Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση της ΚΟΒ ξηρομερου του ΚΚΕ στο Μύτικα

Πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση της ΚΟΒ ξηρομερου του ΚΚΕ στο Μύτικα το Σάββατο το βράδυ με ομιλητή τον Νικο Μωραϊτη μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με θεμα:πολιτικες εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ
Ο Νίκος Μωραΐτης στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε:
«Σύντροφοι και φίλοι,
Έχουν δοκιμαστεί όλες οι μορφές διαχείρισης του συστήματος.
Μέσα από την εναλλαγή των αστικών κομμάτων, από τις αρχές του αιώνα και τη διακυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις μέρες μας, διαιωνίστηκε η καπιταλιστική εκμετάλλευση, από την ανάπτυξη της οικονομίας διαχρονικά κέρδισε, κερδίζει το μεγάλο κεφάλαιο, τα προβλήματα της εργατιάς, της αγροτιάς, των ανθρώπων του μόχθου, της νεολαίας, οξύνονται.

Κατά τη διάρκεια της καπιταλιστικής κρίσης στο έδαφος της φθοράς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εκτινάχθηκε εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, πάτησε πάνω στην αγανάκτηση των εργαζομένων, καλλιέργησε ψεύτικες προσδοκίες και υποσχέσεις.

Οι μάσκες έπεσαν. Στην πράξη αποδείχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, φορέας υπεράσπισης των συμφερόντων του κεφαλαίου, υποστηριχτής της ευρωπαϊκής λυκοσυμμαχίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Τα ψεύτικα διλήμματα και οι εκβιασμοί που χρησιμοποιεί δεν μπορούν να κρύψουν ότι η πολιτική του είναι επικίνδυνη για τα λαϊκά συμφέροντα.

Ο ισχυρισμός του ΣΥΡΙΖΑ περί "δίκαιης ανάπτυξης" είναι ανυπόστατος και παραπλανητικός. Στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι η ανάπτυξη που στηρίζεται στο κριτήριο του κέρδους των λίγων, των καπιταλιστών, προϋποθέτει την εκμετάλλευση των πολλών, την κατάργηση, την ισοπέδωση εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.

Αυτό έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αυτό κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Υλοποιεί τα δύο μνημόνια που αποφάσισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, υλοποιεί το 3ο δικό του μνημόνιο που ψήφισε μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Σχεδιασμένα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με τις ευλογίες των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών εφαρμόζει το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν επιβληθεί αυτά τα χρόνια στους εργαζόμενους και προσθέτει νέα σκληρά μέτρα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με το πακέτο της 1ης αξιολόγησης του 3ου μνημονίου ξήλωσε θεμελιακά κοινωνικά ασφαλιστικά δικαιώματα, μείωσε δραματικά τις συντάξεις, επέβαλλε αβάσταχτη φορολογία και προωθεί ιδιωτικοποιήσεις σε σημαντικές επιχειρήσεις, ενώ τώρα προετοιμάζει τη 2η αξιολόγηση και νέα σφοδρή επίθεση με αιχμές τις ομαδικές απολύσεις και άλλες σημαντικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, χρησιμοποίηση της ανταπεργίας των εργοδοτών.

Αξιοποιώντας την πείρα των σημαντικών αγώνων που αναπτύχθηκαν την προηγούμενη περίοδο, αντιπαλεύουμε αδυναμίες και εντείνουμε τις προσπάθειες για την οργάνωση της πάλης για να εμποδίσουμε τα αντεργατικά , αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουμε την ανάκτηση των απωλειών που έχουν οι εργαζόμενοι αυτά τα χρόνια, συγκεντρώνοντας την προσοχή μας στις Συλλογικές Συμβάσεις, στηρίζοντας την πάλη του ΠΑΜΕ, τις πρωτοβουλίες Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, σωματείων που διεκδικούν την επαναφορά του κατώτερου μισθού των 751 ευρώ ως βάση για αυξήσεις, το 13ο - 14ο μισθό και σύνταξη, την εφαρμογή των κλαδικών Συμβάσεων.

Αποκαλύπτουμε τις νέες παγίδες που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τα παραμύθια που πλασάρει για το εκλογικό σύστημα και την αναθεώρηση του Συντάγματος, για να περάσει μαζικό αποπροσανατολισμό, να πάρει “άφεση αμαρτιών” για τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζει και γι' αυτά που φέρνει τις επόμενες μέρες.

Τα παχιά λόγια περί δημοκρατίας και οι απατηλοί ψευτονεωτερισμοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κρύψουν τον αντιδραστικό χαρακτήρα της πολιτικής του, δεν μπορούν να κρύψουν ότι η αστική, κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι η δικτατορία των λίγων, των καπιταλιστών που εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους, απειλούν στους τόπους δουλειάς, απολύουν, τρομοκρατούν και σε συνεργασία με το αστικό κράτος και τις κυβερνήσεις του επιβάλλουν σκληρά μέτρα που φτωχαίνουν το λαό μας.

Η σταθερή επιδίωξη του κεφαλαίου και της ΕΕ είναι να συνεχιστεί η επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων. Να κυριαρχήσουν παντού και να μονιμοποιηθούν, οι ατομικές συμβάσεις, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η μισό-ανεργία, ο μισθός και οι συντάξεις να φτάσουν σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα. Για αυτό το λόγο αξιοποιούνται από την κυβέρνηση παλιές δοκιμασμένες συνταγές καθυπόταξης των εργαζόμενων, όπως πχ ο «κοινωνικός διάλογος». Είναι αυτή η πολιτική που σκόρπισε και στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας τη φτώχεια, το ξεκλήρισμα, την εξαθλίωση», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Νίκος Μωραΐτης.

Όπως σημείωσε ο Νίκος Μωραΐτης για το θέμα με το ΚΥ Μύτικα, τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός για την προστασία και αποκατάσταση της υγείας του είναι πολλά και συσσωρευμένα, αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, η οποία συνεχίζεται και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Προωθούνται μέτρα που έχουν στόχο την πιο αποτελεσματική υλοποίηση της στρατηγικής της ΕΕ και του κεφαλαίου για τη διαμόρφωση ακόμα πιο φτηνών εργαζομένων ως προϋπόθεση για να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα και η ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Υπηρετούν την πολιτική της μείωσης του "μη μισθολογικού κόστους", μέσω της περικοπής των δαπανών για την πρόληψη, τη θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Κλείνοντας τόνισε ότι χρειάζεται πάλη για την εξουσία που θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής , εξουσία που θα σχεδιάζει κεντρικά με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής με στόχο την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εξουσίας. Σε αυτό το δρόμο μπορεί το εργατικό - λαϊκό κίνημα να παλεύει και να έχει αποτελέσματα, να φρενάρει αντιλαϊκά μέτρα και να αποσπά κατακτήσεις.

Σε αυτό το δρόμο, στο δρόμο της ανατροπής, ο λαός μας μπορεί σήμερα να διεκδικήσει ανάσες ανακούφισης, βελτίωση της ζωής του.

Σε αυτό το δρόμο της σύγκρουσης και ρήξης με το κεφάλαιο και την εξουσία του, υπάρχει ελπίδα, υπάρχει λύση προς όφελος του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ