Σάββατο, 18 Απριλίου 2015

Ν. Τσόμσκι: «Tο ελληνικό χρέος πρέπει να διαγραφεί»

Την γνώμη του ότι το ελληνικό χρέος πρέπει να διαγραφεί εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Euronews ο διάσημος διανοητής και συγγραφέας, Νόαμ Τσόμσκι.
Όπως σημείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με εντολή ενός ισχυρού μέρους του λαού και με το επιχείρημα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να υποβάλλεται πλέον στις πολιτικές... που αποφασίζουν οι Βρυξέλλες και οι γερμανικές τράπεζες που καταστρέφουν τη χώρα. Η συνέπεια αυτών των πολιτικών ήταν, στην πραγματικότητα, να αυξηθεί το ελληνικό χρέος. «Η Ελλάδα καταστρέφεται», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι το χρέος της θα πρέπει να διαγραφεί όπως και η Ευρώπη διέγραψε το μεγαλύτερο γερμανικό χρέος, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το 1953. Έτσι η Γερμανία μπόρεσε να ανακάμψει και να ανοικοδομηθεί.
Ερωτηθείς για τα άλλα κράτη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το χρέος τους, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, και το αν θα πρέπει να διαγραφεί και το δικό τους χρέος, ο Νόαμ Τσόμσκι, απάντησε ότι θα πρέπει να ισχύσει και γι’ αυτές το ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ