Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ – ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ


Μεσολόγγι 20/12/2012
Είναι πλέον αντιληπτό από όλους, ότι όλα τα κοινωνικά στρώματα της χώρας, εξαιτίας της κρίσης, αντιμετωπίζουν μια άλλη καθημερινότητα. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ραγδαίες αλλαγές στο οικονομικό, εργασιακό αλλά και στο κοινωνικό μας περιβάλλον και δυστυχώς στεκόμαστε, οι περισσότεροι, ανήμποροι μπροστά σε μια θύελλα δυσάρεστων γεγονότων που κανείς δε γνωρίζει πότε θα τελειώσει.
Όλοι μαζί ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ας αγωνιστούμε ενάντια σε ό,τι μας μαυρίζει τη ζωή, σε ό,τι μας πληγώνει, ενάντια σε ό,τι εξευτελίζει την ανθρώπινη υπόσταση…! Με δημιουργικότητα, αγωνιστικό πνεύμα και αλληλεγγύη ας βρούμε λύσεις.
Ας ξεκινήσουμε με μια απλή δράση που εύκολα μπορεί να υλοποιηθεί ακολουθώντας τη λογική:
ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ – ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ
«Ο καθένας προσφέρει ό,τι μπορεί, ο καθένας παίρνει με βάση τις ανάγκες του»
Όσοι θέλουν προσφέρουν αντικείμενα που δεν τους χρειάζονται (βιβλία, cd-dvd, παιχνίδια, ρούχα, υποδήματα, ηλεκτ. συσκευές, μικροέπιπλα, διακοσμητικά, κ.τ.λ.) και μπορούν να πάρουν ό,τι χρειάζονται.
Είναι καιρός να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε καταναλωτική κουλτούρα. Να καλλιεργήσουμε οικολογική και οικονομική συνείδηση αφού όλο αυτό θα είναι μια μορφή ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης αγαθών, δείχνοντας παράλληλα, έμπρακτα αλληλεγγύη, στο συνάνθρωπό μας.

«Αυτό που σου λείπει κάποιος το προσφέρει, αυτό που σου περισσεύει κάποιος το χρειάζεται»

Η δράση αυτή μας αφορά όλους. Δεν απευθύνεται μόνο σε άτομα με μειωμένη αγοραστική δύναμη. Δεν είναι μια πρωτοβουλία φιλανθρωπίας. Είναι μια πρωτοβουλία που αντιμετωπίζει συλλογικά τις ελλείψεις μας σε αγαθά σπάζοντας την αλυσίδα των καταναλωτικών μας αντιλήψεων.
Γι’ αυτό καλούμε τον καθένα ξεχωριστά να συμβάλλει στην υλοποίηση αυτής της δράσης. Στις επόμενες δύο εβδομάδες θα γίνει η συλλογή των αντικειμένων αυτών στις εγκαταστάσεις ενωσιακού γηπέδου Θ. Πασιόπουλος.

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6948501512 (Βίκυ), 6940824706 (Μιχάλης)

Τα αντικείμενα θα διατεθούν στις 28 Δεκεμβρίου ημέρα Παρασκευή στο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου με παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις.

Ομάδα πολιτών Περιοχής Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου
 «Αλληλεγγύη για όλους»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ