Κυριακή 27 Μαΐου 2018

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Η αντιπολίτευση Καταγγέλλει Εξαπάτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για ανάθεση μελέτης 20.000 ευρώ.

Εξαπατήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο για ανάθεση μελέτης 20.000 ευρώ.
Έκθετοι αντιδήμαρχοι και Πρόεδρος Δ.Σ. Ι.Π. Μεσολογγίου
Παραίτηση τώρα, κύριοι! 
   Έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου διεξήχθη στις 24/5/18, για ένα πολύ σοβαρό θέμα με πολλές προεκτάσεις, μετά από έγγραφη καταγγελία έξι....
συμβούλων της αντιπολίτευσης.
    Όπως εισηγήθηκε ο Πρόεδρος κ. Αγ. Κότσαλος, ένα θέμα ημερήσιας διάταξης προηγούμενης συνεδρίασης, για ανάθεση εκπόνησης μελέτης κόστους 20.000 ευρώ, ψηφίστηκε παράτυπα από την πλειοψηφία, μάλιστα μετά από εισήγηση του αναρμόδιου αντιδημάρχου κ. Καραπαπά. Η εισήγηση της υπηρεσίας, πάνω στην οποία στηρίχθηκε η αναγκαιότητα της ανάθεσης και της σπατάλης δημοτικού χρήματος, ήταν ανύπαρκτη, αφού ο προϊστάμενος του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου, δήλωσε εγγράφως την 15/5/18, (25 μέρες μετά την ψήφιση του θέματος)  άγνοια για την δήθεν εισήγηση.
   Δηλαδή, ένα έγγραφο χωρίς υπογραφή και πρωτόκολλο, που συνέταξε άλλος υπάλληλος κατ’εντολή του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Καρβέλη, δόθηκε στο συμβούλιο. Πρακτικά, το δημοτικό συμβούλιο εξαπατήθηκε, ψηφίζοντας το θέμα με βάση την «παράτυπη» (όπως την αποκάλεσε «κομψά» ο κ.Κότσαλος) εισήγηση.
   Το θέμα εισηγήθηκε αναρμόδιος αντιδήμαρχος. Γιατί άραγε;
Ο Πρόεδρος του ΔΣ δήλωσε αδυναμία να ελέγξει αν είναι σωστές οι εισηγήσεις, γιατί δεν έχει προσωπικό, που ποτέ όμως δεν ζήτησε. Επίσης δήλωσε ότι δεν έχει σκάνερ (μια συσκευή μερικών δεκάδων ευρώ) να ψηφιοποιήσει τις εισηγήσεις. Αν δεν του πάρει ο κ. Δήμαρχος από την περίσσεια χρημάτων που διαθέτει ο εύρωστος οικονομικά Δήμος μας, που εκτελεί έργα δεκάδων εκατομμυρίων, θα κάνουμε έρανο να του πάρουμε ένα !!
   Να τονίσουμε ότι, αν και ο Πρόεδρος του ΔΣ έγινε κοινωνός της παρανομίας με έγγραφο του Προϊσταμένου Προγραμματισμού την 15/5/18, κίνησε την διαδικασία ελέγχου (αναγκαστικά) όταν του κατετέθη η αίτηση της αντιπολίτευσης ζητώντας στοιχεία, την 21/5/18. Επίσης, ο κ. Κότσαλος αγνόησε το δεύτερο έγγραφο αίτημα της αντιπολίτευσης, που ζητούσε να είναι παρόντες όλοι οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι, σε ενδεχόμενη συνεδρίαση του ΔΣ, όποτε αυτή γίνει. Η συνεδρίαση τελικά έγινε έκτακτη και για πρώτη φορά εντός επτά ωρών από την πρόσκληση, ενώ όλοι γνώριζαν ότι ο εμπλεκόμενος υπάλληλος είναι σε άδεια…
   Τελικά, η δημοτική αρχή «οχυρώθηκε» πίσω από άλλο έγγραφο του Προϊσταμένου Προγραμματισμού, με ημερομηνία 22/5/18, δηλ. την επόμενη μέρα που η αντιπολίτευση κατήγγειλε την παρανομία. Κάτω από τον τίτλο «Αδυναμία εκτέλεσης εργασιών», ο εν λόγω υπάλληλος, τις οίδε κάτω από ποιες συνθήκες, αναγνωρίζει ελλιπή στελέχωση της υπηρεσίας και λόγω του μεγάλου αριθμού προσκλήσεων για υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης, συμφωνεί εκ των υστέρων στο έγγραφο που δεν συνέταξε, αλλά άλλοι συνέταξαν εν ονόματί του!
 Δήμος Μεσολογγίου με Δήμαρχο τον Καραπάνο! Ήμαρτον!
   Και πως θα διεκδικήσει ο Δήμος χρηματοδοτήσεις στο μέλλον, κ. Δήμαρχε; Με την υπηρεσία του ενός υπαλλήλου, που κατάφερες να έχεις μετά από 4 χρόνια θητείας κι όλους τους «αντιφρονούντες» προϊσταμένους στο ΚΕΠ; Η δίνοντας αφειδώς αναθέσεις σε ιδιώτες μελετητές, που κοστίζουν στο Δήμο πακτωλό χρημάτων;
  Τελικά, αν και το θέμα που έφερε ο Πρόεδρος στο Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης αφορούσε ενημέρωση, υπό τον ορατό κίνδυνο της ποινικοποίησης, ψήφισαν ανάκληση της απόφασης που παράνομα είχαν λάβει τον περασμένο μήνα.
   Το ζήτημα αυτό, πέρα από τις ποινικές προεκτάσεις του, αποτελεί μεγάλη δυσφήμιση για το Δήμο και αν υπήρχε στοιχειώδης δημοκρατική ευθιξία, είναι και λόγος παραίτησης. Τουλάχιστον για τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, που με αστείες δικαιολογίες επιτρέπει να περνούν τέτοια θέματα, που έχουν δυνατή οσμή σκανδάλου. Το θέμα αφορά εξαπάτηση Δημοτικών Συμβούλων και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου είναι ο θεσμικά υπεύθυνος. Αν δεν έχει συμμετοχή, ας ζητήσει ο ίδιος την ποινική διερεύνηση του θέματος, για αποκατάσταση του κύρους του θεσμού.  
   Απαιτείται ευθιξία, θάρρος και πολιτικό σθένος να υποβάλεις μια παραίτηση ή να τη θέσεις στη διάθεση του οργάνου που σε εξέλεξε ή σε τοποθέτησε στη θέση που κατέχεις,  κ. Πρόεδρε και κ. Αντιδήμαρχε.
   Όμως η έμμισθη καρέκλα είναι γλυκιά κι όταν τη ζεσταίνεις εδώ και καιρό, έχει γίνει μέρος του εαυτού σου και για να σηκωθείς, θέλει το ανάλογο ειδικό βάρος…
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Νίκος Μουρκούσης
Σπύρος Βασιλείου
Γιάννης Γυφτογιάννης
Κώστας Δαουτίδης
Πάνος Κατσούλης
Πάνος Παπαδόπουλος
Κων/νος Γιαννόπουλος
Σπύρος Διαμαντόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ