Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Γιατί όχι στις 30 Μαΐου

Για τις 30 Μαΐου 2018 η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει ΑΠΕΡΓΙA.
Την απεργία τους αυτή δεν την αποφάσισαν αυτόφωτα και αυτόνομα ούτε στα πλαίσια και μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες των συνδικαλιστικών τους οργάνων.
Την ανακοίνωσαν στα πλαίσια της Πανεθνικής Ημέρας Δράσης που εξήγγειλε η "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ", ένας νεοσύστατος φορέας εκπροσώπησης;;!!, στην...
ιδρυτική διακήρυξη του οποίου μεταξύ άλλων εννέα συνιδρυτών την υπογραφή της βάζει και το δικό μας τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, η ΕΣΕΕ.
(Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις 30/5/2018 η ΕΣΕΕ ως σήμερα δεν έχει ανακοινώσει καμία δράση).
Τι είναι όμως η "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ";
Κατά τη γνώμη μας λοιπόν η "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ είναι ο Δούρειος Ίππος της άρχουσας τάξης, του τραπεζιτικού κατεστημένου των μεγαλεμπόρων, των μεγαλοεργοδοτών και των βιομηχάνων, στην προσπάθειά τους να ποδηγετήσουν, να χειραγωγήσουν και τελικά να καθυποτάξουν το ταξικό, αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων αλλά και κάθε φωνή αγωνιστικής διεκδίκησης στους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους, στους επαγγελματίες και βιοτέχνες, στους αγρότες, στους επιστήμονες, στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα……..παντού!!!
Στην πραγματικότητα πίσω από την "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ" και ανεξάρτητα από την βιτρίνα των "προθύμων" που συνυπογράφουν την ίδρυσή της, βρίσκεται το θεσμικό όργανο που έχουν συγκροτήσει όλοι αυτοί που προαναφέραμε σε εθνικό και κυρίως σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την πραγματοποίηση των σκοπών τους, η περίφημη "ΟΚΕ", δηλαδή η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή".
Στην ΟΚΕ λοιπόν συνυπάρχουν βιομήχανοι, τραπεζίτες, μεγαλέμποροι, εφοπλιστές, επιστήμονες, μεγαλοαγρότες αλλά και επαγγελματίες, έμποροι βιοτέχνες, εργάτες, υπάλληλοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, κλπ.
Η ανάγκη του μεγάλου κεφαλαίου να συνεχίσει ανεμπόδιστα την ανθρωποφάγα κερδοφορία του και να ελέγχει τις αντιδράσεις των θυμάτων του, κυοφόρησε την ίδρυση της λεγόμενης «Κοινωνικής Συμμαχίας».
Όλοι αυτοί δεν χάνουν τον καιρό τους σε αναζητήσεις αλλά όταν πρέπει παίρνουν τις αποφάσεις τους. Δεν παριστάνουν τους πολιτικούς, αυτούς τους έχουν αναλώσιμους και εναλλασσόμενους ανάλογα με τις περιστάσεις.
Αυτοί ξέρουν επίσης ότι προϋπόθεση για την διαιώνιση της κυριαρχίας τους είναι η ύπαρξη ενός αφυδατωμένου, καθυποταγμένου και διαλλακτικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Ταυτόχρονα δεν εφησυχάζουν ούτε τους αρκούν οι πρόθυμοι συνδικαλιστικοί ηγέτες της συναίνεσης και της κοινωνικής ειρήνης αλλά έχουν απόλυτη ανάγκη την διαχρονική βαλβίδα εκτόνωσης για την βάρβαρη πολιτική τους.
Η «Κοινωνική τους Συμμαχία» είναι ένας ευφυής ελιγμός τους με στόχο να βάλουν στο χέρι και να ελέγξουν την απεργία, την διαδήλωση, την πορεία, κάθε αγωνιστική διεκδίκηση.
Η «Κοινωνική Συμμαχία» αποτελεί στρατηγικό στόχο και κορυφαία κίνησή τους.
Αν τώρα δεν αντιμετωπιστεί και αν αφεθεί να βηματίσει, θα είναι τεράστιο λάθος από τη  δική μας πλευρά.
Αυτοί δεν χάνουν τον καιρό τους.
Ένα μήνα μετά την γενέθλια συνέντευξή τους 26 Απρίλη, καλούν σε «Ημέρα Πανεθνικής Δράσης» για τις 30 Μάη, βγάζοντας στο κλαρί με Απεργία τους εργαζόμενους ( ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ) και τους υπόλοιπους αρωγούς με « στάσεις και άλλες δράσεις» τάχατες.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας προβληματίστηκε έντονα για το τι έπρεπε να πράξει στις 30 Μάη.
Συμμετοχή ή Αποχή;
Η απόφασή του είναι:
Καμιά δράση, καμιά συμμετοχή τη μέρα εκείνη αλλά και Σήμερα και Αύριο και στις 30 Μάη και από τη μέρα εκείνη και μετά, καθημερινά να κάνουμε αγώνα για την αποκάλυψή τους.  
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου γνωστοποιεί ότι:
-  Κατανοεί την υποχρέωση (σωματείων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ) εργατών και εργαζομένων να πειθαρχήσουν σε τριτοβάθμιες αποφάσεις ακόμη και αν γνωρίζουν ότι αυτές υπηρετούν εργοδοτικούς ελιγμούς και όχι το ταξικό κίνημα.
-          Καταγγέλλει την ΕΣΕΕ που λειτουργεί σαν βαποράκι μεταφοράς αποφάσεων νομίζοντας ότι μπορεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της.
-          Καλεί τους Αντιπροσώπους, τους Εμπορικούς Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες τους, να αντιληφθούν ότι δεν εκπροσωπούν βιομήχανους, εφοπλιστές, υπεραγορές και να συνειδητοποιήσουν ότι η πλάτη που βάζουν στην πλειοψηφία της ΕΣΕΕ πολλαπλασιάζει τα λουκέτα στα μικρομάγαζα.
-          Ανοίγει μέτωπο με την «Κοινωνική Συμμαχία» των μεγαλεμπόρων αρνούμενο να προδώσει τους μικρούς εμπόρους, τις οικογενειακές επιχειρήσεις, τους αυτοαπασχολούμενους…….αυτούς δηλαδή που συνδικαλιστικά εκπροσωπεί. 
  και τέλος
-          Προτείνει στους συναδέλφους – μέλη του Συλλόγου ή όχι – από σήμερα να βρεθούμε στο ίδιο μετερίζι, υπερασπιζόμενοι όλοι μαζί το σύνθημα:

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΙΑ ΥΠΕΡΑΓΟΡΑ
ΝΑΙ ΣΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΙΚΡΑ ΜΑΓΑΖΙΑ
           ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ