τεχνικά έργα ύδρευσης και αποχέτευσης».
Στην αρχή του 2011 μας είπαν ότι το «μαλλί» θα πάει 240.000€. Στο κλείσιμο της χρονιάς, «μηδέν εις το κουτάκι», Στην αρχή του 2012 μας είπαν ότι τα χρήματα θα είναι λιγότερα για το 2012. Πόσο; 46.320 ευρώ. Αποτέλεσμα: Μηδέν εις το «κουτάκι» στο κλείσιμο της χρονιάς,
Στην αρχή του 2013 μας έταξαν πολλά «λοιπά έργα ύδρευσης και αποχέτευσης». Πόσα; Ύψους 105.800 ευρώ, Τώρα μας λένε 104.000 ευρώ για φέτος. Μπορούν να μας πουν όμως τώρα που τελειώνει η χρονιά, πόσα χρήματα ξόδεψαν μέχρι σήμερα για τα έργα αυτά; (Δείτε τους παραπάνω προϋπολογισμούς στις ίδιες σελίδες, στον ίδιο κωδικό)
Θα σταθεροποιηθεί επιτέλους κάπου η «αποχέτευση Αγγελοκάστρου», για να μάθουμε επιτέλους κι εμείς πόσο πραγματικά κοστίζει, ποιος πραγματικά πρέπει να πληρώσει και πόσο. Δείτε τα τεχνικά προγράμματα 2012 και 2013, που σας επισυνάπτουμε (Α.Δ.Α. ΒΟΝΗΟΡΜ9-Θ0Ο και ΒΕΦΦΟΡΜ9-6Β7, σελίδα 2, αύξων αριθμός 2 και 1 αντίστοιχα).
Όσο για την δαπάνη των 85.200 ευρώ, που με την 42/2013 απόφασή του το ΔΣ της ΔΕΥΑΑ αποφάσισε, ισχύουν και εδώ, όσα θα  αναφέρουμε παρακάτω, για το αμέσως επόμενο έργο.
Αν κρίνουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Αγρινίου (αρ. απ. 41/2013), ότι επιβάλλεται να πιστωθεί το έργο της «Υδροδότησης Δήμου Αγρινίου από Λίμνη Καστρακίου» με 500.000 ευρώ, πριν αποφασίσουν να «γδύσουν αγίους», έπρεπε να κοιτάξουν τις καταθέσεις της επιχείρησης στις τράπεζες, και ειδικότερα τους λογαριασμούς όψεως και προθεσμίας που αυτή διαθέτει, οι οποίες μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια (31 Δεκεμβρίου 2009 – 31 Δεκεμβρίου 2012), αυξήθηκαν κατά 296,48%.
Σε μια περίοδο δηλαδή, που οι δημότες καταναλωτές της επιχείρησης και θεσμικά «υψηλοί κύριοί» της, μάζευαν ευρώ, το ευρώ, για να καλύψουν τους λογαριασμούς της, η κοινωφελής επιχείρηση ανταποδοτικού χαρακτήρα που διοικούν, αποταμίευσε ισόποσο με το έργο του Πάρκου ποσό περίπου, με αποτέλεσμα αυτό «να χαθεί από την τοπική αγορά».
Τι λέει για όλα αυτά η αντιπολίτευση, ιδιαίτερα δε η μείζονα μειοψηφία, η οποία συμμετέχει με εκπρόσωπο της στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης, αφού η Λαϊκή Συνεργασία, ήδη έχει πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση, προηγουμένως για το ζήτημα.
Περισσότερα γι’ αυτά, αλλά και για άλλα πολλά, τις αμέσως επόμενες μέρες.

Τ. Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* Α.Δ.Α. σημαίνει Αριθμός Διαδικτυακής Ανάρτησης. Αν λοιπόν τον βάλετε στην μηχανή google μπορείτε να δείτε το συγκεκριμένο έγγραφο, όπως αυτό έχει αναρτηθεί στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

[1] Το ποσό αφορά την εκτίμηση της 19ης Δεκεμβρίου 2011 για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου).

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ
α) Απόφαση 55-2013 του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
β) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012
γ) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013
δ) ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΥΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 2012
ε) ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΥΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 2013

στ) ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΑΡΑΓΕ; (Φωτογραφία)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ