Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Επιβεβαιώθηκαν από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από το νέο έτος προκειμένου να καλυφθεί το αυξημένο κόστος παραγωγής του ηλεκτρικού ρεύματος. Η απόφαση της ΡΑΕ αναμένεται να καθαρογράφει και να αποσταλεί σήμερα στον υφυπουργό Ενέργειας, Ασημάκη Παπαγεωργίου, ο οποίος και θα αποφασίσει τελικά για το ύψος των αυξήσεων.
Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αφού μελέτησε τα κοστολογικά στοιχεία της ΔΕΗ, αποφάσισε να εισηγηθεί στην κυβέρνηση ανώτατες αυξήσεις της τάξεως του 15 - 17%, απορρίπτοντας το μεσοσταθμικό που ζητούσε η ΔΕΗ για ...
αυξήσεις 24,9%. 
Έτσι, σύμφωνα με την ΡΑΕ προβλέπεται ότι αυτή η αύξηση δεν θα επηρεάσει τόσο τα τιμολόγια των οικιακών καταναλωτών και ειδικά των ευπαθών κοινωνικά ομάδων καθώς εκεί οι αυξήσεις θα είναι περίπου στα 5 ευρώ κατά μέσο όρο το μήνα. 
Οι ανατιμήσεις θα πραγματοποιηθούν σε τρεις δόσεις και θα ξεκινήσουν σταδιακά από τον Ιανουάριο του 2013. Με τη δεύτερη και τρίτη δόση να έρχονται στους λογαριασμούς του Μαΐου και του Ιουλίου 2013. 
Όπως αναφέρει η διοίκηση της ΔΕΗ οι ανατιμήσεις οφείλονται στην αύξηση του λειτουργικού κόστους της εταιρίας, την άνοδο των πρώτων υλών, αλλά και την εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ. 
Πάντως, αυτή είναι και η τελευταία φορά που η πολιτεία αποφασίζει για τα τιμολόγια της ΔΕΗ καθώς από τον Ιούλιο του 2013, τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος της εταιρείας απελευθερώνονται πλήρως όπως προβλέπεται από τους όρους του Μνημονίου με την τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ