Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Χρυσό στο επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη!

Πέταξε πάνω από τα 4.85 και κατέκτησε το χρυσό η Κατερίνα Στεφανίδη στον τελικό του επί κοντώ. Μεγάλη εμφάνιση από την 26χρονη αθλήτρια που χάρισε στην Ελλάδα το έκτο ολυμπιακό μετάλλιο στο... Ρίο.
Το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο στο στίβο μετά το χάλκινο της Πηγής Δεβετζή το 2008 στο Πεκίνο πανηγυρίζει η Ελλάδα. Η Κατερίνα Στεφανίδη χάρισε στη χώρα το έκτο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και το χρώμα του ήταν χρυσό.
Η φετινή πρωταθλήτρια Ευρώπης έκανε έναν καταπληκτικό αγώνα και ξεπερνώντας τα 4.85 κατέκτησε την κορυφή έχοντας λιγότερες αποτυχημένες προσπάθειες στο σύνολο από την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, η οποία ξεπέρασε επίσης τα 4.85. To χάλκινο μετάλλιο πήρε η έκπληξη του τελικού, η 19χρονη Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ από τη Νέα Ζηλανδία.
Η 26χρονη πρωταθλήτρια άφησε τα 4.35 και τα 4.50 ξεκινώντας τον αγώνα της από τα 4.60, τα οποία ξεπέρασε αυτοκρατορικά, όπως και τα 4.70. Την ώρα που η χρυσή ολυμπιονίκης του Λονδίνου Τζένιφερ Σουρ έμενε εκτός, όπως και η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γιαρισλέι Σίλβα, η Στεφανίδη στα 4.80 χρειάστηκε τη δεύτερη προσπάθεια για να περάσει τον πήχη, όπως και στα 4.85, ύψος που πέρασε μόνο η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις εξασφαλίζοντας στην Ελληνίδα επικοντίστρια χρυσό ή ασημένιο μετάλλιο. Η Στεφανίδη είχε τρεις αποτυχημένες απόπειρες στα 4.90, όπως και η Μόρις, που όμως έχοντας περισσότερες αποτυχημένες προσπάθειες στο σύνολο του αγώνα της μειονεκτούσε έναντι της Ελληνίδας που πήρε το χρυσό.
Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Κατερίνα Στεφανίδη θα γίνει τα ξημερώματα της Κυριακής, στις 2:15 ώρα Ελλάδος.

Η κατάταξη του τελικού: 

inner

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ