Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΤΟ ΛΟΥΡΟ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Κατά του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου
και Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου
Ν. Καραπάνου
Προς 
Κάθε αρμοδία ελεγκτική αρχή 
(επισυνάπτονται στο τέλος του κειμένου)
«ΦΕΤΟΣ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΛΟΥΡΟ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ»
Για πρώτη φορά φέτος, από συστάσεως του Δήμου Οινιάδων και έως σήμερα, δεν πραγματοποιήθηκε η προβλεπόμενη δημοπρασία της παραλίας του Λούρου. Φρόντισαν με στημένα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο στις αρχές του καλοκαιριού, να το αποδώσουν στις υπαρκτές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις της κρατικής μηχανής. Γνωστές σε όλους μας και επαναλαμβανόμενες κάθε χρόνο.
Μόνο που φέτος θεσμικά δεν έγινε κάτι διαφορετικό. Απεναντίας εφαρμόστηκε η ΚΥΑ του 2015. Συγκεκριμένα οι δήμοι ενημερώθηκαν ότι: «…με τις διατάξεις του άρθρου 56 του ν. 4384/23-4-2016 (ΦΕΚ 78 Α), ορίσθηκε ότι: «Η ισχύς της αριθ. ΔΔΠ0005159/586Β ΕΞ2015/7-4-2015 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, περί απευθείας παραχώρησης με αντάλλαγμα, του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α) Α' Βαθμού (578Β), όπως ισχύει, παρατείνεται έως 30-4-2017. Συμβάσεις  παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης σε τρίτους που έληξαν ή λήγουν έως την 30-4-2016, δεν παρατείνονται». Επιπλέον οι προηγούμενοι εγκύκλιοι του ΥΠΕΣΔΑ που προέβλεπαν οδηγίες και διευκρινίσεις εξακολουθούν να ισχύουν, με εξαίρεση τα αναφερόμενα περί της τριμελούς επιτροπής, όπου είναι αυτονόητο σύμφωνα με το Υπουργείο, ότι  έπαυσε να ισχύει. Επομένως οι δημοπρασίες που θα διενεργούνται από τους Δήμους μετά την 31 -5 - 2016, θα ακολουθούν την ήδη υπάρχουσα  διαδικασία των δημοπρασιών Υπενθυμίζεται ότι σε κάθε περίπτωση αυθαίρετης χρήσης κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού και παραλίας, οι δήμοι που είναι υπεύθυνοι για την λήψη μέτρων προστασίας, θα πρέπει να διενεργούν αυτοψίες, προς διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου».
Σχεδόν όλοι οι δήμοι της χώρας πρόλαβαν και δημοπράτησαν (η Αμφιλοχία δίπλα μας είναι). Στο δήμο μας ο κ. Καραπάνος είχε προαποφασίσει να μην προλάβει…προκειμένου να ικανοποιήσει τις πολιτικάντικες και ύποπτες πελατειακές του σχέσεις με μερίδα των εκεί επιχειρηματιών. Έταξε «λαγούς με πετραχήλια» και αυτοαναγορευμένος για μια ακόμη φορά υπεράνω των νόμων, υποσχέθηκε να «καθαρίσει» με το στυλάκι του γνωστού «νεοελληνικού τσαμπουκά».
Τα αποτελέσματα γνωστά και τα είχαμε εγκαίρως επισημάνει με ανάρτηση μας στις αρχές Ιουλίου και αφού την προηγουμένη είχαμε επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον Προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας, στον οποίο αναφέραμε την κατάσταση που διαμορφώνονταν στο Λούρο, τις άμεσες συνέπειες της, καθώς και αν θεσμικά θα μπορούσε η Κτηματική να υλοποιήσει τη δημοπρασία, κάτι που τελικά δεν έγινε και για το οποίο υπάρχουν αντικρουόμενες νομικές ερμηνείες.
 Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση:
«Παραλία ΛΟΥΡΟΥ: Ώρα μηδέν!
Για πολλά χρόνια, τόσο στο Δήμο Οινιάδων όσο και στο διευρυμένο Δήμο Μεσολογγίου, έχω γνωρίσει από πρώτο χέρι το πολυπλόκαμο τέρας της ελληνικής γραφειοκρατίας και τους μανδαρίνους των υπουργείων που τα ξέρουν όλα και μόνο καθυστερήσεις κάνουν σε όλα, ειδικά στο θέμα της παραλίας του Λούρου.
Παρ’ όλα τα εμπόδια, κάθε χρόνο με πολύ κόπο και υπομονή φθάναμε σ’ ένα, έστω μικρό, αποτέλεσμα.
Φέτος η δημοτική αδράνεια και αβλεψία που δεν είναι τόσο «αθώα» όσο φαίνεται να
«αξιοποιεί» τις κρατικές δυσλειτουργίες…
Διαμορφώνουν στην παραλία του Λούρου μια κατάσταση απόλυτου χάους, όπου μαζί με «τα ξερά», δηλαδή τους διαχρονικά μόνιμους κακοπληρωτές της περιοχής, κινδυνεύουν να καούν και τα «χλωρά», δηλαδή εκείνους τους επιχειρηματίες που κάνουν σωστά τη δουλειά τους, είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο δήμο και στην εφορία και κινδυνεύουν με πρόστιμα.
Η δημοπρασία δεν έγινε φέτος από το δήμο, παρ’ όλο που ισχύει η περσινή ΚΥΑ, την οποία εφάρμοσαν εγκαίρως πολλοί δήμοι σε όλη τη χώρα. Η απώλεια δημοτικών εσόδων θεωρείται δεδομένη και οι πελατειακές σχέσεις ανθούν!
Η Κτηματική προσπαθεί τώρα να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, να κάνει δηλαδή τη δημοπρασία εντός του Ιουλίου. Μέχρι να ολοκληρωθεί, ΑΝ ολοκληρωθεί, θα έχει τελειώσει η σεζόν.
Η «χρηστή και αποτελεσματική διοίκηση» στο απόγειο της!»
Τα αποτελέσματα γνωστά και τα αναφέρουμε τώρα που έληξε η σεζόν:
1.      Ηθελημένη απώλεια εσόδων για το δήμο και το κράτος. Ειδικά για το δήμο μας που σήμερα εμφανίζει και επισήμως μείωση εσόδων της τάξης του 33,6 % το Α εξάμηνο του 2016 (Απόφαση Οικ. Επιτροπής 231, 11/8/2016), η μεθοδευμένη μη δημοπράτηση κρίνεται ως απαράδεκτη πολιτικά, ηθικά και διοικητικά, καθώς και ποινικά κολάσιμη.
2.      Διαδοχικά πρόστιμα και ποινικές παραβάσεις σε βάρος του συνόλου των καταστηματαρχών. Επιχειρηματίες που μέχρι σήμερα ήταν συνεπέστατοι στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στο δήμο, βρίσκονται τώρα «με την πλάτη στον τοίχο». ΣΔΟΕ, τμήμα εμπορίου, ΙΚΑ, Κτηματική, τους φόρτωσαν με συνεχείς παραβάσεις, διαπομπεύτηκαν και θα σέρνονται στα δικαστήρια για καιρό, εξαιτίας της απαράδεκτης στάσης του κ. Καραπάνου.
3.      Διαμόρφωση μιας χαοτικής κατάστασης γενικευμένης ανομίας και παρανομίας, δυσφημιστική για την περιοχή και το ιδιαίτερο κάλλος της. Φέτος και σε πανελλαδική εμβέλεια πια, η παραλία του Λούρου ήταν στην επικαιρότητα εξαιτίας αυτής της κατάστασης.
Οι ευθύνες γι αυτή την κατάσταση βαραίνουν αποκλειστικά το Δήμο και τον ανεκδιήγητο Δήμαρχό μας, ο οποίος έχει αποδείξει αυτά τα 2 χρόνια πως ούτε θέλει αλλά ούτε και μπορεί να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον των πολλών και όχι των λίγων και “κολλητών” του.
Η υπεράσπιση του είναι υπόθεση όλων μας και γι’ αυτό πέραν των ελεγκτικών αρχών του κράτους και της δικαιοσύνης, καλούμε κάθε δημοτικό σύμβουλο και ειδικά τους επικεφαλείς των δημοτικών συνδυασμών:
1.                  Να συναινέσουν ώστε το θέμα να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσία των υπευθύνων της Κτηματικής Υπηρεσίας και των επιχειρηματιών, ώστε να λάμψει η αλήθεια.
2.                   Να καταδικάσουν αυτή την απαράδεκτη και αήθη ενέργεια του κ. Καραπάνου.
Η σιωπή συνιστά συνενοχή!
30 Αυγούστου 2016

Κατσούλης Παναγιώτης – Καρατσόλης Παντελής
Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Η παρούσα καταγγελία κοινοποιείται:
ü ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ü ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ
ü ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΣΟΔΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ
ü  



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ