Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Η ΔΕΗ βάζει το «μαχαίρι στο λαιμό» των ΤΟΕΒ-«στον αέρα» οι καλλιέργειες

Αναστάτωση επικρατεί αυτές τις μέρες στους κόλπους των αγροτών και ειδικότερα των διοικήσεων των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων αλλά και των εργαζομένων σε αυτές, μετά την αναθεώρηση προς το σκληρότερο της... τακτικής της ΔΕΗ απέναντι στους οφειλέτες της, μιας και η Επιχείρηση αντιμετωπίζει σοβαρό ζήτημα στα οικονομικά της μεγέθη και καλείται επειγόντως να «μαζέψει» το πρόβλημα των ανεξόφλητων λογαριασμών.
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποστείλει έγγραφα στους ΤΟΕΒ που έχουν χρέη και τους καλεί να εξοφλήσουν το 30% των οφειλών τους σε 24 δόσεις, διαφορετικά επίκεινται άμεσα διακοπές ηλεκτροδότησης.

Σε αρκετές περιπτώσεις στην Αιτωλοακαρνανία, τα χρέη των ΤΟΕΒ είναι τεράστια, όπως πχ σε Κατοχή, Νιοχώρι, Λεσίνι, Παραβόλα κ.α. και οι διοικήσεις αδυνατούν να προχωρήσουν στην συγκεκριμένη εξόφληση. Έτσι, δεκάδες αντλιοστάσια θα τεθούν εκτός λειτουργίας και η αγροτική παραγωγή κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα.

Φυσικά, τα τεράστια αυτά χρέη, δεν έχουν δημιουργηθεί τυχαία. Το καθεστώς λειτουργίας των ΤΟΕΒ όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι αγρότες που δεν πλήρωναν τις εισφορές τους, οι διοικήσεις που έκαναν τα στραβά μάτια και κακοδιαχειρίζονταν αποτελούν μόνο μερικές από τις αιτίες που πολλοί τέτοιοι Οργανισμοί βρίσκονται στο κόκκινο. Και κάποιοι γι’αυτήν την κατάσταση θα πρέπει να λογοδοτήσουν.
Από εκεί και πέρα όμως, η αδυναμία πληρωμής χρεών με τον τρόπο που ζητά η ΔΕΗ, είναι δεδομένη, ειδικά από ΤΟΕΒ που οφείλουν εκατομμύρια ευρώ, όχι μόνο στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr , αυτές τις μέρες υπάρχει σε εξέλιξη μια πρωτοβουλία αγροτών, συνδικαλιστών κλπ, ώστε η ΔΕΗ να πειστεί , και να μην υλοποιήσει την απειλή της και από εκεί και πέρα, να γίνει μια προσπάθεια ώστε οι οφειλές να ενταθούν σε μια πιο ευνοϊκή ρύθμιση, να ισχύσει δηλαδή και στην Επιχείρηση η ρύθμιση των 120 δόσεων με διαγραφή των προσαυξήσεων κλπ. Σε αυτήν την κατεύθυνση ζητούμενο είναι και η συνδρομή πολιτών παραγόντων, βουλευτών, Περιφέρειας, Δήμων κλπ

Σε περίπτωση αδιεξόδου, οι εξελίξεις αναμένεται να είναι δραματικές για την αγροτική παραγωγή στην Αιτωλοακαρνανία και για χιλιάδες αγρότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ