Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Σκυταλοδρομία… αθλιοτήτων στο Ρίο

του Νίκου Γεωργόπουλου
Όλη η υφήλιος είδε την ακύρωση της ομάδας γυναικών των ΗΠΑ στους προκριματικούς της σκυταλοδρομίας 4Χ100 στο Ρίο, λόγω πτώσης της σκυτάλης. Ήταν ένα από τα λάθη που γίνονται πολύ συχνά στη λεγόμενη... «μικρή σκυταλοδρομία» και ειδικά σε αγώνες με μεγάλο συναγωνισμό.
Όμως, τα όσα ακολούθησαν ήταν απίστευτα και πρωτοφανή…
Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου έκαναν δεκτή την ένσταση της ομάδας των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία η σκυτάλη έπεσε από τα χέρια της Αμερικανίδας αθλήτριας εξαιτίας … σπρωξίματος από την αθλήτρια της Βραζιλίας που έτρεχε στο διπλανό διάδρομο!

Κατόπιν αυτού και επειδή δεν μπορούσε να επαναληφθεί ο αγώνας, αποφασίστηκε να τρέξει μόνη της η ομάδα των ΗΠΑ και να καταταγεί ανάλογα με το χρόνο που θα έκανε!!!

Έτσι, λοιπόν, οι Αμερικανίδες έτρεξαν χωρίς αντίπαλο και πέτυχαν χρόνο που τις έφερνε στην τρίτη θέση, την οποία είχε, στον κανονικό αγώνα η ομάδα της Κίνας. Το αποτέλεσμα όλων αυτών των απαράδεκτων μεθοδεύσεων ήταν να βρεθούν εκτός τελικού οι αθλήτριες της Κίνας, οι οποίες είχαν κερδίσει την πρόκριση τους καθόλα νόμιμα.

Προφανώς η συμμετοχή της ομάδας των ΗΠΑ στον τελικό της σκυταλοδρομίας 4Χ100 γυναικών θα αποφέρει περισσότερα εκατομμύρια δολάρια στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, της οποίας προΐσταται ο… βαρώνος Σεμπάστιαν Κόε.

Βάλτε τα συμβόλαια με τους μεγάλους χορηγούς, βάλτε τα έσοδα από τα εισιτήρια των αγώνων, βάλτε τέλος και τα τεράστια ποσά από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και θα καταλάβετε τους λόγους που οδήγησαν τον βαρώνο Κόε και τους διοργανωτές των αγώνων σ΄ αυτή την απόφαση.

Λογικά, οι υπόλοιπες ομάδες του τελικού θα πρέπει να αποχωρήσουν και να μην κατέβουν στον αγώνα. Οποιαδήποτε άλλη λύση, θα είναι ένα ακόμα πλήγμα για το ήδη θανάσιμα λαβωμένο Ολυμπιακό Κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ