Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Το drone που σώζει ζωές! - VIDEO

Τα πρώτα λεπτά έπειτα από ένα ατύχημα είναι τρομερά κρίσιμα για την υγεία των τραυματιών. Οι πρώτες βοήθειες πρέπει να παρέχονται άμεσα και να μην πηγαίνει ούτε δευτερόλεπτο χαμένο.
Η έγκαιρη παροχή Α΄Βοηθειών μπορεί να αποτρέψει ακόμα κι έναν θάνατο, ειδικά αν μιλάμε για μια περίπτωση καρδιακής ανακοπής. Κάποιες φορές όμως η κλασική καρδιοαναπνευστική ανάνηψη δεν επαρκεί κι επιβάλλεται η χρήση ενός εξωτερικού απινιδωτή ο οποίος θα προσπαθήσει να θέσει ξανά την καρδιά σε λειτουργία.
Απινιδωτές υπάρχουν όμως στα νοσοκομεία και στα ασθενοφόρα, είτε με τον ασθενή να καθυστερεί να φτάσει στο νοσοκομείο, είτε το ασθενοφόρο να αργήσει λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας ή μποτιλιαρίσματος!
Τη λύση όμως φαίνεται πως βρήκε ένας 23χρονος απόφοιτος του πανεπιστημίου της Ολλανδίας, ο Alec Mormot. Ο Mormot δημιούργησε ένα drone το οποίο ενσωματώνει έναν εξωτερικό απινιδωτή. Όταν το κέντρο παροχής πρώτων βοηθειών κληθεί να παράσχει τις Α΄Βοήθειες, έχει τη δυνατότητα να θέσει σε λειτουργία το ασθενοφόρο - drone, να το στείλει στο σημείο του περιστατικού μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα (φτάνει σε ταχύτητα έως και τα 100 χλμ/ώρα στον αέρα το drone), όπου μέσω κάμερας και τηλεπικοινωνιακού συστήματος, οι ειδικοί από το Κέντρο Πρώτων Βοηθειών επικοινωνούν με τον παραλήπτη του drone στο σημείο που έχει ανάγκη κάποιος ασθενής. Οι ειδικοί εξηγούν επακριβώς τι πρέπει να κάνει το άτομο που παρέχει την βοήθεια στον ασθενή, ώστε να θέσει σε λειτουργία τον απινιδωτή.
Δείτε και το εντυπωσιακό βίντεο για να καταλάβετε ακόμα καλύτερα πως δουλεύει το Ambulance – Drone.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ