Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός Δήμου Αγρινίου της νέας χρονιάς στη σκιά του μνημονίου

Ολοκληρώθηκε η τελευταία "τυπική" συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου για το 2012, αφού κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός της νέας χρονιάς. 
Ένας προϋπολογισμός που υλοποιεί τις επιταγές της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού. Συγκεκριμένα τα νούμερα που αναφέρθηκαν καθώς και οι εντάξεις έργων στο περιβόητο ΕΣΠΑ είναι μια ουτοπία ανθρώπων που ματαιοδοξούν ότι η αυτοδιοίκηση έχει πλέον.....
ρόλο αναπτυξιακό σε αυτό εδω τον τόπο!
Παράδειγμα ο αντιδήμαρχος Στάθης Τσούκαλος, αναφέρθηκε πως υπάρχουν  εγγεγραμμένα έργα 56,3 εκ. ευρώ, τα περισσότερα εκ των οποίων χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.... πότε θα ωριμάσουν αυτά όταν γνωρίζουμε ότι όσα δεν συμβασιοποιηθούν εντός των 12 μηνών μέχρι 31-12-2013, πράγμα που είναι αδύνατον των αδυνάτων με τα σημερινά δεδομένα, όπου θέλουν 16 μήνες να συμβαλοποιηθούν από την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ  για να δημοπρατηθούν και να υπογραφούν αν δεν γίνουν οι συμβάσεις αυτές τα έργα θα απενταχθούν με το νέο τροϊκανό ΕΣΠΑ. 

Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του πως τα χρήματα αυτά μπορούν να φτάσουν και τα 85 εκ. ευρώ με νέες εντάξεις μέσα στο 2013!!!! Έλεος δεν υπάρχει αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο να τους απαντήσει;  
Υπέγραψε χθές ο Γενικός Γραμματέας της αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων νήσων κ. Μ. Αγγελάκας το νέο ΓΠΣ του Αγρινίου χωρίς ταυτόχρονα να δεσμεύεται ως πολιτεία πότε θα γίνει πράξει το σχέδιο αυτό έχοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση των δήμων και την προσφυγή δημοτών στο Συμβούλιο Επικρατείας γιατί θίγονται. 
Το ίδιο ζήτημα υπάρχει και για τους π. δήμους Θεστιέων και Ανακτορίου. Για ποιά εργαλεία μας μιλάει ο εκπρόσωπος της συγκυβέρνησης των τροϊκανών; 
Στην συζήτηση παρενέβησαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλ/νίας κ. Ρόκκος που χαρακτήρισε θετικό το γεγονός της αξιοποίησης του ΕΣΠΑ, επικρίνοντας όμως το γεγονός ότι οι παρεμβάσεις δεν έχουν στόχο, κάτι που ο κ. Μοσχολιός, στην απάντησή του είπε πως οι παρεμβάσεις έχουν μια συνολική αναπτυξιακή στόχευση για όλο το εύρος του δήμου. Ποιά στόχευση κ. Δήμαρχε τα συμφέροντα των μεγαλοτσιφλικάδων του Αγρινίου και των παραγόντων που σε στηρίζουν; Μαζί δεν ψηφίσατε μέσα στη νύχτα το ΓΠΣ του Αγρινίου; Μην γελιόμαστε πλέον.... Είχε δίκιο τοπικός σύμβουλος περιφερειακής κοινότητας (του Μοσχολιού) ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση! 

Άντε κ. Δήμαρχε και κοινός υποψήφιος της τρόϊκας. Το σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ του νομού τι λέει; 
ΦΩΤΟ από το agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ