Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Αντιϊμπεριαλιστική- αντιπολεμική κινητοποίηση στο ΑΚΤΙΟ - Κυριακή 13 Μάη στις 11 π.μ στη πύλη της βάσης

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΤΙΟΥ
Αντιϊμπεριαλιστική- αντιπολεμική κινητοποίηση στο ΑΚΤΙΟ για την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς
Κυριακή 13 Μάη στις 11 π.μ στη πύλη της βάσης του ΑΚΤΙΟΥ 
Η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Μ. Ανατολή κλιμακώνεται με την αναβαθμισμένη επέμβαση  ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας. Οι δηλώσεις για χημικά....
όπλα και προστασία των αμάχων δεν είναι παρά προπαγάνδα πολέμου και φτηνές δικαιολογίες, αφού οι ίδιες δυνάμεις έχουν δείξει ότι στηρίζουν αδίστακτα τα πλήγματα που δέχονται οι άμαχοι τόσο στη Συρία, όσο και στην Παλαιστίνη και την Υεμένη.
Ο ρόλος της βάσης του ΑΚΤΙΟΥ είναι πολύ σημαντικός για τις ΝΑΤΟΙΚΕΣ δυνάμεις που βομβαρδίζουν τη Συρία. Η αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική κινητοποίηση στο ΑΚΤΙΟ γίνεται σε μια περίοδο όξυνσης του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού με την απειλή μιας γενικευμένης πολεμικής αναμέτρησης σε όλη τη περιοχή.
Το εργατικό λαϊκό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή πρέπει να πρωτοστατήσει για να υψωθεί φραγμός στην απειλή του πολέμου και στους αστικούς ανταγωνισμούς, που πάντα πληρώνουν οι λαοί.
Με αυτό το κριτήριο συμμετέχουμε στη κινητοποίηση που καλούν έξω από τη βάση του ΑΚΤΙΟΥ Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία και σύλλογοι της περιοχής μας.
       Η  στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αποδέχεται τη χρήση των βάσεων των ΗΠΑ στη χώρα, όπως και της κυπριακής κυβέρνησης που δέχεται να χρησιμοποιεί για τους ίδιους πολεμικούς σκοπούς η Βρετανία τη βάση στο Ακρωτήρι είναι επικίνδυνη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμφανίζεται ως ο «καλός στρατιώτης» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, νομιμοποιεί τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, τον άξονα θανάτου της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, τη χούντα της Αιγύπτου και το κράτος-τρομοκράτη Ισραήλ. Έχει μετατρέψει τη χώρα σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο, γεμίζει βάσεις όλη την Ελλάδα, ετοιμάζει νέες "αγορές του αιώνα" ενώ εμπλέκεται όλο και περισσότερο σε έναν επικίνδυνο ανταγωνισμό με την Τουρκία, για τα συμφέροντα των πολυεθνικών, για το πετρέλαιο και τις ΑΟΖ.
Η κυβέρνηση Τσίπρα επιδιώκει να έχει  τις ιμπεριαλιστικές πλάτες στον επικίνδυνο ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό. Η ιστορία δείχνει ότι από τέτοια σχέδια με τη φωτιά χαμένοι βγαίνουν πάντα οι λαοί και κερδίζουν οι πολυεθνικές.
    Την ίδια ώρα όλες οι αστικές τάξεις με το πολιτικό τους προσωπικό σε κάθε χώρα ληστεύουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στο όνομα του ξεπεράσματος της βαθιάς δομικής καπιταλιστικής κρίσης.
       Πόλεμο στον πόλεμο του κεφαλαίου, του ιμπεριαλισμού και των κυβερνήσεων, για την Ειρήνη των λαών ενάντια στα ματωμένα συμφέροντα των πολυεθνικών και των ντόπιων αρπακτικών, απαιτούμε:

  • Έξοδο από ΝΑΤΟ και ευρωστρατό, για Ελλάδα και Τουρκία, κλείσιμο όλων των βάσεων.
  • Άμεση απόσυρση της Ελλάδας από τον  επικίνδυνο άξονα με Ισραήλ, Κύπρο, Αίγυπτο.
  • Δραστική μείωση των πολεμικών δαπανών, ακύρωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
  • Υπερασπίζουμε το απαραβίαστο των συνόρων για την Ελλάδα και για όλες τις χώρες στα Βαλκάνια, ενάντια  στην ιμπεριαλιστική, αστική και αιματοβαμμένη αλλαγή τους.
  • Όχι στους νέους εξοπλισμούς, δραστική μείωση των λεγόμενων αμυντικών δαπανών
  • Καμιά συμμετοχή και στήριξη στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να σταματήσει η ιμπεριαλιστικός βομβαρδισμός από ΗΠΑ-Γαλλία-Βρετανία στη Συρία. Έξω όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις  και ξένοι στρατοί από τη Συρία. Ο λαός της Συρίας θα αναμετρηθεί με το αντιδραστικό καθεστώς Άσαντ και θα τσακίσει το σκοταδιστικό «Ισλαμικό Κράτος». Το μέλλον ανήκει στο λαό της
  • Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα, ελεύθερος συνδικαλισμός, δικαιώματα και ελευθερίες στους φαντάρους, μείωση της θητείας, όχι θητεία στα 18, όχι πολιτικές κυρώσεις στους αρνητές στράτευσης, καμία άσκηση καταστολής πλήθους και εξεγέρσεων, όχι κοινές επιχειρήσεις στρατού-αστυνομίας.
  • Όχι στις εξορύξεις στην ΑΟΖ, όχι αίμα για το πετρέλαιο, για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των πολυεθνικών.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ
επιτροπές αγώνα στη βορειοδυτική Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ