Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Βιβλιοπαρουσίαση του "10 μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο"Τζ.Ρίντ

95 χρόνια μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, οι εργαζόμενοι της Ελλάδας,της Ευρώπης, του κόσμου βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ακόμα ιστορική κρίση της καπιταλιστικής οικονομίας.
Οι συνέπειες πάνω στην εργασία μόνο με αυτές ενός πολέμου θα μπορούσαν να συγκριθούν. Συζητάμε για το παρελθόν για να εξοπλιστούμε για το σήμερα και το αύριο του εργατικού κινήματος.
Το 1917 ,παρότι δεν προσφέρεται για εύκολες αναλογίες έχει πολλά να μας διδάξει. Η Ελλάδα ''αδύναμος κρίκος" της Ευρωζώνης της λιτότητας,του ρατσισμού, της καταστολής.
Η Αριστερά και το εργατικό κίνημα μπροστά στο ζήτημα τηςκυβερνητικής εξουσίας.
Η εργατική τάξη τότε και τώρα.Το κόμμα των εργαζομένων, εργαλείο μάχης,συλλογικής μνήμης και συλλογικής δράσης.
Το βιβλίο του Τζόν Ρίντ μπορεί να εξοπλίσει τους αγωνιστές αλλα και να απαντήσει τις συκοφαντίες των αρνητών του ιστορικού ρόλου του ..... εργατικού κινήματος.
Γιατί όπως τότε, έτσι και σήμερα,η ιστορία γράφεται απο τους εργαζόμενους και τη μαζική τους δράση και οχι στους παράδρομους του χρηματιστηρίου, του κράτους των πλουσίων, της οικονομίας της εκμετάλλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ