Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Δυτική Ελλάδα: Μένει εκτός ΕΣΠΑ η τοπική ΕΛ.ΑΣ.; Σαφείς αιχμές κατά της Περιφέρειας


Έκδηλη είναι η ανησυχία των συνδικαλιστών στην ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα, για την μη αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Κονδυλίων στο θέμα της υλικοτεχνικής ενίσχυσης των υπηρεσιών στους τρεις νομούς. Ήδη το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει προβεί στην ενεργοποίηση των διαδικασιών για την αξιοποίηση κονδυλίων από τα συγχρηματοδοτούμενα Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την...
κάλυψη μιας σειράς επιχειρησιακών αναγκών της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες.
Έχουν προηγηθεί οι συναντήσεις του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη και υπηρεσιακών παραγόντων, τόσο με Περιφερειάρχες, όσο και με στελέχη των εν δυνάμει χρηματοδοτικών Οργανισμών του ΕΣΠΑ, ώστε να συμπεριληφθούν επιλέξιμα προγράμματα για να ικανοποιηθούν ανάγκες των Αστυνομικών Περιφερειακών Διευθύνσεων, ιδιαίτερα σε ότι αφορά σε δράσεις για την oδική ασφάλεια και τη προστασία του περιβάλλοντος.
Στη βάση αυτή, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προώθησε Σχέδια Διακήρυξης για δράσεις Οδικής Ασφάλειας, Διαφύλαξης του Περιβάλλοντος και Αποδοτικότητας των Πόρων στις δεκατρείς Περιφέρειες της Επικράτειας.
Συνοπτικά έχουν αποσταλεί Σχέδια, που είναι σε γνώση όλων των Διαχειριστικών Αρχών για 1.050 τροχοφόρα οχήματα παντός τύπου για δράσεις Οδικής Ασφάλειας, συνολικού προϋπολογισμού 25.609.000 ευρώ και 231 τροχοφόρα συνολικού προϋπολογισμού 7.468.000 ευρώ.

Θετική εξέλιξη υπάρχει για τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Κρήτης και Στερεάς Ελλάδας.


Ανησυχία στους συνδικαλιστές και αιχμές για τους χειρισμούς της Περιφέρειας

Στη Δυτική Ελλάδα, λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής φακέλου και προτάσεων στις 31 Αυγούστου, έκδηλη είναι η ανησυχία των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. για την μη εκμετάλλευση των ευεργετημάτων που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΠΑ στην υλικοτεχνική ενίσχυση των τεσσάρων Αστυνομικών Διευθύνσεων.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Ηλίας Παναγούλης, «Οι τέσσερις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων στη Δυτ. Ελλάδα, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας σε επαφή και με την Ένωση Αξιωματικών Δυτ. Ελλάδας, έχουμε κάνει ήδη κρούση στο πολιτικό προσωπικό της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας προκειμένου και η Ελληνική Αστυνομία να ενταχθεί για ακόμα μια φορά στο ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προμηθευτούμε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και συγκεκριμένα, οχήματα που θα διατεθούν κυρίως στις υπηρεσίες Ασφαλείας.
Την προηγούμενη φορά με το ΕΣΠΑ, προσπαθήσαμε να επουλώσουμε τις πληγές μας και να στελεχώσουμε τις υπηρεσίες Τροχαίας και τις περιφερειακές υπηρεσίες με «έγχρωμα» οχήματα. Αυτή τη στιγμή αδυνατούμε να εξοπλίσουμε ως πρέπει τις υπηρεσίες ασφαλείας με οχήματα και είναι μια ευκαιρία μέσω του ΕΣΠΑ να σταθούμε στα πόδια μας».
Σχολιάζοντας τη στάση της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, ο κ. Παναγούλης ανέφερε ότι «το τελευταίο χρονικό διάστημα όσες φορές και αν έχουμε κάνει κρούση είτε επίσημα, είτε ανεπίσημα δεν έχουμε λάβει απάντηση, ή τουλάχιστον να κλείσουμε ένα ραντεβού με την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας για να δρομολογήσουμε τη διαδικασία που έχει καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή πρότασης στις 31 Αυγούστου.

Θεωρούμε πως με τα οχήματα αυτά θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε την απόδοσή μας στην καταπολέμηση του εγκλήματος προς όφελος της κοινωνίας».


Πηγή: εφ. «Πρωινή»
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/402828

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ