Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Η σφαγή της Eπιστροφής.

 του Ακρίτα Καλούση
Η Nakbah, ή αλλιώς η Καταστροφή, είναι πολύ σημαντική μέρα για όλους τους Παλαιστίνιους σε όλη τη γη. Στις 14 Μαΐου του 1948 εκδιώχθηκαν 1.500.000 Παλαιστίνιοι για να ιδρύσουν το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Οι Παλαιστίνιοι με.....
αφορμή τα 70 χρόνια από αυτή την ημέρα και με σημαία την Παλαιστίνη και ένα κλειδί επιδιώκουν την επιστροφή στα εδάφη από τα εκδιώχθηκαν.
Το απαρτχάιντ του Ισραήλ σφάζει στην κυριολεξία τους Παλαιστίνιους. Ολόκληρος στρατός, οργανωμένος στρατός, πλήρως εξοπλισμένος με τα τελευταία μοντέλα οπλισμού σκοτώνει εν ψυχρώ τους διαδηλωτές στη Γάζα, χωρίς διακρίσεις και με ωμότητα.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα του ανάπηρου που μάχεται με τη σφεντόνα του πάνω στο αναπηρικό του καροτσάκι. Πρώτα του πήραν τη γη του, μετά του πήραν τα πόδια και τη Δευτέρα 14 Μαΐου, του πήραν τη ζωή.
Δεκάδες παιδιά δολοφονημένα από ένα κράτος δολοφόνο. Από τις 30 του Μάρτη και μέχρι τη Δευτέρα 14 Μάη ο ισραηλινός στρατός δολοφόνησε 120 Παλαιστίνιους, ανάμεσα τους δεκάδες παιδιά. Τραυματισμένοι χιλιάδες. Μόνο τη Δευτέρα 14 Μάη ξεπέρασαν τις 3000.
Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός της μεταφοράς της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, την ιστορική πρωτεύουσα της Παλαιστίνης. Η αντίδραση των Παλαιστινίων ήταν άμεση με την οργάνωση στις πόλεις της Παλαιστίνης μεγάλων διαδηλώσεων, όπως και σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο όπου γίνονται διαδηλώσεις καταδίκης της απόφασης των ΗΠΑ και έκφρασης αλληλεγγύης στον αγώνα των Παλαιστινίων.
Κανένας από τη πολιτισμένη δύση δεν αντιδρά. Δεν ενίσταται στη θηριωδία του κράτους δολοφόνου. Κάτι ψελλίζουν για την αλόγιστη χρήση βίας και τίποτα παραπάνω. Η ΕΕ, το συμβούλιο ασφαλείας, ο ΟΗΕ βάζουν το κεφάλι τους στην άμμο και κάνουν πως δεν αντιλαμβάνονται.
Η ελληνική κυβέρνηση μέσω του Τζανακόπουλου μίλησε για φρίκη και αποτροπιασμό, κάνοντας αναφορά στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν οι Παλαιστίνιοι διαδηλωτές. Έτσι απλά. Δύο λέξεις μόνο. Οι ευθύνες της είναι τεράστιες. Τα κροκοδείλια δάκρυα δεν πείθουν κανέναν. Ίσα – ίσα προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη αγανάκτηση και οργή…
Την ίδια στιγμή που οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου, Τσίπρας, Νετανιάχου και Αναστασιάδης, συναντιούνται στην Κύπρο για να χωρίσουν τις υποθαλάσσιες πηγές υδρογονανθράκων μέσω των ΑΟΖ.
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Κύπρου, το φασιστικό καθεστώς της Αιγύπτου και το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και κάτω από την υψηλή καθοδήγηση των ΗΠΑ καθορίζουν το νέο αναβαθμισμένο αμυντικό- πολεμικό δόγμα στην ανατολική Μεσόγειο. Στα πλαίσια αυτά ας μην ξεχνάμε τη χρησιμοποίηση του αεροδρομίου της Σούδας από τα αμερικάνικα πολεμικά αεροπλανοφόρα για το βομβαρδισμό της Δαμασκού.
Τεράστια ευθύνη έχει και η Παλαιστινιακή αρχή που με την υπογραφή της συμφωνίας του Όσλο έδωσε το δικαίωμα στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ να εγκαθιδρύσει ένα σύγχρονο απαρτχάιντ και ουσιαστικά να εγκαταλείψει τη διεκδίκηση ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους. Έχει αφήσει στην ουσία τους Παλαιστίνιους της Γάζας μόνους τους να συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στο Ισραήλ.

Ο Παλαιστινιακός λαός συνεχίζει την «Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής» πεπεισμένος ότι θα επιστρέψει στα εδάφη του που τα έχουν κλέψει, τα έχουν καταπατήσει αφήνοντάς τον ζει σε μια κατεχόμενη περιοχή. Η Γάζα , η Ραμάλα, η Χεβρώνα, η Ναμπλούς, η Ράφα, το Αλ-Φαουάρ είναι πόλεις σύμβολα της παλαιστινιακής αντίστασης εδώ και δεκαετίες. Συνεχίζουν να αποτελούν πόλεις ορμητήρια για μια νέα Τρίτη νικηφόρα Ιντιφάντα.
Νίκη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ένα ελεύθερο κι ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.
Όλοι και όλες την Τρίτη 15/5/2018 , στις 6 μ.μ. συγκέντρωση στο Πάρκο του Μεγάρου Μουσικής και διαδήλωση στη Πρεσβεία του Ισραήλ εκφράζοντας την αλληλεγγύη των εργαζομένων στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ