Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

Συντάξεις: Οι 20 ρυθμίσεις που βάζουν φρένο στα όρια ηλικίας

Έρχονται αλλαγές στο ασφαλιστικό. Σε λίγους μήνες, προβάλλει ένα νέο τοπίο για πάνω από 3,5 εκατομμύρια μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους.
Οι αλλαγές θα γίνουν με δόσεις και το αργότερο έως τις αρχές του 2016, το νέο....ασφαλιστικό θα έχει μπει σε τροχιά εφαρμογής.
Οι νέες ρυθμίσεις θα αφορούν σε αυξήσεις των χαμηλών ορίων ηλικίας, ώστε σταδιακά με κάποιο μεταβατικό διάστημα, που θα είναι πολύ σύντομο (ένα με δύο το πολύ, έτη), είτε ακόμη και άμεσα, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να ξεκινούν από το 62ο έτος και μετά για όλους ανεξαιρέτως τους ασφαλισμένους.

Σήμερα, σύνταξη από τα 62 και μετά, παίρνουν οι νέοι, μετά το 1993, ασφαλισμένοι, εφόσον δεν είχαν ούτε ένα ένσημο πριν από το 1993 σε οποιοδήποτε Ταμείο. Ενώ οι παλαιοί μέχρι το 1992 ασφαλισμένοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν και από τα 50 ή ακόμα και από τα 48 αν πρόκειται για γυναίκες που ασφαλίστηκαν πριν από το 1983 σε ειδικά ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών και συνταξιοδοτούνται με διατάξεις ανήλικου παιδιού.

Δείτε αναλυτικά τους παρακάτω πίνακες:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ