Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

ΣΥΡΙΖΑ ΦΥΤΕΙΩΝ: Ενημέρωση για την έλλειψη Ιατρών σε Φυτείες και Παπαδάτου Δήμου Ξηρομέρου

ΣΥΡΙΖΑ ΦΥΤΕΙΩΝ: Ενημέρωση για τα ζητήματα υγείας της Δ.Ε. Φυτειών 
   Για αρκετό καιρό τα περιφερειακά ιατρεία της Δημοτικής Ενότητας Φυτειών (Φυτείες και Παπαδάτου), δεν εξυπηρετούν τους κατοίκους λόγω του ότι και οι δυο ιατροί βρίσκονται σε νόμιμες άδειες. Συγκεκριμένα, ο ιατρός της Παπαδάτου είναι σε «μετεκπαιδευτική άδεια» αποσπασμένος κατά κάποιο...
τρόπο στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, ενώ η ιατρός των Φυτειών είναι σε «άδεια λόγω εγκυμοσύνης».
   Η έλλειψη ιατρικού προσωπικού δημιούργησε και δημιουργεί ακόμη σοβαρά προβλήματα, διότι ο πληθυσμός της Δ.Ε. Φυτειών, δεν είχε και δεν έχει πρόσβαση στην πρωτοβάθμια υγεία και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (ηλικιωμένοι, παιδιά) που παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες.
   Ως οργάνωση, αλλά πρωτίστως ως μόνιμοι κάτοικοι των χωριών μας, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, έχουμε έρθει σε επαφή με την διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) με σκοπό να βρεθεί λύση και επιτέλους ΟΛΟΙ ΜΑΣ να έχουμε πρόσβαση σε ιατρό.
   Περί τα τέλη Μαΐου, συναντηθήκαμε με τον Υποδιοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. κ. Ζαμπάρα Μιλτιάδη στις Φυτείες, του θέσαμε προφορικά αλλά και γραπτά με επιστολή μας στις 14 Ιουνίου την κατάσταση που επικρατεί στα δύο Περιφερειακά μας Ιατρεία.
Ακολουθεί η γραπτή μας επιστολή:
…............................................................….

«ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΦΥΤΕΙΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
Φυτείες Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας
e-mail: syrizafitiwn@gmail.com
Ημερομηνία: 14/06/2016
Προς: Διοικητή 6ης Υ.ΠΕ. κ. Γιαννόπουλο Γεώργιο
Κοιν: Υποδιοικητές 6ης Υ.ΠΕ. κ. Ζαμπάρα Μιλτιάδη
κ. Κωστακιώτη Δημήτριο

Θέμα: Στελέχωση των Περιφερειακών Ιατρείων Φυτειών και Παπαδάτου Ξηρομέρου Αιτ/νίας με Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

   Τα Περιφερειακά Ιατρεία της Δημοτικής Ενότητας Φυτειών του Δήμου Ξηρομέρου δυστυχώς δεν διαθέτουν καθόλου ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για την ακρίβεια αυτή την στιγμή και τα δυο Περιφερειακά Ιατρεία δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής μας λόγω της παντελής έλλειψης προσωπικού.
   Αυτή η κατάσταση επικρατεί πάνω από τρία χρόνια με αποτέλεσμα να έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους κατοίκους και στους επισκέπτες της περιοχής μας ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του έτους, που ο πληθυσμός αυξάνεται ραγδαία.
   Ουσιαστικά οι κάτοικοι δεν εξυπηρετούνται και δυστυχώς ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού του Δήμου Ξηρομέρου δεν έχει άμεση επαφή με την πρωτοβάθμια υγεία.
   Ο τομέας της υγείας αποτελεί ένα από τα κύρια ζητήματα για τις τοπικές κοινωνίες, και η συγκεκριμένη επιστολή μας εκφράζει καθολικά όλους τους κατοίκους της περιοχής μας.
   Ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας, ζητάμε από εσάς την πλήρη και άμεση στελέχωση των δυο περιφερειακών Ιατρείων της Ενότητας Φυτειών (Φυτείες και Παπαδάτου) του Δήμου Ξηρομέρου.
    
Για την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΦΥΤΕΙΩΝ

Συντονιστής                                                    Αν. Συντονιστής
Ζανιάς Δημήτριος                                           Σαλτογιάννης Χρήστος
6973783595                                                          6972072813»
…….....................................................
   Οι θέσεις του ιατρικού προσωπικού, τόσο στη Παπαδάτου όσο και στις Φυτείες είναι μόνιμες θέσεις, το γεγονός αυτό αποτέλεσε τροχοπέδη ώστε να βρεθεί λύση ικανή ώστε να δώσει οριστικό τέλος στο «πρόβλημα».
   Από την άλλη το θέμα της προσωρινής ή έστω ελάχιστης κάλυψης των ιατρείων από άλλους ιατρούς πρωτοβάθμιων μονάδων δυστυχώς υπήρξε ανέφικτο.
   Από πολιτικής άποψης θεωρούμε ότι, η έλλειψη λόγω νόμιμων αδειών των δύο θέσεων, κατά καιρούς «έπεσε θύμα» πολιτικού τυχοδιωκτισμού.
   Η προηγούμενη δημοτική αρχή αλλά και η τωρινή ουδέποτε ασχολήθηκε σοβαρά με το ζήτημα της στελέχωσης των ιατρείων μας, δεν ήρθαν καν σε επαφή με την 6η Υ.ΠΕ. καθώς η πρωτοβάθμια υγεία υπάγεται πλέον στις Υγειονομικές Περιφέρειες της Χώρας.
   Χαρακτηριστικά θυμίζουμε τις «αόριστες προεκλογικές δεσμεύσεις» της τωρινής δημοτικής αρχής ότι η Δ.Ε. Φυτειών θα έχει ιατρικό προσωπικό αν εκλεγούν. Ανέφεραν στο προεκλογικό τους πρόγραμμα:
«Η υγεία είναι δικαίωμα του Πολίτη και θα αγωνιστούμε για:
• Άμεση στελέχωση των κέντρων υγείας Αστακού και Μύτικα με το απαραίτητο ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
• Επάνδρωση των αγροτικών ιατρείων με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό»
. Πέρασαν 2 χρόνια από τότε που εκλέχτηκαν… δυστυχώς τίποτα… γιατί άραγε;
   Επίσης θυμίζουμε τις προεκλογικές «επισκέψεις» ιατρού για ψηφοθηρικούς λόγους, μετεκλογικά όμως όπως ήταν αναμενόμενο οι «επισκέψεις» έλαβαν απότομο τέλος.
   Το ζήτημα της υγείας είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για κάθε τοπική κοινωνία, γι' αυτό οφείλουμε να ενημερώσουμε με σοβαρότητα τους συμπολίτες μας.
   Συγκεκριμένα, ΣΤΙΣ ΦΥΤΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ και οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται κανονικά και να λαμβάνουν την φροντίδα της ιατρικής περίθαλψης. Στο αμέσως χρονικό διάστημα πρόκειται να επιστρέψει στη θέση του και ο ιατρός της Παπαδάτου, ο οποίος θα εξυπηρετεί τόσο το ιατρείο της Παπαδάτου όσο και το Κ.Υ. Κατούνας.
   Αρκετές φορές γίναμε αποδέκτες «παραπόνων» και διαμαρτυριών από συμπολίτες μας για όλη αυτή την κατάσταση που επικρατούσε. Μια κατάσταση που δημιούργησε αρκετά προβλήματα σε ανθρώπους που είχαν και έχουν ανάγκη την ιατρική περίθαλψη, μια κατάσταση ανασφάλειας.
   Έτσι οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι ως ΣΥΡΙΖΑ θα εστιάσουμε στην εύρυθμη και σωστή λειτουργία των μονάδων της πρωτοβάθμιας υγείας της Δ.Ε. Φυτειών, όπως αυτή προβλέπεται προς όφελος όλων των κατοίκων της περιοχής.

ΣΥΡΙΖΑ ΦΥΤΕΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ