Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Ποσόστωση για την είσοδο στην Τριτοβάθμια για μαθητές από πλημμυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Αγρινίου, ζητά ο Δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου

 
ΦΩΤΟ: Μαθητές του ΕΠΑΛ Καινουργίου κατά την επίσκεψή τους σε οικογένεια πλημμυροπαθούς στο Καινούργιο
Επιστολή του δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, με την οποία ζητά των ένταξη μαθητών συγκεκριμένων περιοχών (που λειτουργούν Λύκεια και ΕΠΑΛ και οι μαθητές τους θα συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις), που επλήγησαν από το... ακραίο φαινόμενο του περασμένου Δεκεμβρίου, στις διατάξεις Εγκυκλίου του Υπουργείου που προβλέπει την κατ’εξαίρεση εισαγωγή με ποσόστωση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τελειόφοιτων μαθητών από πλημμυρόπληκτες περιοχές, όπως θα ισχύσει για τους μαθητές της Μάνδρας.

ΠΡΟΣ: 
κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, 
Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και 
Θρησκευμάτων 
Κοινοποίηση: 
Βουλευτές Νομού Αιτ/νίας 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 

Όπως γνωρίζετε, ο Δήμος Αγρινίου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν την περιοχή το Δεκέμβριο του 2017, προξένησαν εκτεταμένες καταστροφές από πλημμύρες σε όλο το γεωγραφικό πλάτος του Δήμου. Οι μεγάλες ποσότητες νερού σε σύντομο χρονικό διάστημα προκάλεσαν πρωτοφανείς ζημίες σε υποδομές αλλά και στις ιδιοκτησίες πολλών δημοτών. Ως συνέπεια της πρωτοφανούς κακοκαιρίας προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία ολόκληρου του Δήμου καθώς και στην πρόσβαση, από και προς το Αγρίνιο, στο σημείο της Κλεισούρας και πολλές κατολισθήσεις στους δρόμους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων. 

Ειδικότερα, στη Τοπική Κοινότητα Παραβόλας και στις Τοπικές Κοινότητες Ζευγαρακίου και Κλεισορρευμάτων η καταστροφή ήταν «βιβλική». Από την πλευρά του Δήμου γίνεται καθημερινή προσπάθεια για αποκατάσταση των υλικών ζημιών. Αντιλαμβάνεστε ότι οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι στο Δήμο και οι Εθελοντές δίνουν καθημερινά μια πραγματική μάχη να διευκολυνθεί η καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων. 

Κύριε Υπουργέ, 

Θα σας παρακαλούσα να στηρίξετε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, τους μαθητές αυτών των Κοινοτήτων που μετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και να τους εντάξετε στην διάταξη του Υπουργείου Παιδείας που ορίζει την εισαγωγή των υποψηφίων, οι οποίοι προέρχονται από πληγείσες περιοχές, στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με ευνοϊκότερους όρους. 


ΜΕ ΤΙΜΗ 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ