Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση ΛΑ. Σ: Δεν έχει δοθεί καμία βοήθεια - αποζημίωση στους πληγέντες από τις πλημμύρες


Τη Δευτέρα 30 Απρίλη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου και με αφορμή του ότι δεν έχει δοθεί καμία βοήθεια - αποζημίωση στους πληγέντες από τις πλημμύρες της 2 Δεκέμβρη 2017, η Λαϊκή Συσπείρωση προέβη στην εξής ανακοίνωση:

       «Έχουν περάσει πέντε μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες και μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί ούτε 1 ευρώ στις 213 οικογένειες που πλήγηκαν από αυτές.
       Τα ερωτήματα ρητορικά και πραγματικά που περιμένουν απάντηση είναι:
  • πότε δημιουργούνται οι άμεσες βιοτικές ανάγκες για τους πληγέντες που πρέπει να ενισχυθούν οικονομικά για να τις καλύψουν; 
  • πότε θα χρειαστεί οι οικοσυσκευές που καταστράφηκαν να αντικατασταθούν με τη συνδρομή του κράτους όπως δεσμεύτηκε; 
  • πότε εν τέλει απαιτείται η οικονομική στήριξη των πληγέντων;
       Φυσικά έργα αγροτικής οδοποιίας που είναι απαραίτητα και απαιτεί ο Αγροτικός Σύλλογος Καινουρίου με ανακοίνωσή του σαν άμεση ανάγκη για την αγροτική παραγωγή μπρος την κατάσταση που βιώνουμε φαντάζουν σαν το «παντεσπάνι της Αντουανέτας».
       Έχουμε βάλει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο πολλές φορές και η μόνιμη επωδός της Δημοτικής Αρχής είναι ότι δεν έχουν σταλεί χρήματα από την κυβέρνηση.
       Τονίσαμε και τονίζουμε ότι για μας οι ευθύνες ανήκουν σε Δήμο-Περιφέρεια-Κυβέρνηση ανεξάρτητα του επιμερισμού που μπορεί να κάνει ο καθένας.
       Η κυβέρνηση επικαλείται οικονομικές δυσκολίες αλλά διοχετεύει κονδύλια για στρατιωτικές ανάγκες του ΝΑΤΟ στο δρόμο ισοπέδωσης χωρών, επαναχάραξης συνόρων για τα συμφέροντα μιας χούφτας καπιταλιστών.
       Η κυβέρνηση κομπορρημονεί για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων που επιτυγχάνει από την αφαίμαξη του λαού αλλά αδιαφορεί για τη στήριξη αυτών που καταστράφηκαν από θεομηνίες προκρίνοντας τη διοχέτευση κονδυλίων για τη διοργάνωση περιφερειακών συνεδρίων ανάπτυξης του αποπροσανατολισμού.
       Να αποδοθούν οι ευθύνες που βαρύνουν την κυβέρνηση. Όμως η Τοπική Διοίκηση τι κάνει όλο αυτό το διάστημα;
       Κατά τη γνώμη μας συνοδοιπορεί με την κυβέρνηση και γι’ αυτό είναι συνυπεύθυνη για την μη επίλυση των προβλημάτων. Εξαντλείται στο να προεδρεύει στα Περιφερειακά Συνέδρια, να φωτογραφίζεται τη μια φορά με το Πρωθυπουργό, την άλλη με το Μητσοτάκη, να σηκώνει μπαϊράκι για τον τρόπο επιλογής της Τ.Δ. στα κοινά Συνέδρια ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ και να αδιαφορεί για το ρόλο της Τ.Δ. αν έχει τη δυνατότητα στήριξης των λαϊκών στρωμάτων και επίλυσης των προβλημάτων τους. Ή ουσιαστικά αποστολή της είναι να προχωρά σε πλειστηριασμούς λαϊκών περιουσιών, μικροοφειλετών προς του Δήμους, να προωθεί και να υλοποιεί αντιλαϊκές πολιτικές επιλογές που είναι απαραίτητες για την διευρυμένη αναπαραγωγή του κεφαλαίου σήμερα.
       Αν πραγματικά η Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή ενδιαφέρονταν για τους πλημμυροπαθείς δεν θα εξαντλούσαν την δραστηριότητά τους σε συσκέψεις εκτόνωσης της λαϊκής αγανάκτησης σαν αυτή που πραγματοποιήθηκε στο Ζευγαράκι χθες.
       Θα έμπαιναν μπροστά στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης αυτών που έχουν απόλυτη ανάγκη και δικαιούνται όσοι έχουν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες.
       Αν βρισκόταν σ’ αυτόν το δρόμο αντιμετώπισης των προβλημάτων θα μπορούσαν να προχωρήσουν και σε κλείσιμο του Δήμου και της Περιφέρειας σαν μέσω πίεσης προς την κυβέρνηση.
       Δυστυχώς όμως δράσεις μόνο για μικροκομματικές σκοπιμότητες αναπτύσσουν ρίχνοντας βεγγαλικά αποπροσανατολισμού όταν πιέζονται απ’ το λαό και τις καταστάσεις.
       Συνεπώς ο μόνος δρόμος αντιμετώπισης της κατάστασης είναι η επίλυση των προβλημάτων να γίνει υπόθεση όλων των πληγέντων, όχι μόνο του Ζευγαρακίου αλλά και του μαζικού κινήματος της περιοχής».
      
       Μετά την ανακοίνωση, με παρέμβαση της παράταξης του κ. Μοσχολιού, επειδή η αγωνιστική διεκδίκηση των αποζημιώσεων που πρότεινε η Λαϊκή Συσπείρωση του φάνηκε πολύ «επαναστατική» πράξη, προτάθηκε η έκδοση ψηφίσματος στο άλλο Δημοτικό Συμβούλιο κάτι στο οποίο συμφώνησε και η πλειοψηφούσα παράταξη του κ. Παπαναστασίου, ενώ διαπιστώθηκε και η ενοχή σιωπή της παράταξης του κ. Τραπεζιώτη.
       Δηλαδή ο χαρτοπόλεμος συνεχίζεται και αναβαθμίζεται.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης
Παπανικολάου Τίμος
Αντωνάκος Πελοπίδας


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ