Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΑ: ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ - ΑΠΕΡΓΙΑ (6-11-2013)

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.
Ελ. Βενιζέλου 13 ΑΓΡΙΝΙΟ, Τηλ. 26410 22325 FAX: 26410 46515
Αγρίνιο 30/10/2013
Νέα επώδυνα αντιλαϊκά – αντιασφαλιστικά μέτρα ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ., που βάζουν στο στόχο 400.000 περίπου ασφαλισμένους με «ώριμα» ασφαλιστικά δικαιώματα, για να τους βγάλει από τη συνταξιοδότηση.
Η κυβέρνηση, αφού μείωσε τη χρηματοδότηση των ταμείων κατά.....
2,1 δις ευρώ για το 2014, ετοιμάζεται να πάρει νέα μέτρα για να βρει άλλα 500 εκατομμύρια για να κλείσει τρύπες στο Ασφαλιστικό, τα οποία θα πέσουν και πάλι στις πλάτες των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Παράλληλα, τα μέτρα θα περιλαμβάνουν νέες μειώσεις στις συντάξεις για το 2014 από διατάξεις που έχουν ήδη ψηφιστεί και ιδιαίτερα στις επικουρικές και τα εφάπαξ

Από την άλλη η εισφοροδιαφυγή για εφέτος εκτιμάται στα 6 δις ευρώ, οι συσσωρευμένες οφειλές των επιχειρήσεων στα 8 δις ευρώ ενώ, όπως εκτιμάει η κυβέρνηση, μπορούν να εισπραχτούν μόνο τα μισά. 

Τα νέα μέτρα έρχονται τώρα, όταν πάνω από το 50% των συνταξιούχων παίρνουν μέχρι 500€ σύνταξη και πάνω από το 25% παίρνουν από 500€ - 700€, δηλαδή συντάξεις φτώχειας και εξαθλίωσης.

Η απάντηση των εργαζομένων και συνταξιούχων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους αγρότες, θα πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική, αρχίζοντας με τη συμμετοχή τους στην Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 6 Νοέμβρη και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 10,30 το πρωί.

Καμιά ολιγωρία – κανένας συμβιβασμός απέναντι στην πολιτική και τα μέτρα κυβέρνησης- Ε.Ε- κεφαλαίου.

Αγώνας τώρα για την ανατροπή τους.

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ