Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Η πρώτη Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση στην Ελλάδα ξεκινά στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Προς δημοπράτηση δυο ακόμη έργα ύψους 5.230.000 ευρώ 
σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό
    Η πρώτη εφαρμοσμένη Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε.) στην Ελλάδα ξεκινά από το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Μετά τη...
δημοπράτηση του Αρχαιολογικού Μουσείου, σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου την δημοπράτηση δυο ακόμη έργων που αλλάξουν πλέον ριζικά το χωροταξικό χάρτη του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού.
Ο κ. Κατσιφάρας, χαρακτήρισε την Ο.Χ.Ε ως ένα «στρατηγικό όραμα, μια συνένωση της κοινωνίας των πολιτών», αποτέλεσμα της συνεργασίας, του διαλόγου και της διαρκούς επικοινωνίας μεταξύ των φορέων. Ευχαρίστησε δε μεταξύ άλλων το Δήμαρχο Νίκο Καραπάνο για την άψογη και άμεση συνεργασία μεταξύ Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που πλέον έχει θέσει σε διαδικασία υλοποίησης την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση.  

Πρόκειται για τα έργα:
Ανάπλαση Διαύλου πόλης και Βυρώνειο Πάρκο – Ανάπλαση οδού Κύπρου συνολικού προϋπολογισμού 2.830.000 ευρώ &

Ανάπλαση Νοτίου Τμήματος Αιτωλικού συνολικού προϋπολογισμού 2.400.000 ευρώ.

   Όπως ανακοίνωσε δε η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά, την 10η Ιουνίου 2018 θα ενταχθεί και το έργο της ανάπλασης Τουρλίδας, το οποίο σχεδιάζεται με ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό στις περιβαλλοντικές συνθήκες.

   Κύρια επιδίωξη της Ανάπλασης του Διαύλου της πόλης του Μεσολογγίου, του Βυρώνειου Πάρκου και της ανάπλασης της οδού Κύπρου είναι η ανάπτυξη της περιοχής μελέτης, η παραχώρηση χώρου για ήπια μετακίνηση πεζών και ποδηλατών, η ανάδειξη της ιδιαίτερης ομορφιάς της περιοχής, η προσέλκυση τουριστικού ενδιαφέροντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής γενικότερα.
Στην οδό Κύπρου προβλέπεται η διαμόρφωση του ανατολικού τμήματος σε ενιαίο πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο, ενώ κατά μήκος του Διαύλου διαμορφώνεται δρόμος ήπιας κυκλοφορίας μικτής χρήσης που θα συνδέει την περιοχή του παλαιού Δημαρχείου με την οδό Κύπρου με πλαϊνή ζώνη αναψυχής.
Στο Βυρώνειο πάρκο διαμορφώνεται χώρος αφιερωμένος στη νεολαία– skate park-που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας και ψυχαγωγίας.

Στο Αιτωλικό, η Ανάπλαση του Νοτίου Τμήματος επιδιώκει την ανάπτυξη της συγκεκριμένης περιοχής εφαρμογής, την αισθητική αναβάθμιση, την ανάδειξη του Μουσείου Βάσως Κατράκη, την δημιουργία παραθαλάσσιας διαδρομής με χώρους στάσης και καθιστικά, και την ανάδειξη του μοναδικού τοπίου της. Η περιοχή του έργου περιλαμβάνει την παραθαλάσσια Λ. Κορυσχάδων, την οδό Ανδρέα Συγγρού, αναπλάσεις περιμετρικά του Κέντρου Χαρακτικών τεχνών Μουσείο – Βάσως Κατράκη, το μικρό καταφύγιο σκαφών με νησίδες νότια της οδού Συγγρού, καθώς επίσης τη διαμόρφωση και δημιουργία κοινόχρηστων χώρων στο νότιο παραλιακό μέτωπο της λιμνοθάλασσας.
   Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Καραπάνος, «Η κατάκτηση της ΟΧΕ όπως εύστοχα χαρακτηρίσθηκε και από τον κ. Περιφερειάρχη, έρχεται να αλλάζει τη χωροταξική μορφή περιοχών που επιβάλλεται να αναδειχθούν κυρίως για τους ίδιους τους δημότες και ασφαλώς για τους επισκέπτες. Παρεμβάσεις ήπιες, σύμφωνες με τα ιδιαίτερα και πολύτιμα χαρακτηριστικά των περιοχών για τις οποίες έχουν σχεδιασθεί θα δημιουργήσουν σίγουρα μια νέα δυναμική για το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Ένα όραμα υλοποιείται. Ένα όνειρο ζωής για τους δημότες μας».
   Στην κοινή συνέντευξή τύπου παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Μπαλαμπάνης, η υπεύθυνη της Διαχειριστικής Αρχής Άλκηστις Σταθοπούλου, οι αντιδήμαρχοι Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Παναγιώτης Σταράμος και Γιώργος Καραπαπάς καθώς επίσης υπηρεσιακοί εκπρόσωποι.


                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ