Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Σάλος με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου (video)

Καταιγιστικές οι εξελίξεις με το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και την εμπλοκή που έχει προκύψει, με βάση τις ανακοινώσεις όχι μόνον για τον αρχιφύλακα που συνελήφθη, αλλά και για τον Διοικητή του ΤΔ Ναρκωτικών Αγρινίου Φ. Ντζιμάνη, του οποίου πάντως η εμπλοκή αμφισβητείται 

Ο κ. Ντζιμάνης, φέρεται να είναι ο ένας από τους τέσσερεις αστυνομικούς, για τους οποίους ανακοινώθηκε σήμερα ότι υπάρχει εμπλοκή στο κύκλωμα, σε βαθμό συνέργειας  Όπως προκύπτει έως τώρα ο 49χρονος συλληφθείς αρχιφύλακας της Δίωξης Αγρινίου, με βάση τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας, κατηγορείται ότι υπέδειξε ως πληροφοριοδότες του για την εξιχνίαση υποθέσεων ναρκωτικών (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και .....
Λάρισα) άλλα άτομα, αντί για τους πραγματικούς πληροφοριοδότες.
Με αυτόν τον τρόπο οι συγκεκριμένοι θα τύγχαναν ευεργετικών διατάξεων της σχετικής νομοθεσίας, αφού ήταν έγκλειστοι σε φυλακές.

Όπως προκύπτει μάλλον στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει και η εμπλοκή του κ. Ντζιμάνη, που φέρεται πως υπέγραψε έγγραφα που να βεβαιώνουν πως οι συγκεκριμένοι έδωσαν τις πληροφορίες για υποθέσεις ναρκωτικών.

Ακόμη ο αρχιφύλακας του ΤΔΝ Αγρινίου, κατηγορείται ότι παραβίασε το υπηρεσιακό απόρρητο, δίνοντας πληροφορίες σε μέλη του κυκλώματος για οχήματα που πιθανώς θα τους παρακολουθούσαν ενώ υπάρχει και μια ακόμη περίπτωση για προμήθεια φυσιγγίων πυροβόλου όπλου από μέλος του κυκλώματος.
Η εμπλοκή του κ. Ντζιμάνη, αμφισβητείται έντονα πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, αφού μπορεί μεν να υπέγραψε τα επίμαχα έγγραφα, κατόπιν όμως υποδείξεως του αρχιφύλακα και ότι λέγεται πως ότι έκανε το έκανε με απολυτό σεβασμό στη νομιμότητα και σε όσα προβλέπονται. Αμφισβητείται επίσης εάν στην ογκώδη δικογραφία υπάρχει συνομιλία του με μέλη του κυκλώματος και σε κάθε περίπτωση τονίζεται πως η αθωότητα του θα αποδειχτεί, αν και πλέον εμπλέκεται σε μια χρονοβόρα δικαστική διαδικασία

Στο VIDEO που ακολουθεί, υπάρχει απόσπασμα για τις κατηγορίες που βαρύνουν τον 49χρονο αρχιφύλακα από το Αγρίνιο (από το λεπτό 7:30).

Όπως είναι φυσιολογικό, η εμπλοκή του γνωστού αξιωματικού και του αρχιφύλακα, συζητείται ευρύτατα στην τοπική κοινωνία. Eίναι γνωστές άλλωστε ανα το πανελλήνιο οι επιτυχίες του Τμήματος, όπως και η αποτελεσματικότητα του Αστυνομικού υποδιευθυντή.
Στο μεταξύ, με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος των επτά αστυνομικών, που εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που εξάρθρωσε χθες η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. 
Με την ίδια απόφαση, οι τέσσερις αστυνομικοί για τους οποίους ανακοινώθηκε σήμερα η εμπλοκή (μεταξύ τους και ο Φώτης Τζιμάνης) μετακινήθηκαν άμεσα σε άλλες Υπηρεσίες και στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας αναμένεται η τελική απόφαση για την περαιτέρω υπηρεσιακή τους κατάσταση, σε συνδυασμό με την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ