Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Εικόνες εγκατάλειψης στο ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας κατά την επίσκεψη του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Μωραϊτη

Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, πραγματοποίησε περιοδεία στο Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) Αμφιλοχίας
Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον  βουλευτή του κόμματος Νίκο Μωραΐτη, πραγματοποίησε...
περιοδεία την Παρασκευή 25 Μαΐου, στο Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) Αμφιλοχίας, στη συνέχεια της αναφοράς που κατέθεσε στο Υπουργείο Υγείας  το ψήφισμα Σωματείων και Φορέων του Δήμου Αμφιλοχίας που αφορά τη λειτουργία του Κέντρου Φυσικής Αποκατάστασης της περιοχής.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε με τους εργαζόμενους για τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το ίδρυμα, ώστε το κέντρο να λειτουργήσει με βάση τον αρχικό του σχεδιασμό. Διότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε όλο το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό – ιατρικό, νοσηλευτικό, και άλλες ειδικότητες όπως Φυσίατρους, ψυχολόγους, παθολόγους ή γενικούς γιατρούς, εργαστηριακούς, καθώς και φυσικοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές. 
Ο Νίκος Μωραΐτης μεταξύ άλλων ανέφερε: ότι πρόκειται για συνέχεια της υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας. Απόδειξη αυτού είναι το γεγονός ότι ενώ οι ανάγκες για την υγεία, για την αποκατάσταση των αναπήρων πανελλαδικά είναι μεγάλες, οι δημόσιες υποδομές δεν αρκούν για να τις καλύψουν και η κυβέρνηση δεν παίρνει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπισή τους. Στη χώρα μας υπάρχουν περίπου 200 δημόσια κρεβάτια αποκατάστασης ενώ οι ανάγκες σύμφωνα με τους ίδιους τους επιστήμονες είναι για πάνω από 2.000. Την ίδια στιγμή οι λαϊκές οικογένειες αναγκάζονται να πουλήσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για τις ανάγκες αποκατάστασης των ανθρώπων τους, καταφεύγοντας στα διάφορα ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
Η ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση βαραίνει όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, που στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιμετωπίζουν την υγεία σαν εμπόρευμα, σαν πηγή κερδοφορίας του κεφαλαίου. Υλοποιούν την πολιτική της υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας και των παρεχόμενων υπηρεσιών για να οδηγείται ο κόσμος στα διάφορα ιδιωτικά κέντρα που αναπτύσσονται γοργά τα τελευταία χρόνια. 
Ενδεικτικό της υποβάθμισης του ΚΑΦΚΑ ως συνέπεια της συνειδητής επιλογής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για ιδιωτικοποίηση της αποκατάστασης είναι ότι σύγχρονα μηχανήματα παραμένουν στις αποθήκες αναξιοποίητα και σκουριάζουν για χρόνια. Παρότι υπάρχουν οι υποδομές και η δυνατότητα για 24ωρη ολοκληρωμέ­νη λειτουργία  3 πτερύγων και 60 κλινών. Με βάση αυτά είναι φανερό ότι η λειτουργία του ΚΑΦΚΑ βρίσκεται στον «αέρα», οδηγείται κυριολεκτικά στο κλείσιμο, όταν σε όλη την Δυτική Ελλάδα δεν υπάρχει άλλο δημόσιο κέντρο αποκατάστασης παρά το μεγάλο αριθμό τροχαίων και εργατικών ατυχημάτων αλλά και αγγειακών επεισοδίων που θέλουν αποκατάσταση. 
Κλείνοντας τόνισε ότι το ΚΚΕ και μέσα στη Βουλή, αλλά κυρίως έξω απ’ αυτή θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του έτσι ώστε ο αγώνας και οι διεκδικήσεις του κινήματος να στρέφονται ενάντια στην πραγματική πηγή της επίθεσης που δέχονται, δηλαδή το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, η ανατροπή του οποίου θα οδηγήσει στην πραγματική και πλήρη κάλυψη των λαϊκών αναγκών.  
 Πηγή: Περισσότερες φωτογραφίες και VIDEO : e-maistros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ