Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Χαροκόπου 2 & Λεωφ. Συγγρού 196
176 71 Καλλιθέα, Αθήνα
Tηλ. : 210 9545000 Φαξ: 210 3615634
Ε-mail: pressoffice@anexartitoiellines.gr
Ιστοσελίδα: http://www.anexartitoiellines.gr
Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015
Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής των αγώνων εκατομμυρίων εργαζομένων που υπερασπίστηκαν την κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα.
Στην πατρίδα μας, οι πολίτες εντείνουν τη μάχη τους για την ανατροπή των συνταγών της ύφεσης, των οριζόντιων απολύσεων, της ανεργίας, της ολοκληρωτικής κατεδάφισης των...
ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, του αναίτιου αποκλεισμού από τα κοινωνικά αγαθά, της αβίαστης υποταγής στις απαιτήσεις των αγορών, στα συμφέροντα των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των τραπεζών, συνέπειες των μνημονίων που δίχως την παραμικρή διαπραγμάτευση ή εναντίωση υπέγραψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς συμβολίζει τους διαχρονικούς, αιματοβαμμένους αγώνες των εργαζομένων για την κατάκτηση των εργασιακών, ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, τα οποία πλέον αναγνωρίζονται διεθνώς ως θεμελιώδη και απαράγραπτα δικαιώματα κάθε δημοκρατικής κοινωνίας που ασπάζεται τις αρχές και τις αξίες του σύγχρονου συνταγματικού πολιτισμού.

Η Εργατική Πρωτομαγιά φέτος στέλνει ένα μήνυμα: Αγώνας για την επιστροφή στην ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αγώνας για να αντιμετωπιστεί η ανεργία που είναι το πιο μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα στον τόπο μας. Τώρα που η Ελλάδα δίνει την μάχη για να σταθεί στα πόδια της και να βγει από την κρίση, αυτό είναι το χρέος μας. Αυτή είναι η πιο κρίσιμη, η πιο πιεστική πρόκληση που έχουμε όλοι μπροστά μας.

Η φετινή Πρωτομαγιά αποτελεί αφορμή για να θυμηθούμε πως κάθε νίκη ο λαός την κέρδισε με θυσίες και αγώνες, με ενότητα και κοινή δράση. Είναι χρέος όλων μας λοιπόν, να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις προκλήσεις και επιταγές που έχει φέρει η κρίση, βάζοντας πάντα στο επίκεντρο των δράσεων μας τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.


Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με γνώμονα το πρόγραμμά μας και στήριγμα τη συλλογική μας δύναμη δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να υλοποιήσουμε και να διεκδικήσουμε μέτρα για την ανάσχεση της ανεργίας, για την καταπολέμηση της φτώχειας για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και την προαγωγή της κοινωνικής ειρήνης, αλληλεγγύης και πρόνοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ