Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ - ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ Π.Ν.Π. - ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΩΝ

Μεσολόγγι, 22 Απριλίου 2015
Δήλωση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
Εκφράζουμε την έντονη διαφωνία μας στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προωθεί η κυβέρνηση για τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων. Πρέπει με κάθε τρόπο να διαφυλαχθεί η λειτουργική αυτονομία και η συνταγματικά κατοχυρωμένη οικονομική αυτοδυναμία
της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εάν ο χρονικός ορίζοντας εφαρμογής της ΠΝΠ για τους ΟΤΑ είναι αυτός που επικαλείται η κυβέρνηση και υπηρετεί τον εσωτερικό δανεισμό, έχει καλώς. Εάν όχι υιοθετούμε δύσκολους και απαράδεκτους χειρισμούς που πρέπει να επανεξετασθούν. Σε καμία περίπτωση τα ταμειακά διαθέσιμα δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους, παρά μόνο για τις εσωτερικές ανάγκες της χώρας και για την κανονική πληρωμή των μισθών και συντάξεων.
Τέλος, όσον αφορά το ζήτημα υπονόμευσης της οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ να θυμίσουμε ότι αποτέλεσε συνειδητή πολιτική επιλογή και όχι ανάγκη των προηγούμενων κυβερνήσεων τα τελευταία πέντε χρόνια, με αποτέλεσμα τα διαθέσιμα των ΟΤΑ να ρίχνονται διαρκώς προς ικανοποίηση των δανειστών «σε ένα βαρέλι δίχως πάτο» και τα αρμόδια συλλογικά όργανα (ΚΕΔΕ – ΠΕΔ) να σφυρίζουν αδιάφορα.
Εν κατακλείδι όμως μονομερείς ενέργειες πλήττουν το κύρος και τον θεσμό της Τ.Α. και πρέπει να αποφεύγονται και όχι να αναγορεύονται σε μόνιμη πρακτική. Τα υπόλοιπα στα συλλογικά μας όργανα και το Δημοτικό Συμβούλιο.    
Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Επικεφαλής Συνδυασμού
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Δημ. Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ