Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Σκότωσε σκυλάκι με αεροβόλο στο Αιτωλικό - Συνελήφθη ο 28χρονος δράστης

Συνελήφθη χθες αργά το απόγευμα, στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ένας 28χρονος Έλληνας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για θανάτωση ζώου.
Ειδικότερα, ο 28χρονος χρησιμοποιώντας αεροβόλο όπλο έπληξε αρκετές φορές αδέσποτο μικρόσωμο σκύλο, με αποτέλεσμα το θάνατο του. Ο... συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ το αεροβόλο όπλο κατασχέθηκε.
Παράλληλα, “στα πλαίσια της ευαισθησίας και της υποχρέωσης της Ελληνικής Αστυνομίας για την πάταξη τέτοιων περιστατικών γνωρίζουμε προς τους πολίτες ότι :
Ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις άδικες που διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τους Νόμους 4039/2012 και 1197/1981 όπως ισχύουν σήμερα.
Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ