Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Ν. Μωραΐτης: Αντιπλημμυρικά έργα και αποζημιώσεις για τις πλημμύρες στην Αιτωλοακαρνανία (VIDEO)

«Προμελετημένο έγκλημα» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης τις καταστροφές που προκάλεσαν στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας οι πλημμύρες που έγιναν το Δεκέμβρη του 2017. Το ΚΚΕ κατέθεσε Επίκαιρη.... Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή, καθώς αν και έχει περάσει σχεδόν μισός χρόνος από τις πλημμύρες, δεν έχουν αποζημιωθεί οι πληγέντες ούτε έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα.
«Κάθε χρόνο οι κάτοικοι είναι στο ίδιο έργο θεατές», τόνισε ο Ν. Μωραΐτης, επισημαίνοντας πως όχι μόνο δεν δόθηκαν αποζημιώσεις, αλλά δεν έγιναν και αντιπλημμυρικά έργα για να μην επαναληφθούν οι καταστροφές. Όπως ανέφερε, τα αντιπλημμυρικά έργα δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και της ΕΕ γιατί δεν αφήνουν μεγάλα κέρδη στους κατασκευαστικούς ομίλους.
Ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Μαυραγάνης, καταλόγισε ευθύνη στις προηγούμενες κυβερνήσεις που έδιναν προτεραιότητα σε «έργα βιτρίνας» και όχι σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. «Αυτό είναι βαθιά ριζωμένο σε όλη τη δημόσια διοίκηση, αλλά και στην κοινωνία και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία ζητάει τα ανάλογα έργα», πρόσθεσε, κάνοντας μπαλάκι τις ευθύνες. Ανάλογη τακτική ακολούθησε και για το γεγονός ότι δεν έχουν αποζημιωθεί οι πλημμυροπαθείς εδώ και έξι μήνες, υποστηρίζοντας ότι «δεν υποβλήθηκαν οι ανάλογες αιτήσεις και δικαιολογητικά».
«Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήρανε το βόδι», του απάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, επισημαίνοντας πως είναι πρόκληση να ρίχνει την ευθύνη στους ίδιους τους πλημμυροπαθείς. Μάλιστα, του υπενθύμισε ότι ακόμα δεν έχουν αποζημιωθεί οι πληγέντες από τις πλημμύρες που έγιναν το 2016 στο Μεσολόγγι. Επίσης, υπογράμμισε πως οι αποζημιώσεις που θα δοθούν δεν θα αφορούν τους αγρότες, καθώς δεν τους καλύπτει ο ΕΛΓΑ και τα ΠΣΕΑ. «Να γιατί είναι αναγκαία η πρόταση του ΚΚΕ για ΕΛΓΑ αποκλειστικά δημόσιο», ανέφερε, ενώ κάλεσε τους πλημμυροπαθείς και τους αγρότες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ