Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ: Είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι. Ή μαζί θα περάσουμε ή μαζί θα βουλιάξουμε.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ        ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ  24-4-2015
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
Το παρόν ψήφισμα κατατέθηκε από τον κ. Δήμαρχο  και υπερψηφίστηκε στη  συνεδρίαση του  Δημοτικού  Συμβουλίου  Ναυπακτίας της  23ης-4-2015.
 ΨΗΦΙΣΜΑ 
Η Αυτοδιοίκηση έχει ζήσει δύσκολες στιγμές στο πρόσφατο παρελθόν. Οι πολύ μεγάλες περικοπές στην χρηματοδότησή της, η καταστρατήγηση κάθε αυτοτέλειάς της με το Παρατηρητήριο έχουν υποβιβάσει την τοπική Αυτοδιοίκηση σε παρία. Η συγκεκριμένη απόφαση (με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου) της.....
Κυβέρνησης κάνει ένα προσωρινό χειρισμό, μια εσωτερική ανακύκλωση της υφιστάμενης ρευστότητας. Η διαδικασία αυτή είναι διαδεδομένη σε χώρες της Ευρώπης και είναι εύλογη, αφού το κράτος αντλεί ρευστότητα από φορείς που το ίδιο επιχορήγησε και θα συνεχίσει να επιχορηγεί. Κατανοούμε, την απόφαση της Κυβέρνησης με μια απλή και ουσιαστική σκέψη. Είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι. Ή μαζί θα περάσουμε ή μαζί θα βουλιάξουμε. Μακάρι με αυτή την κίνηση να στηριχθεί η χώρα μας και να προχωρήσουμε στο επόμενο διάστημα, χωρίς μειώσεις μισθών και συντάξεων. Αν αυτή η ολιγοήμερη διευκόλυνση βοηθήσει να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της χώρας μας έναντι των πιστωτών μας, θεωρούμε ότι κανείς Έλληνας πολίτης δεν θα είχε αντίρρηση.
Επιθυμία μας είναι όμως τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιηθούν για τις εσωτερικές ανάγκες της χώρας, για την κανονική πληρωμή μισθών και συντάξεων για παράδειγμα και όχι για την αποπληρωμή του χρέους.
Από την άλλη κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Πολύ περισσότερο εμείς που επιθυμούμε τη συνεργασία με κάθε κυβέρνηση και  με τη σημερινή που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που έχει μπροστά της η χώρα. Θα προτιμούσαμε να είχε προηγηθεί συζήτηση με τους αυτοδιοικητικούς φορείς. Η νομοθέτηση με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και από την νέα κυβέρνηση, σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας της Βουλής πρέπει να αποφεύγεται. Γινόταν και στο παρελθόν αλλά αυτό δεν πρέπει να συνεχίζεται στο διηνεκές.

Επιπλέον εκτιμούμε ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ελάχιστα επηρεάζει την εικόνα του αποθεματικού του δήμου Ναυπακτίας. Επομένως κανείς από τους εργολήπτες και τους προμηθευτές του δήμου δεν κινδυνεύει, να έχει προβλήματα στην ροή της χρηματοδότησής του, εάν δεν επιδεινωθούν περαιτέρω τα οικονομικά της πατρίδας μας. Πολύ περισσότερο δεν υπάρχει κίνδυνος για την πληρωμή των εργαζόμενων σε όλες τις δομές του δήμου Ναυπακτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ