Σάββατο 26 Μαΐου 2018

ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ - Του Βασίλη Βάσση*

Η ώρα που η Ιταλία θα τινάξει την ευρωζώνη και την παγκοσμιοποίηση στον αέρα πλησιάζει. Ήδη την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο έχει ήδη ορκιστεί στο προεδρικό μέγαρο της Ιταλίας ο προτεινόμενος ως...
κοινής αποδοχής πρωθυπουργός της κυβέρνησης των δύο κομμάτων  της Ιταλίας, του κόμματος της «ΛΙΓΚΑ» και του «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ  ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΩΝ» κ. Γκιουζέπε Κόντε.
Στις 22 Μαΐου τα δύο αυτά κόμματα έστειλαν προς ψήφιση στα μέλη τους και τους φίλους τους, το οριστικό σχέδιο διακυβέρνησης της Ιταλίας. Το οριστικό κείμενο δεν έχει καμία μα καμία σχέση με το αρχικό κείμενο. Είναι κατά πολύ πιο σκληρό για την ΕΕ και το Ευρώ σε σχέση με το αρχικό. Το μόνο κοινό που έχουν είναι ότι και τα δύο κινούνται προς τον ίδιο στόχο, που δεν είναι άλλος από το να ξεφύγει η οικονομία της Ιταλίας από τον Θανάσιμο Εναγκαλισμό του Ευρώ και της ΕΕ. Μάλιστα ο προτεινόμενος από τα δύο κόμματα αυτά για πρωθυπουργός κ. Γκιουζέπε Κόντε είπε ότι δεσμεύεται μόνο ως προς τους Ιταλούς πολίτες. Άκου να δεις κάτι πράγματα. Μα να μην δεσμεύεται ως προς την ΕΕ; Οπότε δίκαια και αυτοί του λένε ότι δεν έχει πτυχίο. Γιατί πως είναι δυνατό να έχει πτυχίο και να μην τον έχουν εξαγοράσει; Μα να θεωρεί ότι εσχάτη προδοσία είναι όταν ένας πολιτικός προδίδει τους Πολίτες που τον εξέλεξαν; Γιατί δεν ρώτησε τους δικούς μας να του πουν τι είναι εσχάτη προδοσία. Ότι δηλαδή Εσχάτη Προδοσία είναι όταν οι Πολίτες προδίδουν τους Πολιτικούς. Μετά από όλα αυτά φανταστείτε τι πανικός έχει πέσει στα επιτελεία της ΕΕ. Με βάση τη συμφωνία αυτή η Ιταλία αρνείται να ακολουθήσει τους υποχρεωτικούς δημοσιονομικούς κανόνες ελλείματος και χρέους, αλλά και τις οδηγίες ανοίγματος των αγορών της. Επίσης η μόνη διαπραγμάτευση που δέχεται να κάνει είναι για την αναθεώρηση των πρωτογενών συνθηκών της ΕΕ.  
Ας δούμε με λίγα λόγια το Κυβερνητικό σχέδιο:
•Απαγορεύει σε καταδικασμένους και σε Μασόνους να συμμετέχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην Κυβέρνηση. Δηλαδή δεν μπορεί να είναι κάποιος μέλος της Τριμερής,  της Λέσχης Μπίλτεμπεργκ και άλλων κλειστών κέντρων αποφάσεων και να συμμετέχει και σε Κυβέρνηση της Ιταλίας. Τους δικούς μας τους ρώτησαν; Μάλλον Όχι. 
• Δημόσια διαχείριση της ύδρευσης. Μα πως είναι δυνατό να εισηγούνται τέτοιο πράγμα όταν όλοι οι δικοί μας διαγωνίζονται ποιος θα δώσει το νερό σε πιο εξευτελιστική τιμή στους ξένους;
• Επαναφορά του Made in Italy. Άκου κάτι πράγματα που σκέφτονται οι Μακαρονάδες. Και μάλιστα επιλεκτικά για τα προϊόντα που τους συμφέρει. Δηλαδή τα αγροτικά τους προϊόντα, στοχεύοντας στην αγροτική αυτάρκεια, καθώς και τα προϊόντα της αυτοκινητοβιομηχανίας τους. Με τον τρόπο αυτό τα προϊόντα τους θα είναι σε πλεονεκτική θέση στην εσωτερική αγορά της Ιταλίας. Γιατί με το Made in EU είχε καταστραφεί η παραγωγή της. Εμείς γιατί δεν το κάνουμε αυτό; Μάλιστα θεσπίζει και ειδική επιδότηση για την απόκτηση των Ηλεκτρικών αυτοκινήτων που παράγουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες τους.
• Αυτό όμως που στέλνει αδιάβαστους τους Ευρωπαίους είναι ότι ανακοινώνει στην ΕΚΤ ότι τα 250 δις που έχει πάρει μέσω της Ποσοτικής Χαλάρωσης τα διαγράφει μονομερώς. Τα εγκεφαλικά δίνουν και παίρνουν στην ΕΕ. Στο προηγούμενο κείμενο έλεγε ότι θα μιλήσει με τον Ντράγκι γι’ αυτό το θέμα, με το καινούργιο τον ειδοποιεί ότι ξέχασέ τα διαγράφονται. Είναι πράξη Εθνικής Κυριαρχίας.
• Μείωση του Δημόσιου Χρέους της Ιταλίας, όχι μέσω της Λιτότητας αλλά μέσω της αύξησης της εσωτερικής ζήτησης και την επένδυση στην αγοραστική δύναμη των οικογενειών.
• Θέσπιση εγγυημένου εισοδήματος στους μη εργαζόμενους 780 ευρώ μηνιαίως, μέχρι αυτοί να βρουν εργασία και να καλύπτουν το εισόδημα αυτό.
• Έναρξη ενός είδους αμνηστίας χρεών προς το Δημόσιο για να μειωθούν οι οφειλέτες. Πόσο μάλλον σε μας που η φορολογία που έχει επιβληθεί μετά τις 6-5-2010 στον Ελληνικό Λαό είναι πλήρως παράνομη. Αρα μπορούμε να προβούμε σε διαγραφή χρεών που έγιναν μετά την ημερομηνία αυτή.
• Εκεί που η Γερμανία τρελαίνεται όμως, είναι ότι σταματάει τις κυρώσεις που η Γερμανία έβαλε τους άλλους να πάρουν προς τη Ρωσία, ενώ αυτή συνέχιζε και πούλαγε τα αυτοκίνητά της στους Ρώσους. Έτσι η καινούργια κυβέρνηση σταματάει τις κυρώσεις μονομερώς προς τη Ρωσία και με αυτόν τον τρόπο αποκτά πλεονεκτική θέση ως προς τη Γερμανία στην αγορά της Ρωσίας. Γι’ αυτό και η Μέρκελ πήγε καταϊδρωμένη στον Πούτιν μήπως και μπορέσει να προλάβει την Ιταλία. Εμείς γιατί έχουμε ακόμα κυρώσεις; Και να σκεφθεί κανένας ότι οι Ρώσοι αγόραζαν από εμάς τα περισσότερα Οπωροκηπευτικά τους, άσχετα αν ήταν ακριβότερα μιας και ήταν πιο ποιοτικά. Και εμείς τους κάναμε κυρώσεις επειδή το ήθελε η Γερμανία.
 Καταργεί τους συνταξιοδοτικούς νόμους που ψηφίσθηκαν από τον Μόντι και μετά. Αυτό σημαίνει ότι όποιος δεν βγήκε στη σύνταξη ενώ μπορούσε με το προηγούμενο καθεστώς συντάξεων λόγω των νόμων αυτών, βγαίνει κατευθείαν σε σύνταξη και με ότι προέβλεπε το προηγούμενο καθεστώς. Φυσικά και όσοι είχαν βγει και τους έκοψαν συντάξεις, ξαναγυρίζουν στο προηγούμενο καθεστώς και αυτοί.
• Καμία αύξηση στον ΦΠΑ. Αντίθετα θα προβεί σε μείωση του ΦΠΑ και μάλιστα σε ορισμένα είδη προβλέπει και μηδενικό ΦΠΑ. Στις τουριστικές περιοχές προβλέπει μεγάλη μείωση του ΦΠΑ καθώς και μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τουριστικές περιοχές.  Εμείς αντίθετα αυξάνουμε το ΦΠΑ στις τουριστικές περιοχές και σε συνδυασμό με την αύξηση των φόρων και το μεταναστευτικό τελειώνουμε τις επιχειρήσεις αυτές. Μείωση των φόρων στα Καύσιμα.. Εμείς αυξάνουμε το φόρο στα καύσιμα και σε συνδυασμό με το καπέλο που βάζουν τα διυλιστήρια, μιας και είναι σε ιδιωτικά χέρια, με αποτέλεσμα η βενζίνη να φθάνει πλέον στα 2 ευρώ το λίτρο. Επίσης για όσες επιχειρήσεις δουλεύουν στον Τουρισμό online θεσπίζεται ένας φόρος που θα φέρει μια ισορροπία με τα γραφεία που δουλεύουν στην Ιταλία και απασχολούν πολύ προσωπικό και το σημαντικότερο θα μένει το χρήμα στην Ιταλία.          
• Μειώνει τον αριθμό των Βουλευτών και Γερουσιαστών και τους απαγορεύει να αλλάζουν κόμμα όταν εκλεγούν. Εδώ στην Ελλάδα από πολύ παλιά, εκλέγονταν με ένα κόμμα και την άλλη μέρα έφευγαν και πήγαιναν σε άλλο μαζί με την έδρα.
  Αυξάνουν την χρηματοδότηση στις αστυνομικές δυνάμεις καθώς και στις ένοπλες δυνάμεις, αυτό που έπρεπε να ζητάνε και οι δικοί μας, δηλαδή να αυξηθούν οι δαπάνες για να έχουν τα κατάλληλα μέσα για την φύλαξη των Πολιτών και της Πατρίδας και όχι μόνο για τους μισθούς τους.
  Ζητάνε την πλήρη αναθεώρηση των συνθηκών της ΕΕ. Και το σημαντικότερο τους λένε ότι μέχρι να καρποφορήσουν οι διαπραγματεύσεις δεν θα υπακούν στις δεσμεύσεις της ΕΕ. Πω Πω τι λένε οι άνθρωποι. Λογικά θα πέσει ο ουρανός να τους πλακώσει, η θάλασσα θα πλημυρίσει την Ιταλία και θα σβηστεί από το χάρτη. Να θυμηθούμε λίγο; Όταν τον Ιανουάριο του 2015 εκλέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ το ΕΠΑΜ είχε στείλει επιστολή στην Κυβέρνηση που είχε σχηματιστεί και της έλεγε ότι όσο διαπραγματεύεστε μην τους πληρώνετε. Τότε έλεγαν μέσω κύκλων μιας και δημόσια δεν τόλμαγαν να βγουν, ότι αυτά δεν μπορούν να γίνουν. Να που οι Ιταλοί έρχονται και τους διαψεύδουν. Γίνονται και είναι μέρα μεσημέρι.
 Η πράσινη οικονομία και η ανακυκλώσιμη οικονομία ορίζεται ως «προτεραιότητα». Θα καταρτιστεί σχέδιο μηδενικών αποβλήτων. Τα δημόσια κτίρια που περιέχουν αμίαντο θα χαρτογραφηθούν. Η ανανεώσιμη ενέργεια θα αυξηθεί και θα τηρηθούν τα κοινοτικά πρότυπα ρύπανσης.
 Μεταρρύθμιση του πλαισίου που διέπει το ασυμβίβαστο των συμφερόντων για να επεκταθεί και πέρα από τις οικονομικές υποθέσεις.
• Μεταρρύθμιση του συστήματος δημόσιας χρηματοδότησης σε έργα του πολιτισμού προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στην «ποιότητα».
• Τη διασφάλιση του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων και την έρευνα σε βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας · επαναξιολόγηση του ρόλου των στρατιωτικών αποστολών στο εξωτερικό. Η συγκυβέρνηση μελετά την απόσυρση της στρατιωτικής συνδρομής της Ιταλίας σε μέτωπα επιλογής των ΗΠΑ.
• Μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος για τη βελτίωση της ανεξαρτησίας του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου από την πολιτική σφαίρα. Απλούστευση των δικών.
• Η αυτοάμυνα του πολίτη έναντι και απειλών που προέρχονται από την εξουσία ορίζεται ως «πάντα νόμιμη».
• Πιο αυστηρές καταδίκες για σεξουαλικά εγκλήματα, κλοπές, ληστείες, απάτες και ένα ευρύ φάσμα άλλων αδικημάτων. Περισσότεροι πόροι για να προσληφθούν περισσότεροι στις υπηρεσίες καταπολέμησης και διαλεύκανσης εγκλημάτων.
• Απόρριψη των κανονισμών του Δουβλίνου για τους αιτούντες άσυλο. Υποχρεωτική μετεγκατάσταση μεταναστών μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ · οι αιτήσεις ασύλου που αξιολογούνται στη χώρα προέλευσης · βελτίωση διμερών συμφωνιών με ξένες χώρες για την αποφυγή μεγαλύτερης μετανάστευσης · δημιουργία κόμβου για την απέλαση των μεταναστών σε κάθε περιοχή · δημιουργία μητρώου όλων των θρησκευτικών εγκαταστάσεων και ιερέων με υποχρέωση το κήρυγμα να γίνεται στα ιταλικά.
• Νέος νόμος για τον κατοχύρωση κατώτατου ωριαίου μισθού για κάθε κατηγορία εργαζομένων και απαγόρευση της απλήρωτης εργασιακής εμπειρίας (μαθητεία). Μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, περισσότερους πόρους για τα κέντρα σταδιοδρομίας.
• Πιο σκληρές καταδίκες για διαφθορά - εισαγωγή «μυστικών πρακτόρων» για την εκρίζωση της δωροδοκίας.
• Εισαγωγή Υπουργού για τους Αναπήρους και Υπουργού για τον Τουρισμό.
Βέβαια δεν αναφέρουν πουθενά το που θα βρουν τα ευρώ για να κάνουν όλα αυτά. Επίσης δεν αναφέρουν τίποτα απολύτως για το τι θα γίνουν οι συστημικές τράπεζες το χρέος των οποίων φτάνει τα 3,5 ΑΕΠ της Ιταλίας. Όμως αυτά για μια κυβέρνηση που έχει πάρει την απόφαση να υπερασπιστεί τον λαό της και την πατρίδα της είναι εύκολο να ξεπεραστούν. Όπως π.χ. αν έχει αποφασίσει να μην ακολουθήσει τις δεσμεύσεις των Συνθηκών του Μάαστριχτ και της Λισαβώνας, δεν βλέπω το λόγο να μην απαιτήσει από την Κεντρική της Τράπεζα που θα έχει ξαναγίνει Εθνική, να ανοίξει άτοκες πιστώσεις υπέρ της Κυβέρνησης και με αυτές να προβεί στην επαναγορά του χρέους της και την χρηματοδότηση του όλου προγράμματος.
Και για τις Τράπεζες που εκεί θα παιχτεί το μεγαλύτερο παιχνίδι, να ορίσει εκκαθαριστές υπό Εισαγγελική Ευθύνη για να δει τι έχουν γίνει τα χρήματα, αυτό που δεν θέλουν με τίποτα να κάνουν εδώ δηλαδή.     
            Με λίγα λόγια αυτό είναι το Κυβερνητικό σχέδιο της Ιταλικής Κυβέρνησης που ορκίστηκε υπό τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, που μπορεί να μη λέει ευθέως ότι φεύγει από την ΕΕ και το Ευρώ αλλά όπως βλέπουμε όλα αυτά που θέλει να κάνει γίνονται μόνο εκτός ΕΕ και Ευρώ. Ο μόνος τρόπος να μη γίνουν όλα αυτά που θέλει η κυβέρνηση, είναι ο Πρόεδρος να προβεί σε Συνταγματικό Πραξικόπημα ανάλογο με εκείνο του 2011. Ήδη από το Σάββατο 19 Μαΐου που δημοσιοποιήθηκε το όνομα του νέου Πρωθυπουργού, ο εκεί τύπος καλεί τον Πρόεδρο να επέμβει για να σώσει τα δήθεν στρατηγικά συμφέροντα της Ιταλίας μέσα στην ΕΕ και το Ευρώ, που τη θέλουν υποχείριο της Γερμανίας. Σύμφωνα με τις κακές γλώσσες των εφημερίδων της Γερμανίας, ο πρόεδρος της Ιταλίας βρισκόταν στο Βερολίνο τις τρείς τελευταίες μέρες πριν την ορκωμοσία της Κυβέρνησης, πιθανόν να πήγε να πάρει οδηγίες από το Μεγάλο Αφεντικό την κ. Μέρκελ για το τι να κάνει. Απ’ ότι φαίνεται ο Πρόεδρος δεν τόλμησε να κάνει το πραξικόπημα. Και δεν το έκανε γιατί ήξερε πολύ καλά την αντίδραση του Ιταλού Πολίτη, αλλά και των Καραμπινιέρων. Ο Ιταλός δεν είναι Έλληνας.  Ίδωμεν λοιπόν για το τι μέλλει γενέσθαι.  

*ΒΑΣΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΑΠΛ. ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ