Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ - Του Β. Βάσση*

Μέχρι χθες μιλάγαμε για το Κυβερνητικό Πρόγραμμα της Κυβέρνησης που θα σχημάτιζαν στην Ιταλία τα δύο πλειοψηφούσα κόμματα της «ΛΙΓΚΑ» και του «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ», από τις Εκλογές που είχαν γίνει πριν 1,5 Μήνα στη Γείτονα χώρα. Επίσης είχαμε πει ότι για να μην γίνει αυτή η Κυβέρνηση θα...
έπρεπε να επιβληθεί από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Πραξικόπημα. Δεν άργησε λοιπόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ιταλίας να μας διαψεύσει. Έτσι χθες ο Πρόεδρος της Ιταλίας κ. Sergio Mattarella απέρριψε την πρόταση του Υποψήφιου Πρωθυπουργού κ. Giuseppe Konte για σχηματισμό Κυβέρνησης, με την αιτιολογία ότι στην Πρόταση ήταν και το όνομα του Οικονομολόγου Paolo Savona ως Υπουργό Οικονομικών. Ο λόγος που δεν ήθελε ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας τον κ. Paolo Savona ήταν ότι ο συγκεκριμένος Επιστήμονας είχε ταχθεί ανοικτά κατά της ΕΕ του Ευρώ και της Παγκοσμιοποιημένης Οικονομίας με σειρά άρθρων Επιστημονικών Μελετών και Βιβλίων από το 1990. Τη θεωρούσε ως θανάσιμη παγίδα της Γερμανίας στην Ιταλική Οικονομία.
Αν σκεφτεί κανείς ότι τρείς μέρες πριν την Ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας ήταν εξαφανισμένος από τη Ρώμη και οι κακές γλώσσες των εφημερίδων της Γερμανίας έλεγαν ότι βρίσκονταν στο Βερολίνο και στις Βρυξέλες, τότε μπορεί εύκολα κανείς να καταλάβει ποιος ήταν αυτός που επέβαλε το Πραξικόπημα αυτό. Και δε  είναι άλλος από τη Γερμανική Κυβέρνηση και τα τσιράκια της στις Βρυξέλες.
Στην πραγματικότητα αυτό που διέπραξε ο Mattarella δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτό που είχε κάνει ο βασιλιάς Κωνσταντίνος τον Ιούλιο 1965, όταν δεν συμφώνησε με την βούληση  της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου για τον υπουργό εθνικής άμυνας και οδήγησε την Ελλάδα στα λεγόμενα Ιουλιανά και την αποστασία. Μόνο και μόνο για να ανοίξει ο δρόμος για την εφτάχρονη χούντα.
Όσο δικαίωμα είχε ο βασιλιάς Κωνσταντίνος να παρέμβει στην κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου, άλλο τόσο έχει κι ο Mattarella. Πουθενά το Σύνταγμα της Ιταλίας δεν αναφέρει ότι είναι στα καθήκοντα του Προέδρου η έγκριση των υπουργών της νέας κυβέρνησης. Ούτε βέβαια αναφέρει ή έστω υπονοεί ότι ο Πρόεδρος έχει δικαίωμα να επιβάλλει πολιτική στην κυβέρνηση.
Μόνο αν διαβάσει κανείς την αιτιολογία του Προέδρου της Δημοκρατίας της Ιταλίας, θα καταλάβει ότι αυτός ,ο άνθρωπος εκτελούσε εντολές ξένων κέντρων. Είναι πρώτη φορά που ανώτατος άρχων λέει ορθά κοφτά ότι κάνω πραξικόπημα για να σωθεί το Ευρώ και οι Αγορές. Δηλαδή ο λαός δεν παίζει κανένα ρόλο σύμφωνα με τον κ. Sergio Mattarella. Χαρείτε τον:
 «Η αβεβαιότητα της στάσης μας για το ευρώ προκάλεσε συναγερμό σε ξένους και Ιταλούς επενδυτές. Η άνοδος του σπρεντ αυξάνει το δημόσιο χρέος και μειώνει την δυνατότητα δαπανών του δημοσίου. Οι απώλειες στο χρηματιστήριο καίνε αποταμιεύσεις με ουσιαστικό κίνδυνο για τα νοικοκυριά μας. Πρέπει να έχουμε υπόψη μας και την πιθανότητα αύξησης των τόκων των δανείων για ακίνητα και επιχειρήσεις. Έχω την υποχρέωση, βάσει του Συντάγματος, να προστατέψω τις αποταμιεύσεις των Ιταλών. Με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνεται η ιταλική κυριαρχία, ενώ στέλνουμε πίσω απαράδεκτες κρίσεις για τη χώρα μας που διαβάσαμε στον Τύπο άλλης ευρωπαϊκής χώρας.»
            Όλα αυτά βέβαια είναι φούμαρα. Απλά αποδεικνύουν ότι ο Mattarella έδρασε υπέρ των συμφερόντων των ξένων και Ιταλών Επενδυτών.  Δεν αναφέρεται σε κανένα μα απολύτως κανένα άρθρο του Συντάγματος το οποίο παραβίασε η πρόταση του κ. Giuseppe Konte. Το μόνο που λέει είναι ότι ο Τύπος μιας άλλης Ευρωπαϊκής Χώρας (δεν την κατονομάζει αλλά όλοι ξέρουν ότι εννοεί τη Γερμανία) και συγκεκριμένα το Der Spiegel πρωτοστατούσε στην κατασυκοφάντηση του Ιταλικού λαού «Της Θρασύτατης Ιταλίας» όπως έγραφε. Ένα ακόμα σημείο που επιβεβαιώνει το λόγο που έγινε το Πραξικόπημα είναι η πρόσκληση στον Οικονομολόγο υπάλληλο του ΔΝΤ κ. Carlo Cottarelli για συγκρότηση Κυβέρνησης.
            Όμως και η πράξη του κ. Konte δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Παρέδωσε την εντολή πίσω στον Πρόεδρο χωρίς να συγκροτηθούν το Κοινοβούλιο και η Γερουσία. Έτσι και παρ’ όλο που λένε ότι θα υποβάλλουν Μήνυση για Εσχάτη Προδοσία στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην πραγματικότητα δεν μπορούν να κάνουν τίποτα απολύτως. Και δεν μπορούν να κάνουν γιατί σύμφωνα με το άρθρο 90 του Συντάγματος της Ιταλίας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον διώκει για Εσχάτη Προδοσία το Κοινοβούλιο. Κοινοβούλιο όμως τώρα δεν υπάρχει. Αυτό δείχνει ότι τα δύο κόμματα που συμφώνησαν σε Κυβέρνηση, ρίχνουν το μπαλάκι στον Ιταλικό λαό. Θέλουν να δουν πως θα αντιδράσει.
            Ότι και να γίνει πάντως στην Ιταλία, αυτό που πρέπει να καταλάβει ο Ελληνικός Λαός είναι ότι δεν έχει κανένα απολύτως μέλλον σε αυτή τη Φασιστική ΕΕ και στην Ευρωζώνη. Είναι μια Ένωση η οποία δεν υπολογίζει καθόλου τους Λαούς και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η ευημερία των Αγορών. Είναι γνωστό άλλωστε ότι  μέχρι το 2025 οι Πέντε Πρόεδροι της ΕΕ (Πρόεδρος της ΕΚΤ, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πρόεδρος του EUROGROUP και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) έχουν αποφασίσει να τελειώνουν με τα Εθνικά Κοινοβούλια και τις Εθνικές Κυβερνήσεις και να δημιουργήσουν ένα Κοινοβούλιο το Ευρωπαϊκό και μια Κυβέρνηση την Ευρωπαϊκή. Επίσης έχουν αποφασίσει τη Δημιουργία ενός Υπερυπουργείου Οικονομικών που θα ελέγχει όλα τα Δημόσια Ταμεία και τον Υπουργό θα τον Διορίζει η ΕΕ. Υπάρχει κανένας λογικός άνθρωπος που να πιστεύει ότι θα μπορέσει να πάρει τίποτα υπέρ του εκεί μέσα, όταν δεν μπορεί να πάρει τίποτα από την Εθνική του Κυβέρνηση;
            Αρα η λύση είναι μία και μόνο μία. Άμεση αποχώρηση κάνοντας χρήση του άρθρου 50 της Συνθήκης της ΕΕ από την  ΕΕ και την Ευρωζώνη. Θέσπιση Εθνικού Νομίσματος, Καταγγελία των Δανειακών Συμβάσεων και του Χρέους ως Παράνομων με βάση το Διεθνές, Το Ευρωπαϊκό και το Εθνικό Δίκαιο, Κάθισμα στο Σκαμνί για Εσχάτη Προδοσία και Σφετερισμό Εξουσίας όλων όσων ψήφισαν Μνημόνια, αλλά και όσους είχαν υποχρέωση να αντιδράσουν και δεν το έκαναν, είτε αυτοί ήταν Εντός Βουλής είτε Εκτός Βουλής, Νέο Σύνταγμα με Συντακτική Εθνοσυνέλευση για να μπορέσουμε να διαγράψουμε όλους τους Μνημονικούς Νόμους και να επανέρθει η Συνταγματική Νομιμότητα στη Χώρα.

            *ΒΑΣΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΑΠΛ. ΜΕΛΟΣ ΕΘΝ. ΣΥΜΒ. Ε.ΠΑ.Μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ