Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Το ΕΠΑΜ για την Πρωτομαγιά


Ο σΥνδικαλιστικοσ τομεασ του επαμ  εξεδωσε την εξησ ανακοινωση για την εργατικΗ πρωτομαγια
30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
Χωρίς εθνική ανεξαρτησία, χωρίς δημοκρατία, χωρίς την άσκηση της λαϊκής κυριαρχίας, κάθε αναφορά σε ανθρώπινα, εργασιακά, κοινωνικά ή πολιτικά δικαιώματα καθίσταται κενή περιεχομένου. Αυτό μας δείχνουν καθημερινά τα...
πέτρινα χρόνια των μνημονίων και των «θεσμών».
Γι αυτό και πρώτη υποχρέωση της εργατικής τάξης, του κόσμου της εργασίας, όλων των εργαζόμενων στον αγώνα τους για κοινωνική πρόοδο και προκοπή, είναι η κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και αυτοδιάθεσης.
Σήμερα που ξεπουλιούνται οι υποδομές της πατρίδας μας, που βγαίνει στο σφυρί η δημόσια και ιδιωτική περιουσία μας, που παραδίνονται στην αδηφαγία των αγορών τα βασικά εργαλεία εξόδου από την κρίση και ανοικοδόμησης της χώρας…
Σήμερα που τα σύνορά μας αμφισβητούνται πρωτίστως από τους «συμμάχους» μας, που οι δυνάμεις του πολέμου επιδιώκουν την αναδιανομή  αγορών, ζωνών επιρροής και κυριαρχίας, ενώ η εθνική άμυνα παραδίδεται στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ και την FRONTEX…
…σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η ενότητα του λαού, η συστράτευση  όλων των δημοκρατικών, πατριωτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για την απελευθέρωση της κοινωνίας από τα δεσμά  της ΕΕ, του ΕΜΣ, του ΔΝΤ και των μνημονίων τους, είναι αδήριτη αναγκαιότητα για την επιβίωση του λαού μας, την εθνική του αξιοπρέπεια, τη διασφάλιση της ειρήνης!
Αυτό το -πριν απ’ όλα πατριωτικό καθήκον- είναι και η μέγιστη διεθνιστική συμβολή του λαού μας στον αγώνα των λαών για ειρήνη, δημοκρατία και κοινωνική χειραφέτηση.
Εργατική τάξη χωρίς πατρίδα δεν έχει υπάρξει, όπως δεν έχει υπάρξει λαός χωρίς πατρίδα. Αυτήν την πατρίδα πρέπει να ξαναπάρουμε στα χέρια μας, για να επανακτήσουμε και να επεκτείνουμε εργασιακά, συνδικαλιστικά, ασφαλιστικά κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Σ’ αυτόν τον αγώνα οι εργαζόμενοι θα πρωτοστατήσουν με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια, όπως πρωτοστάτησαν σε κάθε κρίσιμη περίοδο της χώρας μας,
Η εργατική πρωτομαγιά, σύμβολο των αγώνων του κόσμου της εργασίας για τη διεκδίκηση των δικαίων όλων των λαών, σύμβολο πατριωτικών και διεθνιστικών αγώνων, όπου έχυσαν το αίμα τους οι 200 εκτελεσμένοι την Πρωτομαγιά του 1944, ας αποτελέσει αφορμή για προβληματισμό του καθοριστικού ρόλου που μπορεί να έχει η εργατική τάξη στις σημερινές απόπειρες διάλυσης των κυρίαρχων κρατών και έναυσμα μαχητικής διεκδίκησης των δικαίων των λαών για ελεύθερη και κυρίαρχη πατρίδα.
Διεθνιστικό και Εθνικό καθήκον είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, γιατί μόνο σε εθνική βάση μπορούν να κατακτηθούν και να στεριώσουν τα εργασιακά και πολιτικά δικαιώματα για κάθε λαό.
Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί όλους τους συναγωνιστές, τα μέλη και τους φίλους του, να συμμετάσχουν μαζικά στις Απεργιακές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς με τα Σωματεία τους.
Αθήνα 30 Απριλίου 2018


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ