Τρίτη 14 Απριλίου 2015

ΚΟ του ΚΚΕ: Κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση των διοδίων

Τροπολογία κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την κατάργηση των διοδίων στις Εθνικές Οδούς. Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ’ τύπου και άλλες διατάξεις».
Αναλυτικά, το κείμενο της τροπολογίας:

«ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων "Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ’ τύπου και άλλες διατάξεις"
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Η επιβολή των διοδίων για τη χρήση των Εθνικών Οδών έχει πάρει χαρακτήρα πρόκλησης για το λαό μας. Στην ουσία καλείται να πληρώσει διπλά τα έργα αυτά. Πληρώνει την κατασκευή τους, πληρώνει και τη χρήση τους, που έχει παραχωρηθεί για μακροχρόνια εκμετάλλευση στους επιχειρηματικούς ομίλους, διασφαλίζοντας τα κέρδη τους με εγγύηση του Δημοσίου.
Η πρόκληση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη με τη συνεχή διεύρυνση των διοδίων με νέους σταθμούς και με τις αυξήσεις που έχουν επιβληθεί και που προβλέπονται για το μέλλον.
Για τους λόγους αυτούς η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταθέτει την παρούσα τροπολογία με την οποία ζητά την πλήρη κατάργηση των διοδίων.
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων "Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ’ τύπου και άλλες διατάξεις"
Στο ως άνω σχέδιο νόμου προστίθεται άρθρο ως ακολούθως:
ΑΡΘΡΟ
1. Καταργείται κάθε υποχρέωση καταβολής οποιουδήποτε τέλους και εν γένει αντιτίμου για τη χρήση οδικών δικτύων σε όλη την ελληνική επικράτεια. Από την ψήφιση του παρόντος, κάθε αντίθετη διάταξη νόμου, σύμβασης ή άλλης κανονιστικής πράξης καταργείται.
2. Καταργείται το αξιόποινο κάθε πράξης που σχετίζεται με τη μη καταβολή τέλους ή εν γένει αντιτίμου για τη χρήση οδικών δικτύων. Επίσης καταργούνται και δεν εισπράττονται τυχόν επιβληθέντα διοικητικά ή άλλου είδους πρόστιμα για την ως άνω αιτία».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ