Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ - Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ! Αύξηση της χρηματοδότησης ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις

Μεσολόγγι, 26 Αυγούστου 2016
Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ!
Αύξηση της χρηματοδότησης ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις  
 Στις 24-8-2016 ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αφορά την δωρεάν φιλοξενία παιδιών στους....
Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και στα ΚΔΑΠ ΜΕΑ.
Εκτός μένουν 36.769 παιδιά σε σύνολο 121.569 αιτήσεων. Παρότι το πρόγραμμα ως προς τη χρηματοδότηση αυξήθηκε από 176 εκατ. ευρώ στα 193.025.945 ευρώ, λόγω αυξημένων αιτήσεων και εισοδηματικών κριτηρίων – ως προς τη μοριοδότηση – χιλιάδες παιδιά μένουν εκτός, όπως από την Τοπική Αυτοδιοίκηση εξ αρχής είχε επισημανθεί.
Στο Δήμο Μεσολογγίου, στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, μένουν εκτός 83 παιδιά και στο ΚΔΑΠ 120 από το σύνολο των υποβληθεισών αιτήσεων.
Η παράταξή μας «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» καλεί τα συναρμόδια Υπουργεία να αυξήσουν το κονδύλι στα 250 εκατ. ευρώ ώστε να διασφαλισθεί ο μη αποκλεισμός κανενός δυνητικά ωφελούμενου, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας των νέων δομών που ιδρύθηκαν.
Τέλος θεωρούμε ότι μέχρι να υπάρξουν εξελίξεις σε επίπεδο συναρμόδιων Υπουργείων η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου και το Πνευματικό Κέντρο, με αντίστοιχες αποφάσεις τους, πρέπει να δεχθούν ΟΛΕΣ τις υποβληθείσες αιτήσεις, ούτως ώστε κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από το σύνολο των δομών του Δήμου.       
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ