Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Ένας στους δύο Έλληνες χρωστάει στην εφορία

Σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, το συνολικό ποσό των οποίων ανέρχεται κοντά στα 90 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Πιο συγκεκριμένα, αύξηση 1,223 δισ. ευρώ παρουσίασαν τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο τον....Ιούνιο. Την ίδια στιγμή, τα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους, αυξήθηκαν τον Ιούνιο στα 6,807 δισ. ευρώ έναντι 5,584 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα Μάιο.
Οι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές προ το δημόσιο (που είχαν δημιουργηθεί ως το τέλος του 2015) ανέρχονταν τον Ιούνιο σε 83,025 δισ. ευρώ έναντι 83,305 δισ. ευρώ τον Μάιο.
Έτσι το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών (παλαιών και νέων) διαμορφώθηκε στον Ιούνιο σε 89,832 δισ. ευρώ.
Από τα στοιχεία της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, προκύπτει ότι ο συνολικός αριθμός όσων έχουν οφειλές προς το Δημόσιο ανέρχεται σε 4.003.372 ενώ σε 1.492.088 από αυτούς δύναται να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. 
Οι οφειλέτες στους οποίους έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονται σε 755.086 και αντιστοιχούν στο 50,65% εκείνων για τους οποίους είναι δυνατόν να επιβληθούν τα αναγκαστικά μέτρα.
Παράλληλα, τον Ιούνιο, αύξηση στα 5,909 δισ. ευρώ σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες από 5,786 δισ. ευρώ που ήταν τον Μάιο. 
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την πορεία των μεγεθών της γενικής κυβέρνησης που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Τον ίδιο μήνα, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ανήλθαν σε 1,311 δισ. ευρώ έναντι 1,259 δισ. ευρώ τον Μάιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ