Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Γιάννης Μιχελάκης Ο Μητσοτάκης δεν σέβεται την ιστορία της παράταξης

Ο πάλαι ποτέ εκπρόσωπος Τύπου και πρώην υπουργός της ΝΔ, μιλάει στην εφημερίδα «Η Αξία» του Σαββατοκύριακου, που κυκλοφορεί και βάζει «φωτιά» σε Συγγρού και Μοσχάτο…
  • «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, ο οποίος δεν είναι ένας…»
  • «Αυτοί που σχεδιάζουν το μέλλον της Κεντροαριστεράς δεν υπολογίζουν Μητσοτάκη για... πρωθυπουργό»
  • «Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να σέβεται την ιστορία του και προσπαθεί να την υπερασπιστεί»
  • «Ο Καραμανλής είναι ένα σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα και την Κεντροδεξιά»

Συνέντευξη στον Πάρι Κουρτζίδη

Δριμεία κριτική στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, αλλά και στον νυν πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, ασκεί ο πάλαι ποτέ εκπρόσωπος Τύπου του «γαλάζιου» κόμματος όσον αφορά την «επικοινωνιακή ομερτά» που τηρούν σχετικά με το «αμαρτωλό μαγείρεμα» των στοιχείων για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 από το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, καταλογίζει δόλο που αποσκοπεί σε «γκρίζα ζώνη», η οποία εξυπηρέτησε και τον Αντώνη Σαμαρά στο παρελθόν, αλλά και σήμερα εκμεταλλεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας αποκλειστικά στην εφημερίδα «Η Αξία», ο Γιάννης Μιχελάκης καταφέρεται κατά της σημερινής ηγεσίας, γιατί, όπως μεταξύ άλλων αναφέρει χαρακτηριστικά, «επιχειρεί εσωκομματικό ξεκαθάρισμα και δημιουργία επί της ουσίας ενός νέου πολιτικού οργανισμού, ο οποίος θα συμμαχήσει και με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι κι άλλα στελέχη που είτε προέρχονται είτε συνεργάστηκαν με αυτά τα κόμματα στις περιόδους διακυβέρνησης Σημίτη και Παπανδρέου, όπως είναι οι κ. Μάνος, Τζήμερος, Σκυλακάκης, Θεοχάρης κι άλλοι».

Επισημαίνει δε ότι «αυτή η στρατηγική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη τον εμποδίζει για να πάρει θέση στο σκάνδαλο νόθευσης του ελλείμματος και ένταξης της χώρας στο πρώτο μνημόνιο και στο ΔΝΤ, καθώς η ηγεσία της Ν.Δ. πιστεύει ότι θα χαλάσει την προοπτική αυτής της συμμαχίας με το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και του λοιπούς», δηλαδή με τα «ορφανά» των διαπλεκόμενων συστημάτων των Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου.

Αναφερόμενος ο Γ. Μιχελάκης σε αυτούς που προσπαθούν να πλήξουν την εικόνα και την προσωπικότητα του πρώην πρωθυπουργού –και μάλλον ιστορικού προέδρου της Ν.Δ.– Κώστα Καραμανλή, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει: «Αυτοί που φοβούνται τον Κώστα Καραμανλή, στην ουσία φοβούνται τον εαυτό τους. Φοβούνται για την όποια ανεπάρκειά τους και τις όποιες λανθασμένες επιλογές τους. Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ., ακόμα και την περίοδο που ήμουν εκπρόσωπος, ποτέ δεν κινήθηκε εναντίον κάποιου άλλου. Τα προβλήματα αυτά τα δημιουργούν πάντα κάποιοι από το περιβάλλον του εκάστοτε αρχηγού».

Για το θέμα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, δείχνει να τάσσεται με την πρόταση του πρώην προέδρου της Ν.Δ., Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στην οποία πάντως τείνει να κλείσει και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δηλαδή να γίνονται δύο προσπάθειες εκλογής από τη Βουλή, και σε περίπτωση αποτυχίας να αποφασίζει απευθείας ο ελληνικός λαός.
Από το olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ