Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Μετά την κατάρρευση της wall street το 2008 και την διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, δομική καπιταλιστική κρίση μια κρίση υπερπαραγωγής και του τρόπου παραγωγής και ανάπτυξης μπήκε ένα διακύβευμα. Αυτό δεν ήταν άλλο απ’ το ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα δηλ. την κρίση και πως αυτή θα ξεπεραστεί. Το τι έχει γίνει μετά από 5 χρόνια όλοι λίγο πολύ έχουμε καταλάβει. Το μονοπωλιακό.... κεφάλαιο έκανε την κρίση ευκαιρία για περαιτέρω εκμετάλλευση των εργαζομένων με αύξηση της υπεραξίας και του ποσοστού κέρδους. Έτσι μειώθηκαν μισθοί, συντάξεις, δαπάνες για παιδεία,υγεία, εισήχθησαν μορφές ευέλικτης και ανασφάλιστης εργασίας και αυξήθηκε η ανεργία. Ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους η ανεργία έφτασε σε ποσοστά πρωτοφανή για χώρα σε καιρό ειρήνης. Στο απέναντι στρατόπεδο συνεχίστηκαν οι φοροαπαλλαγές σε εφοπλιστές και συγκεκριμένους επιχειρηματίες. 
Με επιχειρήματα όπως η ‘’ανταγωνιστικότητα ‘’κόπηκαν μισθοί και συρρικνώθηκαν περαιτέρω σημαντικές κατακτήσεις και δικαιώματα, φθάνοντας σε σημείο να έχουμε μισθούς Βουλγαρίας σε τιμές Βρυξελλών, μετατοπίζοντας έτσι το συσχετισμό δύναμης κεφαλαίου-εργασίας σε βάρος των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επαγγελματιών. Επίσης το πολυσυζητημένο χρέος, ο λόγος που μπήκαμε στα μνημόνια, αυξήθηκε αντί να μειωθεί από 120% του ΑΕΠ σε 177%. Το χρέος αποτέλεσε από την αρχή της κρίσης ένα ταξικό εργαλείο του μεγάλου κεφαλαίου ντόπιου ελληνικού και ευρωπαικού για την εφαρμογή νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας, την υφαρπαγή δημόσιας περιουσίας σε εξευτελιστικές τιμές και συνεχής επίθεση σε κάθε τι δημόσιο με προώθηση της λογικής του κέρδους παντού. Το εργατικό-λαικό κίνημα συγκροτήθηκε τα τελευταία χρόνια ως ένα κίνημα αμυντικό υπερασπιζόμενο τις σημαντικότατες κατακτήσεις και δικαιώματα όπως το 8ωρο,συλλογικές διαπραγματεύσεις, κυριακάτικη αργία, ασφάλιση κτλ. Δεν κατάφερε όμως να σταματήσει τη μνημονιακή λαίλαπα. 
Οι μαζικότατες και απεργίες τις περιόδου 2010-12,το σταμάτημα παρελάσεων, κίνημα δεν πληρώνω, κίνημα αγανακτισμένων κτλ οδήγησαν σε πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου και Παπαδήμου και του καθεστωτικών κομμάτων του χθές και σε ανάδειξη για πρώτη φορά στη χώρα μας μια κυβέρνηση της αριστεράς. Σήμερα όσο ποτέ και με όχημα μια κυβέρνηση που έχει ως πρώτη προτεραιότητα τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας πρέπει να διεκδικήσουμε από κοινού όλα τα χτυπημένα από τις πολιτικές λιτότητας κομμάτια της κοινωνίας εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι ,μικρομεσαίοι ,νεολαία, συνταξιούχοι και φοιτητές να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν και δικαιούμαστε. Ήρθε η ωρα για την αντεπίθεση έτσι ώστε να αλλάξουμε το συσχετισμό σε βάρος του κεφαλαίου απαιτώντας μέσα από ένα μεγάλο πλατύ λαικό κίνημα την εφαρμογή ενός μνημονίου για τον πλούτο. 
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου καλεί όλα τα μαχόμενα κομμάτια της νεολαίας να πάρουν μέρος μαζικά στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην πόλη του Αγρινίου αύριο Παρασκευή στην πλατεία Παναγοπούλου και ώρα 10.30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ