Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Παραρτήματος Αγρινίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, μετά από επίσημο αίτημα του Αντιδημάρχου Αδάμη Σπύρου πραγματοποίησε συνάντηση στο γραφείο του στις 12/4/2018. Θέμα της....
συνάντησης ήταν η αναμόρφωση ενός μέρους του Μνημείου των 120 εκτελεσμένων της Αγίας Τριάδας, που προτίθεται να κάνει ο Δήμος. Μετά τη συνάντηση, το Δ.Σ. του Παραρτήματος συνεδρίασε και ομόφωνα πήρε απόφαση να γίνει δεκτό το αποτέλεσμα της συζήτησης αυτής. Το Δ.Σ. απέστειλε με επιστολή την απόφασή του στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και επιπλέον δίνει στη δημοσιότητα όσα έγιναν δεκτά για την αναμόρφωση του Μνημείου.
Συγκεκριμένα:
«1) Να επισημοποιηθεί ο κατάλογος των ονομάτων των 120 εκτελεσμένων με  βάση τον κατάλογο που σας δόθηκε από το Παράρτημά μας και το Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ. Μπορεί να γίνει και αντιπαραβολή με το ληξιαρχείο ή/και όποιων άλλων φορέων έχουν να καταθέσουν κάτι.
2) Να αποτυπωθεί η ανακοίνωση του Γερμανού διοικητή για την εκτέλεση των 120 και στα ελληνικά και στα γερμανικά.
3) Στο τέλος όλων αυτών να αναγραφεί ότι: «εκτελέστηκαν από τους   Γερμανούς κατακτητές από τα Τάγματα Ασφαλείας και τους συνεργάτες τους».
4) 1.α. Να αναγραφούν στίχοι από το ποίημα «Αναστάσιμο Μνημόσυνο», του Γιάννη Ρίτσου, που γράφτηκε για τους 120 εκτελεσθέντες.
    1.β. Δεν έχουμε αντίρρηση να αναγραφούν στίχοι του Χατζόπουλου, που αναφέρονται στους 120 ή/και του συμπολίτη μας Κυλάφη αφού και αυτοί αναφέρονται στους 120.
5) Και να γίνει ο διαγωνισμός για τη φιλοτέχνηση του υπάρχοντος Μνημείου
 Βάση των όσων κουβεντιάσαμε και προαναφέραμε το Δ.Σ. του Παραρτήματος Αγρινίου της Π.Ε.Α.Ε.Α.-Δ.Σ.Ε. είναι σύμφωνο με τα παραπάνω. Οτιδήποτε αθετηθεί από αυτά είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας επισημάνουμε ότι όσα συζητήσαμε και συμφωνήσαμε δεν ισχύουν».
                             Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ