Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

«Πυρετός» συσκέψεων για την επόμενη δόση


Η επόμενη δόση των 9,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου είναι ο πρώτος στόχος της κυβέρνησης.
Ωστόσο για να γίνει η εκταμίευση θα πρέπει να έχει ψηφιστεί το φορολογικό το οποίο στην συνέχεια θα πάει στις Βρυξέλλες προκειμένου να το εγκρίνουν και οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης στις 21 Ιανουαρίου. 
«Ποδαρικό» αναμένεται να κάνουν και οι επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας οι οποίοι θα ελέγξουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας με βάση τα όσα αναφέρει το μνημόνιο 3. 
Στο Μέγαρο Μαξίμου στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των γενικών γραμματέων των παραγωγικών υπουργείων με στόχο την προετοιμασία του Eurogroup, το φορολογικό, το θέμα της .....
ρευστότητας αλλά και την εφαρμογή των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου. 
Από 9,5 δισ. ευρώ της δεύτερης δόσης, τα 7,2 δισ. ευρώ θα πάνε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα 2,3 δισ. ευρώ θα διοχετευτούν στην πραγματική οικονομία.
Παράλληλα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα συνεδριάσει και το ΔΣ του ΔΝΤ με στόχο να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση 1,3 δισ. ευρώ που είναι και η συμμετοχή του Διεθνούς νομισματικού ταμείου στο δάνειο που εγκρίθηκε για την χώρα μας. 
Την ίδια ώρα στο υπουργείο εργασίας θα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στην οποία θα συζητηθούν οι «μαϊμού» συντάξεις και όλα τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο Γιάννης Βρούτσης για την επίμαχη υπόθεση. 
Ο Πρωθυπουργός που πραγματοποιεί ολιγοήμερες διακοπές σε Ναύπλιο και Πύλο θα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους στενούς του συνεργάτες. 
Ο Αντώνης Σαμαράς στις 8 Ιανουαρίου θα μεταβεί στο Μόναχο και στις 11 και 12 Ιανουαρίου θα παραστεί στην σύνοδο του ΕΛΚ η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο. 

Οι κρίσιμες ημερομηνίες 
• 8 Ιανουαρίου επίσκεψη Σαμαρά στο Μόναχο
• Πρώτο δεκαήμερο Ιανουαρίου συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ για την εκταμίευση 1,3 δισ ευρώ 
• 10 ή 11 Ιανουαρίου ψήφιση του Φορολογικού 
• 11-12 Ιανουαρίου σύνοδος του ΕΛΚ στην Κύπρο 
• 21 Ιανουαρίου συνεδρίαση του Eurogroup 
• Τέλη Ιανουαρίου άφιξη της τρόϊκας και η επόμενη δόση ύψους 9,5 δισ.
Δεν αποκλείεται ο Πρωθυπουργός τον πρώτο μήνα του νέου έτους να επισκεφθεί και το Κατάρ. Μία επίσκεψη την οποία είχε αναβάλει ο Αντώνης Σαμαράς λόγω των οικονομικών εξελίξεων που υπήρχαν εκείνη την περίοδο. Στο Μαξίμου το συγκεκριμένο ταξίδι το χαρακτηρίζουν ιδιαιτέρως σημαντικό καθώς κυρίαρχο θέμα θα είναι οι επενδύσεις κάτι που ενδιαφέρει και τις δύο πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ