Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΣτΕ : Αντισυνταγματικές οι μειώσεις στις συντάξεις σε 3 εκατ συνταξιούχους…

Απόφαση του ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές στις συντάξεις και την κατάργηση των δώρων στους συνταξιούχους Με μια απόφαση βόμβα το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές όλες τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, που έγιναν λόγω των μνημονίων, αλλά και την κατάργηση των δώρων καθώς και την ρήτρα μηδενικού ελλέιματος….
Όπως αποκάλυψε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, στον ΑΝΤ1, το Συμβούλιο της Επικρατείας, έκρινε αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις συντάξεων καθώς και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Έτσι με την απόφαση του ΣτΕ κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης αλλά και ο προϋπολογισμός της χώρας. Σχετικές προσφυγές έχουν κατατεθεί από συνταξιούχους του τραπεζικού τομέα αλλά και του ιδιωτικο-ασφαλιστικού τομέα. Αφορούν τις συντάξεις του ΙΚΑ, των ΔΕΚΟ και των Ταμείων των τραπεζών. Στην Ολομέλεια του ΣτΕ ήρθαν οι υποθέσεις μετά από κρίση του Α’ τμήματος του ΣτΕ ότι οι περικοπές είναι συνταγματικές. Υπενθυμίζεται πάντως ότι σχετική απόφαση για τους συνταξιούχους του Δημοσίου (ένστολους, δικαστές και γιατρούς του ΕΣΥ) πήρε το Ελεγκτικό Συνέδριο και ήδη άρχισαν να καταβάλλονται τα αναδρομικά Το Συμβούλιο της Επικρατείας με προηγούμενη απόφαση είχε κρίνει ως συνταγματικές τις περικοπές των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης εκτός από αυτές των γεωργικών ασφαλίσεων. Εκριναν ότι οι περικοπές δεν αντίκεινται στο άρθρο 22 του Συντάγματος, αλλά και στο πρωτόκολλο 1 της Σύμβασης για τα Διαξιώματα της Ρώμης. Είχαν προσφύγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων της ΔΕΗ, το Πανελλήνιο Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Εταιρειών Πετρελαίου και Υγραερίου, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Αγροτικής Ανάπτυξης και άλλοι σύλλογοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ