Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

ΠΑΝ. ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: ΕΚΑΝΑΝ ΜΠΟΥΖΟΥΞΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΠΟ ΦΟΡΔΙΑΦΥΓΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ!

Χώρος δημοσίου Σχολείου:
Μπουζουξίδικο και τόπος φοροδιαφυγής!
Πριν από τρεις μέρες έγινε πανελληνίως γνωστό, πως κατά τη διάρκεια μουσικής συναυλίας του Βασίλη Καρρά στο Αιτωλικό, διαπιστώθηκε εκτεταμένη φοροδιαφυγή. Εκείνο που δεν έγινε γνωστό, είναι ότι αυτή πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιτωλικού.
Συγκεκριμένα η Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου μας, στις 25/7/2016, με την με αριθμό 30/2016 ομόφωνη απόφαση των τότε παρευρισκομένων μελών της, αποφάσισε να...
παραχωρήσει τον εν λόγω χώρο σε ιδιώτη, προκειμένου να υλοποιήσει «Πολιτιστική εκδήλωση», σύμφωνα με το άρθρου 41 του Ν 1566/85.
Μόνο που το άρθρο 41 του Ν. 1566/85 καθώς και όλες οι μετέπειτα ερμηνείες – διευκρινήσεις του είναι ρητές, σαφέστατες και απαγορευτικές για αναλόγου περιεχόμενου εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα αναφέρεται «σε εξωσχολικούς φορείς», στους οποίους παραχωρούνται «σχολικοί χώροι γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης για διεξαγωγή εξετάσεων, πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων ή άλλων εκδηλώσεων που προσιδιάζουν με το έργο που επιτελείται στα σχολεία».
Είναι ολοφάνερο πως το παραμικρό από τα παραπάνω δεν εφαρμόστηκε. Εκτός και αν η μετατροπή του προαύλιου χώρου του Δημοτικού Σχολείου σε νυχτερινό μπουζουξίδικο, με είσοδο στην πόρτα και διάθεση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ, κυρίως ουίσκι σε «αλμυρή» τιμή, με σκοπό το κέρδος για τον ιδιώτη, με ή άνευ αποδείξεων, «προσιδιάζουν με το έργο που επιτελείται στα σχολεία»; Και για να προλάβω τυχόν «ενστάσεις», υποστηρίζω πως το θέμα δεν αφορά τον Καρρά ή τον όποιο άλλο λαϊκό τραγουδιστή. Το τι ακούει ο καθένας είναι θέμα προσωπικού του γούστου. Αυτό που δεν είναι θέμα «γούστου και αισθητικής» είναι το δημόσιο σχολείο και οι λειτουργίες του.
Και φυσικά θα είναι αστείο να ισχυριστούν τα μέλη της σχολικής επιτροπής πως δεν γνώριζαν… Και εν γνώσει τους έπραξαν και για λόγους που δεν γνωρίζω άλλαξε το ονοματεπώνυμο του αιτούντος το χώρο (απόφαση «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»). Δεν είναι η πρώτη φορά που το άρθρο 41 του Ν. 1566/85 εφαρμόζεται στους Ο.Τ.Α. κατά το δοκούν και επιτρέπει «ποικίλες μορφές πολιτιστικών εκδηλώσεων». Δυστυχώς όμως σήμερα η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και δεν κρατούνται ούτε καν τα προσχήματα στο δήμο, όπως για παράδειγμα αν ο αιτούμενος το χώρο είναι «Συλλογικός Φορέας», π.χ. Πολιτιστικός σύλλογος, αθλητικό σωματείο ή αν το περιεχόμενο της όποιας εκδήλωσης συνάδει στοιχειωδώς με την παραδοσιακή- δημοτική μουσική της περιοχής μας.
Όλα έχουν γίνει βορά στο βωμό της ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ, της ΑΡΠΑΧΤΗΣ και της απόκτησης προσωπικού μικροπολιτικού και οικονομικού οφέλους και αυτό μας προσβάλλει όλους. Αν δεν το σταματήσουμε ΤΩΡΑ, θα βρεθούμε προ «εκπλήξεων» συντόμως. Έχει «ανοίξει η όρεξη» και αυτό είναι προμήνυμα κακών μελλούμενων και ουδείς νομιμοποιείται να σιωπά!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α. ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος
Πρώην Δήμαρχος
Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
Εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ