Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Έρχεται απόφαση – βόμβα του ΣτΕ για τις συντάξεις!

Πληροφορίες του Εθνους της Κυριακής αναφέρουν πως το ΣτΕ είναι έτοιμο να εκδώσει απόφαση με την οποία θα κρίνει αντισυνταγματικές τις μειώσεις που επιβλήθηκαν από το 2012 σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν όντως βγει αυτή η απόφαση, τότε οι συνταξιούχοι θα δουν τις αποδοχές τους να επιστρέφουν στα προ του 2012 επίπεδα, ενώ όσοι... έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη θα δικαιωθούν και αναδρομικά.
Ειδικότερα, αναδρομική θα είναι η δικαίωση για τους 15 συνταξιούχους οι προσφυγές των οποίων αποτελούν το αντικείμενο της πιλοτικής δίκης, αλλά και για όσους έχουν προσφύγει σε διοικητικά δικαστήρια και περιμένουν την απόφαση του ΣτΕ που θα δημιουργήσει δεδικασμένο.

Υπενθυμίζεται ότι ο επίμαχος νόμος 4093/2012 προέβλεπε περικοπές συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ από 5% έως 15%, κατάργηση Δώρων και επιδόματος αδείας.

Αν η απόφαση που θα εκδοθεί επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, τότε τα ασφαλιστικά ταμεία θα επιβαρυνθούν κατά 2,8 δισ. ευρώ ετησίως, όσο προβλεπόταν να είναι το όφελος από τις περικοπές που είχαν επιβληθεί. Από το υπουργείο Οικονομικών δήλωναν, κατά την πάγια τακτική, ότι αναμένουν να δουν την όποια απόφαση προκειμένου να τοποθετηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ